Burdur

Burdur Senir Suyunda sona doğru

AK Parti Burdur İl Başkanı, Senir suyunun pompalanması için çalışmaların son aşamada olduğunu duyurdu

Burdur Senir Suyunda sona doğru

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı yaptığı yazılı açıklamada: “Burdur Merkez için önem arz eden kaynak olan Senir’de 8 pompada Isparta DSİ Bölge Müdürlüğü çalışmaları ve incelemeleri sonrasında yeterli miktarda suların olduğu tespit edilmişti.

SENİR SUYUNDA SONA ÇOK YAKLAŞTIK.

Bunun üzerine Antalya İLBANK Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları ve değerlendirmeleri sonrası raporlar Ankara İLBANK Genel Müdürü ve ilgili genel müdür yardımcıları ile görüşmeler sonrasında senir suyunun pompalardan Burdur’a getirilmesi, güzergâhların belirlenmesi için uzmanlardan oluşan komisyon kurulmuştu.

İLBANK Proje Daire Başkanlığı’nca kurulan komisyon Senir’e gelerek ve pompaların olduğu alanda incelemelerde bulunmuştu. Komisyonun değerlendirilmesi sonrasında iki güzergâh tespiti yapılıp rapor edilmişti. İLBANK Genel Müdürlüğü en uygun geçişi belirledi ve onayladı.

Son yıllarda ve günümüzde kuraklık ve iklim değişikliğinden kaynaklanan yer altı suların azalması ve Burdur’un İçme suyunun sağlandığı sondaj pompalarındaki suların çekilmesi sonucunda Burdur Valimiz Ali Arslantaş ile DSİ Bölge yetkilileri ve İLBANK bölge yetkilileri ile Senir kasabasına giderek yerinde incelemelerde bulunmuştu. Bunun sonucunda son gelişmeler meydana gelmiştir.

AK Parti Burdur İl Başkanlığı olarak Burdur Milletvekillerimiz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile birlikte başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ve bürokratlarımıza bu konu üzerinde hassasiyetimizi belirtmeye devam ediyoruz. Bizlerinde yaşadığı Burdur’da su sorununu ortak akılla tarihe gömmek ve su sorunu konusunda Burdur Belediyesinin elini güçlendirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Suyun siyasetinin olmadığını bir kez daha belirtmek isterim. İlerleyen vakitlerde su ile ilgili müjdemiz için gece gündüz çalışmaya devam.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Ali İhsan Bekar

9 ay önce / 20.07.2023

Boru hattı döşeme işini ucuz olsun diye ihale ile olsa da sıradan müteahhitlere verilmesin bu işin uzmanı firmalar yapsın.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Senir suyu projesinde sona gelindi! Korkmaz'dan bu yaz için tedbir çağrısı
Bölgesel

Senir suyu projesinde sona gelindi! Korkmaz'dan bu yaz için tedbir çağrısı

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur'un içme suyu sorununa orta vadede (10-15 yıl) çözüm getirecek Senir Suyu Göl Geçişi projesinin son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki bir iki hafta içinde onaylanmasını beklediğini duyurdu.

Abdurrahman Tutdere su gelmeden gitmeyeceğim dedi
Bölgesel

Abdurrahman Tutdere su gelmeden gitmeyeceğim dedi

Deprem bölgesi Adıyaman’da, konteyner kentte yaşanılan su sorununu dile getirmek isteyen vatandaşların yaptığı eylem yerine gelen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sular gelene kadar muslukların başında bekledi.

Bucak'ta olası su sorunu için çalışma başladı! Hülya Gümüş kolları sıvadı
Yerel Yönetim

Bucak'ta olası su sorunu için çalışma başladı! Hülya Gümüş kolları sıvadı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, kuraklık nedeniyle olası bir su sorununun önüne geçmek için yeni su kaynakları bulmak için çalışmalara başlattı.

ALKÜ’de Su Sorunu için Çözümler Konuşuldu
Yaşam

ALKÜ’de Su Sorunu için Çözümler Konuşuldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen “Alanya’da Su Yönetimi Problemleri ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nda su sorunu ve gelecekte yaşanacak suya bağlı sorunlar konuşuldu.

Manavgat'ın İçme suyu sorunu yeni hatla çözülüyor
Bölgesel

Manavgat'ın İçme suyu sorunu yeni hatla çözülüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ın Yukarı Işıklar Mahallesi’nin içme suyu sorununu 7 kilometrelik yeni bir hat döşeyerek, çözüme kavuşturuyor.

Demir: Çarşamba’nın su sorunu çözülüyor
Bölgesel

Demir: Çarşamba’nın su sorunu çözülüyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kentimizin dört bir yanında yaptığımız asfalt yollarla ulaşım altyapımızı daha güçlü hale getiriyoruz.