Burdur / Burdur

BURDUR PROTOKOLÜ’NÜN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği, Ülkemizin gurur günü olan Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıl dönümünde başta Burdurlu hemşehrilerim olmak üzere, bütün Milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

BURDUR PROTOKOLÜ’NÜN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği, Ülkemizin gurur günü olan Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıl dönümünde başta Burdurlu hemşehrilerim olmak üzere, bütün Milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Tarihimizdeki en önemli mücadelelerden biri olan Kurtuluş Savaşı’nın hemen ardından ilan edilen Cumhuriyet; işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken Yüce Milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, 1000 yıllık ulu çınarın tekrar canlanmasının başlangıcı olmuştur.

Atatürk liderliğinde, aziz milletimizin topyekûn göstermiş olduğu büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, asrılardır yaşadığımız bu coğrafyadaki egemenliğimizin ebedileşmesidir.

Bugün bizlere düşen en büyük sorumluluk, geçmişimizden aldığımız ilhamla, sarsılmaz bir irade ve çalışma azmiyle yolumuza emin adımlarla devam ederek, Devletimizi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı hedeflerine taşımaktır.

Unutmamalıyız ki, terör başta olmak üzere, karanlık emeller peşinde koşarak Ülkemizi hedef alan, ilerleyişinden alı koymak isteyenler, bunun çabası içerisinde olan dış mihraklar hiçbir zaman başarılı olamayacaklar ve her zaman olduğu gibi Milletimizi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır.

Son olarak Suriye’nin Kuzeyinde oluşturulmak istenen terör devletine karşı, Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu kararlı irade ile kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan “Barış Pınarı Harekatı” bunun en güzel örneğidir.

Bu duygularla birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi en üst seviyede tutarak, geleceğe güvenle bakmaya devam edeceğimize yürekten inanıyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar için canını veren Aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bütün Vatandaşlarımızı Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Milletvekili Bayram Özçelik’in, Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, “Milletimizin vermiş olduğu destek ile Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Bayram Özçelik, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96’ıncı Yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. Cumhuriyet Bayramını kutlayan Milletvekili Özçelik’in mesajı şöyle: “Yüce Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık için verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesini taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 96. kuruluş yıldönümünü, büyük bir gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylece milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şekline kavuşmuştur. Aziz milletimiz, aradan geçen 96 yıla rağmen vatanına ve bayrağına olan aşkından, devletine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi, Cumhuriyetin en temel değeri olan milli hakimiyete yönelen alçak saldırıya karşı koyarak bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletimizin içindeki bu aşk ve bağlılık olduğu sürece, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı asla başarılı olamayacaktır.

Değerli hemşehrilerim, 17 Yıldır Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Hükümetlerimiz döneminde eğitim, sağlık, ulaşım, sanayi, ekonomi ve teknoloji gibi her alanda hayata geçirdiğimiz dev atılımlarla, istikametimizi hep daha ileriye, gelecek hedeflere çevirdik. Demokrasimizi geliştirdik, hak ve özgürlükleri genişlettik, ekonomimizi güçlendirdik. Yine Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi koyduk ve her türlü engellemeye rağmen icraatlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Milletimizin vermiş olduğu destek ile Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak ve demokrasimizi daha da geliştirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeye devam edeceğiz. Ülkemize karşı oynanan tüm oyunlara karşı Türkiye Cumhuriyeti, kahraman ordusu ve aziz milleti ile dimdik ayakta duruyor. Suriye iç savaşını fırsat bilerek güney sınırımızda terör devleti kurmaya çalışanlar bugün ağır bir yenilgi almış durumdalar. Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör örgütü DEAŞ, Zeytin Dalı Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı ile de terör örgütü PKK/ YPG’ye ağır darbeler indiren, terör devleti projesini boşa çıkarılmıştır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, kahraman Türk ordusu ve ordusunun yanında duran milletimizle beraber, hem masada hemde sahada yine büyük bir zafer elde etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz ve necip milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemiz, varlığımız ve bağımsızlığımız için mücadele eden bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yasin Uğur, ‘‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’’ nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Yasin Uğur yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
‘‘Bugün, Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen Türk milleti, istiklal ve istikbaline göz diken işgalcilere karşı verdiği Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiş, büyük zaferin ardından 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

Aziz milletimiz bu kutsal vatan topraklarının her bir köşesinde bu büyük iradenin en büyük bekçisi olmaya devam edecek, dışardaki şer güçlere ve içerideki hain işbirlikçilerine asla geçit vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz 2023, 2053 ve 2071 vizyonumuzla birlikte geleceğe daha kararlı adımlarla yürüyecektir.

Biz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkmakta kararlıyız. Ülkemizi huzur içerisinde birlik içerisinde çok daha ileriye taşımaya, lider ülke yapmak için, halkımızın refahını artırmak için gecemizi gündüzümüze katmaya inşallah devam edeceğiz. Bayrağımıza her zaman sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizi ve bu güzel vatanımızı bizlere armağan eden, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını korkusuzca feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, Burdurlu hemşehrilerimizin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum’’ dedi

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET GÖKER’İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı ateşle birlikte 4 yıl süren büyük kurtuluş mücadelesi zaferle sonuçlanmış ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlandırılmıştır. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bu idare şekliyle çağdaş dünya ile olan bütünleşmesini beklenenden hızlı bir biçimde tamamlamış ve medeniyet ailesi içindeki şerefli yerini almıştır.

