Burdur

Burdur Salda Gölü için önemli girişim

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye'nin ve dünyanın önemli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü'nün tanıtımına yönelik Filli Boya ile iş birliği başlattı. Salda Gölü'nün eşsiz turkuaz rengi, Filli Boya'nın renk paletine 'Salda Gölü Turkuazı' olarak eklenerek turizme katkıda bulunması hedefleniyor.

Burdur Salda Gölü için önemli girişim

VALİ ÖKSÜZ'DEN SALDA GÖLÜ TANITIMINA YENİ BOYUT

VALİ ÖKSÜZ MEKTUPLA TALEPTE BULUNDU, "SALDA GÖLÜ TURKUAZI" RENGİ FİLLİ BOYA GRUBUNDA YER ALMAYA HAZIRLANIYOR

Burdur Valisi Türker Öksüz, sadece İlimizin değil Ülkemizin ve Dünyanın en önemli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü'nün tanıtımına yönelik önemli bir girişime imza attı.

Türkiye'nin Maldivleri olarak anılan Salda Gölü'nün, Dünya çapında ki bilinirliğinin daha da artarak sadece İlimiz değil Ülkemiz turizmine katkıda bulunması için Filli Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu'na hitaben bir mektup kaleme alan Vali Öksüz, Salda Gölü'nün eşsiz turkuaz renginin Filli Boya'nın renk paleti içerisinde yer alması için girişimde bulundu.

Bu girişime kayıtsız kalmayan Filli Boya Genel Müdürü Küçükoğlu Vali Öksüz'e hitaben yazdığı cevabi yazıda;

"Mektubunuzu aldığımda çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ülkemizin bu kıymetli doğal mirasını tanıtmak için bize de katkı yolu açtığınız, Salda Gölü'nü düşünürken onu bizimle bütünleştirdiğiniz için müteşekkirim. Paylaşmak isterim ki, hemen harekete geçerek "Salda Gölü Turkuazı" rengini boya grubunda tescil ettirmek için gerekli kurumlara başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu kıymetli adıma vesileniz sebebi ile teşekkürlerimi iletiyorum..." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sadece ülkemiz değil Uluslararası bir marka olan Filli Boya'nın renk paleti içerisinde yer alacak "Salda Gölü Turkuazı" renginin daha geniş bir çevrede, hayatımızın her alanında bizlere ilham verecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Öksüz, hassasiyetleri dolayısıyla Genel Müdür Küçükoğlu'nun şahsında Betek Boya ailesinin tüm yönetici ve çalışanlarına Burdurlular adına teşekkür etti. Salda Gölü'müzün tanıtımı ve İlimiz için hayırlı olmasını diledi.

Burdur Salda Gölü için önemli girişimBurdur Salda Gölü için önemli girişimBurdur Salda Gölü için önemli girişimBurdur Salda Gölü için önemli girişim

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kızıl Geyik, tarlada beslenirken görüntülendi! Salda Gölü kenarına bırakılmıştı
Bölgesel

Kızıl Geyik, tarlada beslenirken görüntülendi! Salda Gölü kenarına bırakılmıştı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Salda Gölü yakınlarına bırakılan 12 kızıl geyikten bir tanesi köylüler tarafından yonca ve pancar tarlasında beslenirken görüntülendi.

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü
Bölgesel

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da düzenlenen proje ve aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Burdur'da yapılacak projeler tanıtıldı ve Burdur Gölü ve Salda Gölü ile ilgili konuşmalar yaptı.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!
Bölgesel

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Dünyaca ünlü Salda Gölü'nde bu yazdan itibaren sıcak hava balonu turları başlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek.

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor
Bölgesel

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor

Burdur Gölü, son 30 yılda kapasitesinin %30'unu kaybetmiş durumda. Bu durum, gölün seviyesinin önemli ölçüde düşmesine ve birçok olumsuz sonuca yol açıyor. Detaylar, video ve fotoğraflar haberimizde...

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt
Bölgesel

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt

Burdur Valiliği, Salda Gölü çevresinde yeni yol açıldığına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, mevcut yolun iyileştirildiğini ve paylaşımlı bisiklet yolu olarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtti. Detaylar haberimizde

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor
Yaşam

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor

Yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu eşsiz manzaralar eşliğinde kayak severleri ağırlamaya hazırlanan, Kış Turizminin bölgedeki adreslerinden Salda Kayak Merkezi’nde sezon açılması dört gözle bekleniyor.