Burdur

Burdur Ticaret Borsası Üretici ve Aracıyı Buluşturuyor

Burdur Park Prestij Otel Sahibi Murat Sezgin, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp'i makamında ziyaret ederek, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin tedariki konusunda görüşlerine başvurdu.

Burdur Ticaret Borsası Üretici ve Aracıyı Buluşturuyor

Burdur Park Prestij Otel Sahibi Murat Sezgin, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp’i makamında ziyaret ederek, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin tedariki konusunda görüşlerine başvurdu. Toplantıda Tefenni/ Beyköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Koç’ta hazır bulundu.

ÇİN’E REZENE VE KİMYON İHRACATI GÜNDEMDE

Geçen hafta, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği’nin, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İşbirliği Toplantısına katıldığını ve Çinli iş insanları ikili iş görüşme yaptıklarını aktaran Murat Sezgin, “Burada yaptığım görüşmeler sonucu, Çin’e 250 ton Rezene ve 50 ton kimyon ihraç etme gündeme geldi. Biraz araştırma yaptığımda, her iki bitkinin de ilimizde yetiştirildiğini öğrendim. Bu bitkilerin temini konusunda sizlerin fikrini ve desteğini bekliyorum” dedi.

SADECE BLOK MERMER GÖNDERMEK YETMEZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Faruk Gündüzalp, “Ülkemiz ve ilimiz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler anlamında geniş ve verimli topraklara sahip olup, üretim kapasitesi hayli yüksektir. Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacmi, 2018 yılında yaklaşık 24 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu ticaret hacminde ihracat-ithalat dengesi, yüzde 17,80 oranında bizim aleyhimizedir. Ticaret hacmimizin daha dengeli bir şekilde gerçekleşmesi halinde her iki ülke de kazanacaktır. O bakımdan, Burdur’umuz, Çin’e sadece blok mermer gönderen bir il olmamalı, tarım ürünleri de yer almalı” dedi.

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERDE ÖNCÜ İL’İZ

Tıbbı ve Aromatik Bitkilerin üretimi konusunda, Burdur’un Türkiye’de öncü bir il olduğunun altını çizen Başkan Gündüzalp, “Burdur Rezene üretiminde Türkiye’de birinci, Anason üretiminde yine birinci, Kültür Mantarında ikinci, Haşhaş üretiminde ise beşinci, Süt üretiminde ise onuncu sırada. Üretici ile aracıyı buluşturmak bizlerin en temel görevi. Rezene ve kimyon, Tefenni ve Karamanlı ilçelerimizde yaygın olarak yetiştirilmektedir. Her iki bitkinin temini konusunda, Beyköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanımız sizlere en iyi şekilde yardımcı olacaktır. İnşallah Burdur’dan, Çin’e güçlü bir köprü kurarız. Bizler, sizlerin vesilesiyle, Burdur ile Çin arasındaki tarım işbirliğinin de geliştirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.