Büyük önder Atatürk, “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek Cumhuriyet’i ilan etmiş ve Cumhuriyet, 96 yıldır hiç sönmeyen bir meşale gibi ülkemizi aydınlatmaya devam etmektedir.

Büyük önder Atatürk’ün “Bilhassa Kimsesizlerin kimsesi” olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, bağımsız yaşama kararlılığımız ve zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan Ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır.

Cumhuriyetimizin 96. yılını büyük bir kıvanç ve gururla kutlarken Cumhuriyet’in, devlet yönetimine getirilmek istenen kişisel otoritenin ve keyfiyetin önündeki en büyük engel olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi her Türk vatandaşı için kutsaldır ve her Türk vatandaşı bu kutsal görevi kararlılıkla sürdürme azmi içindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Ercengiz’in 29 Ekim Mesajı şu şekilde:
Kurtuluş Mücadelemizle temelleri atılan yüce Cumhuriyet’imizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 gün önce “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 29 Ekim 1923, bağımsızlığımızın da “resmi” olarak ilanıdır.

Bugün, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek, bize emanet edilen Cumhuriyet’in gösterdiği yolda çağdaş uygarlık seviyelerine ulaşmak ve üzerine çıkmak görevini toplumca üstlenmiş bulunmaktayız. Bize, Cumhuriyetimizi armağan eden Atatürk’e ve aziz Şehitlerimize olan görevimizi yerine getirebilmemiz, onların emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla mümkün olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak; çağdaş dünya devletleri içinde saygın yeri ile her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir.

Ulu Önder Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği ve yüce Türk Milletinin canı pahasına büyük fedakarlıkla kurduğu Cumhuriyet’i korumak bizim birinci görevimiz olmalıdır. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır.

Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Cumhuriyetin kuruluşuna giden süreçte seve seve canlarını veren şehitlerimizle, o mücadelenin haklı ve onurlu nişanını benliklerinde, vücutlarında taşıyan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet bayramının 96. yıl dönümünü yürekten kutluyorum

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü idrak etmiş bulunuyoruz. Yüz yıl önce, 30 Ekim 1918’de, Osmanlı Devleti’nin ölüm fermanını imzalayan emperyal güçler, bu devletin küllerinden yeni bir devletin doğacağının hesabını yapmadan başta İstanbul olmak üzere Anadolu’yu işgale başladılar. Anadolu’nun yoksulluk ve imkânsızlıklar içinde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde başlattığı şanlı direnişe çarparak geldikleri yere onursuzca geri gittiler ve 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Ülkemizin esenliği, milletimizin huzuru için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize bereketli bir ömür diliyorum. Şanlı bayrağımız ülkemizin semalarında ebediyete kadar dalgalansın, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. BUCAK BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı;
Esareti kabullenmemiş, eşitlik ve özgürlük ilkeleri içerisinde hiçbir ayrım yapmadan hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Ulusal Egemenliği esas kılan Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz.

Türk milleti, içinde bulunduğu bütün zorluklara göğüs gererek her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele ve başarı örneği olan Kurtuluş Savaşı; Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolü olmuştur. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla vazgeçmeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesi ve birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır.

Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gündüzalp, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bundan 96 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturu ile kurulan Cumhuriyetimiz; azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü olmuştur. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği, milli mücadelenin sonucunda elde ettiği çok büyük bir zaferdir. Bu nedenle yüce Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki elbirliği ile çalışacaktır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarını değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş topluluklarında umut kaynağı olmuştur. Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak hepimizin müşterek vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar bayramı damarlarına kadar yaşadı
Etkinlik

Afyonkarahisar bayramı damarlarına kadar yaşadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100.’ncü yıl dönümü etkinlikleri Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar’da büyük bir coşku ile kutlandı.

Ankara'da Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle fidanlar toprakla buluştu
Etkinlik

Ankara'da Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle fidanlar toprakla buluştu

Ankara’nın Evren ilçesinde, Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle dikilen fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kastamonu'da  “Cumhuriyete nefes” sloganıyla fidanlar dikildi
Etkinlik

Kastamonu'da “Cumhuriyete nefes” sloganıyla fidanlar dikildi

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde “Cumhuriyete nefes” sloganıyla, sağanak yağışa aldırış edilmeden fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.

Atatürk Üniversitesi'nde  Cumhuriyetin 100. yılına özel konferans
Bölgesel

Atatürk Üniversitesi'nde Cumhuriyetin 100. yılına özel konferans

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı münasebetiyle Atatürk Üniversitesinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında Yüzüncü Yıl Konferansı düzenlendi.

İlk ve ortaokul öğrencileri İl Jandarma Komutanlığı’nda Cumhuriyet Bayramı için toplandı
Etkinlik

İlk ve ortaokul öğrencileri İl Jandarma Komutanlığı’nda Cumhuriyet Bayramı için toplandı

Eskişehir’de Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde İl Jandarma Komutanlığında ilk ve ortaokul öğrencileri ağırlandı.

Bucak OSB MTAL'in katkılarıyla Bucak'ta unutulmaz Cumhuriyet Bayramı
Bölgesel

Bucak OSB MTAL'in katkılarıyla Bucak'ta unutulmaz Cumhuriyet Bayramı

Bucak Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet'in 100. yılını müzikal tiyatro, fener alayı, halk oyunları ve resmi geçit töreni ile coşkuyla kutladı.