Burdur / Burdur

Burdur Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı 25 Nisan’da Kapılarını Açıyor

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Burdur Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı öncesi düzenleme komitesi temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Burdur Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı 25 Nisan’da Kapılarını Açıyor

Vali Hasan Şıldak başkanlığında, 25-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Burdur Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı öncesi düzenleme komitesi temsilcilerinin katılımıyla toplantı yapıldı.
Toplantıda, organizasyonu üstlenen firma yetkilileri tarafından fuarla ilgili yapılan hazırlıklarla ilgili düzenleme komitesine ayrıntılı olarak bir sunum yapılarak, genel değerlendirmede bulunuldu. Fuar organizasyonu içerisinde yapılacak etkinliklerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, Fuar süresince yapılacak programların son şekli görüşüldü.

Toplantıya Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Burdur Birlik Başkanı Kamil Özcan, Köy-Koop Genel ve Burdur Birlik Başkanı Yakup Yıldız, Burdur Kırımızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Çayır, Tarım ve Orman İl Müdür V. Oktay Darcan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tülin Kalkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu ve Fuar Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Gül Ceylan katıldı.

Toplantının ardından Vali Hasan Şıldak basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Vali Şıldak yaptığı açıklamada; “Bugün ilimizin geçtiğimiz dört yıl ev sahipliğini yaptı ve bu yıl beşincisini gerçekleştirecek olduğumuz tarımsal ve hayvansal anlamda en önde olduğumuz sektörlerin bir sunumunun da aynı zamanda gerçekleşeceği Tarım ve Hayvancılık Fuarımızla ilgili son değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Bütün katılımcı kurum ve kuruluşlarımız hazırlıklarını tamamlamışlar. Fuar için hazırız diyebiliriz.

Ekonomisinin % 40’ı süt üretimine dayalı hayvancılık faaliyeti ve hayvancılığı destekleyen bitkisel üretimden oluşan, tarımsal potansiyeli oldukça yüksek olan İlimizde, 25 – 28 Nisan tarihleri arsında Burdur Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ev sahipliği yapacağız.

İlimizin tarımsal potansiyelinin daha da yukarılara taşınması, üreticilerimiz açısından yeni pazarlar oluşması açısından en uygun araçların başında, yeni teknolojiler ve gelişmelerin sergilendiği fuarlar gelmekte ve üreticilere önemli fırsatlar sunmaktadır.

Ev sahipliği yaptığımız fuarın bütün paydaşlara, emektar çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Böylesi bir fuar organizasyonun Şehrimize ve sektöre önemli ekonomik katkılar sunacağına yürekten inandığımı belirtmek istiyorum.

İlimiz % 98’i kültür ırkı büyükbaş hayvan varlığı, günlük bin tonun üzerinde çiğ süt üretimi ile, nüfusunun en az üçte ikisinin tarım ve hayvancılıkla iştigal ettiği önemli bir tarım şehridir. Pek çok tarımsal ürün bakımında ülkemiz genelinde bilinirliği ve önemli bir oransal üretim kapasitesine sahip olduğunu da bilmekteyiz.

Bunun yanında son yıllarda lavanta başta olmak üzere aromatik bitkilerle ilgili yapılan çalışmalar, bizim de önemsediğimiz, dikili alan olarak da günden güne artmasına yönelik çalışmaları devam ettirdiğimiz tarımsal faaliyet olarak öne çıkmaktadır.

Amacımız, tarım ve hayvancılık ekipmanlardan, tohuma, sulama sistemlerinden, zirai ilaçlama yöntemlerine kadar çok geniş bir yelpazede modern tarımın bütün süreçlerinin gözler önüne serileceği bir fuar organizasyonuna ev sahipliği yaparak, İlimiz tarım ve hayvancılık potansiyelinin geliştirilmesine katkılar sunulmasıdır.

İlimizde 2012 yılından bu yana yapılmakta olan fuar organizasyonumuz, yeni ismi olan “Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı” olarak 5. kez kapılarını açıyor. Nisan Ayının 25.’inde başlayacak olan fuarımız ülkemizde önde gelen hayvancılık, yem ve süt endüstrisi firmalarının katılımıyla 4 gün boyunca öncelikle Burdurlu üreticiler başta olmak üzere İl dışından gelen tarım sektörünün içindeki herkese, güncel teknolojiyi ve bilgiyi sunmak üzere kapılarını açacak.

İlimizde işini çok iyi yapan üreticilerimiz, bölgemiz dışından temin etmekte olduğu bazı ürün ya da teknolojiyi bu fuar sayesinde daha yakınından temin edebileceğini de görmüş olacak. Bu durum hem fuara stant açan firmalarımız hem de nitelikli faydalanıcı olarak fuar ziyareti yapanları ve çiftçilerimizi yakından ilgilendirmektedir.

Süt hayvancılığına dayalı tarımsal faaliyet potansiyeli yüksek olan İlimiz, ülkenin dört bir yanında düzenlenen fuar organizasyonları içinde Hayvancılık üzerine ihtisas fuarı olma yolunda hızla ilerlemektedir. Buna yönelik olarak başka fuarlarda göremeyeceğiniz kaliteli canlı hayvanları bu fuarda görmek mümkün olabilecektir. Sürdürülebilir bir fuar için Burdur’daki en anlamlı sektörün Hayvancılık Sektörü olduğu da muhakkaktır.

Bu organizasyon kapsamında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Valiliğimiz himayelerinde, Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğümüz, Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Ağlasun-Çeltikçi-Bucak Süt Üreticileri Birliği, Gölhisar-Çavdır-Altınyayla Süt Üreticileri Birliği, Yeşilova Süt Üretici Birliği, Burdur Köy-Koop Birliği tarafından desteklenmektedir.

Bu yıl nitelikli 100.000’e varan ziyaretçi sayısının beklendiği fuarda 150 firmanın standının bulunacağı öngörülmektedir. Şuanda 130 firma ve marka temsilcisi fuara başvuruda bulunmuştur. Kullanılan fuar alanın yüzde 80’i tahsis edilmiş durumdadır. Yine ziyaretçi olarak da şuan itibariyle 70 bin ama temel hedefimiz 100 bin ön görmekteyiz. Yine ilimizin yanı sıra Isparta, Antalya, Denizli, Afyon ve Muğla illerindeki çiftçilerimizin de fuara beklendiğini ve bu manada kendilerini İlimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum. İlimizde tarım ve hayvancılık alanında faaliyet göstermekte olan işletmecilerimizi de fuar alanındaki yerlerini bir an önce almaları konusunda acele etmelerini tavsiye ediyorum. Zira fuar alanında yer kalmama ihtimali yüksek. Bir an önce kendi illerinde yapılan bu fuara katkı verme anlamında ve seslerini orada duyurma bakımından fuar alanındaki yerlerini almalarını bekliyoruz.

İnanıyoruz ki İlimize yakışır, ilginin, katılımın yoğun olduğu, çeşitli aktivitelerle renkli bir atmosfer içinde ve sektörün sorunlarının da dile getirerek çözüm üretecek hususlarında ortaya konulacağı bütün kesimlerin memnun kalacağı bir fuar sürecini hep birlikte yaşamayı temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle fuarın organizasyonunda emeği geçen bütün paydaş kurumlarımıza ve organizasyon firmamıza teşekkürlerimi bir kez daha bildiriyorum. Değerli basınımıza, yerel basınımıza da aynı zamanda İlimizin tanıtımı anlamında büyük bir katkı sağlayacak olan bu organizasyonu destek vermelerini kendilerinden rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ta otomobile ile motosiklet kazası
Bölgesel

Bucak'ta otomobile ile motosiklet kazası

Bucak ilçesi Cami mahallesinde meydana gelen trafik kazasında araç ve motosiklet çarpıştı. Kazada iki kişi hafif yaralandı. Detaylar haberimizde.

Bucak'ta kaza bisikletli ile yaya çarpıştı
3. Sayfa

Bucak'ta kaza bisikletli ile yaya çarpıştı

Bucak’ta da bisikletin yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada yaya yaralan

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı
Bölgesel

Başkan Gümüş'ten vatandaşlara su uyarısı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş artan sıcaklık ve içme suyunun azalmasıyla ilgili Bucaklı vatandaşlara çağrıda bulundu.

Bucak'ta motosiklet kazası 2 kişi yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta motosiklet kazası 2 kişi yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Burdur'da trafik kazası 1kişi yaralandı
3. Sayfa

Burdur'da trafik kazası 1kişi yaralandı

Burdur'un Bağlar mahallesinde otomobil ve motosikletin karıştığı trafik kazasında motor sürücüsü yaralandı.