Burdur / Burdur

BURDUR TİCARET VE SANAYİ ODASI 2019 FAALİYETLERİ VE 2020 HEDEFLERİ

2019 YILI GERÇEKLEŞEN HEDEFLERİMİZ 1- Önceki dönemlerde; Şirket kuruluşları için Notere gitmek zorunlu iken bu gün bu zorunluluk kaldırılmış, Şirket kurma işi Ticaret Sicili müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.

BURDUR TİCARET VE SANAYİ ODASI 2019 FAALİYETLERİ VE 2020 HEDEFLERİ

2019 YILI GERÇEKLEŞEN HEDEFLERİMİZ

1- Önceki dönemlerde; Şirket kuruluşları için Notere gitmek zorunlu iken bu gün bu zorunluluk kaldırılmış, Şirket kurma işi Ticaret Sicili müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.

2- 2019 Yılı içerisinde 6 eğitim düzenlenmiş bu eğitimlere 181 Odamız üyesi katılım sağlamıştır.

3- 03 Nisan 2019 ile 10 Nisan 2019 tarihleri arasında odamız üyesi 34 katılımcı ile Münih İnşaat ve Mermer Makinaları Fuarına katılım sağladık. Program dahilinde İsviçre, Fransa, Almanya, Slovenya ve Avusturya ülkelerine ait bazı şehir ve yerleşim yerleri ziyaret edilmiştir.

4- Üye sorunlarına çözüm için Tahkim Kurulu oluşturduk, üyelere gerekli bilgilendirilmelerde bulunduk.

5- Müşterek Meslek Komite ve Meclis ve Yönetim Kurulu toplantıları yapılmış bazı toplantılara kurum müdürleri ve Belediye Başkan ve yardımcıları davet edilmek sureti ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

6- Odamız üyesi olsun veya olmasın meslek sahiplerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için Antalya merkezli bir firma ile anlaşılmak sureti ile Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklara kolaylık sağlanmıştır.

7- Odamız üyelerinin yurt dışına gittiklerinde ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde Pratik İngilizce öğrenmelerine imkan sağlayan bir kurs düzenleme sözü vermiştik. Konusunda uzman bir öğretici ile Pratik İngilizce kursumuz halen devam etmektedir.

8- Odamıza davet ettiğimiz Belediye Başkan ve Yardımcıları, Kurum Müdürleri ile istişarelerde bulunmak sureti ile üyelerimizin sorunlarına çözüm aradık.

2020 HEDEFLERİ

1- Odamız Meslek Komiteleri ile periyodik bir araya gelip sektör sorunlarının belirlenmesine ve çözümler üretilmesine devam edilecektir.

2- Periyodik üye ziyaretleri yapılıp, üyelerin beklentileri alınarak, beklentilere cevap verecek çalışmaların sürekliliği sağlanacaktır.

3- Meslek Komitelerimizdeki üyelerimiz ile kahvaltılı toplantılar yapmak sureti ile üyelerimizi birebir dinlemeyi hedefliyoruz.

4- Üyelerimizin ağırlıklı ilişki içinde olduğu Kamu Kurum Müdür ve Yetkilileri ile bir araya gelmek sureti ile sorunlara çözüm bulmayı hedefliyoruz.

5- Odamız üyelerinin ufuklarını açmak, verimliliklerini artırabilmek adına aşağıda belirtilen eğitim ve seminerleri yapmayı düşünüyoruz.

• Finansçı olmayanlar için Finansçı Eğitimi

• Finansal Analiz Teknikleri

• Maliyet Muhasebesi Eğitimi

• Satın Almada Görüşme Teknikleri Eğitimi – Müzakere Teknikleri

• Toplantı Yönetim Eğitimi

• Karar verme teknikleri eğitimi

• Müşteri ilişkileri ve Müşteri Memnuniyeti Eğitimi

• İş Analizi ve Görev Tanımları eğitimi

• Müşteri bulma ve Müşteri izleme Teknikleri

• Tahsilat Yöntem ve Politikaları

• Firmalar ve/veya kişileri ihracata hazırlamak, ihracat yapmayı öğretmek

• Dijital Pazarlama

• E-ticaret

6- Üyelerimizin vizyonunu geliştirebilmek adına Yurtdışı Fuarlarına katılım düşünüyoruz.

7- “Yerel Basını Dinliyoruz” başlığı altında yerel basın ile bir araya gelip Basıncı gözü ile sorunlarımıza bakış açısı geliştirmeyi planlıyoruz.

3 Ocak 2019

Konut, Beyaz eşya, Mobilya ve Otomotiv sektörlerini kapsayan KDV ve ÖTV indirimlerinin üç ay daha uzatılması kararına basın yoluyla teşekkür ettik.

4 Ocak 2019

Uygulanan vergi sistemi ve bu sistemin son 18 yıllık seyri üzerine basında değerlendirmede bulunarak; öncelik hedefimiz kazandırmak, kazandırdığımız gelirin vergisini de adaletli bir şekilde tahsil edebilmek olmalıdır

9 Ocak 2019

Burdur Radyosu’nda Bilal Karasakal’ın sunduğu Zor Sorular programına canlı yayın konuğu olduk, Odamız faaliyetleri ve Burdur Ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulunduk.

10 Ocak 2019

Yönetim ve Organizasyon’ konusunda TOBB ETÜ’den Prof. Dr. Demet Varoğlu tarafından Odamız Konferans Salonunda üyelerimiz için eğitim verildi

11 Ocak 2019

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz’i Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantımıza davet ettik. Mevcut Burdur Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019 Türkiye Yerel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, BUTSO Meclis toplantısına konuk olup, hizmetler, misyon ve vizyonlar hakkında görüş ve öneriler aldı.

21 Ocak 2019

Ankara’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldık. Burdur için talep ve önerilerimizi Cumhurbaşkanı ve Bakanlara iletme imkanı bulduk.

23 Ocak 2019

Burdur Valisi Hasan Şıldak ve Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığında Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’nda yapılan toplantıda Ankara ve İstanbul’a uçak seferlerinin yeniden düzenlenmesi ve iki şehir arasındaki işbirliğinin arttırılması konuşuldu

31 Ocak 2019

Oda Yönetimi olarak; 31 Ocak- 3 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde, 3 gün süren EMİTT Turizm Fuarı’nı Burdur Valisi Hasan Şıldak ile beraber ziyaret ettik.

6 Şubat 2019

Odamız Konferans Salonunda TOBB ETÜ’den akademisyen Dr. Cahit Sönmez’in sunum yaptığı ‘Finansal Yönetim’ konulu eğitim programı düzenlendi.

7 Şubat 2019

Alberk QA Uluslararası Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. tarafından düzenlenen sınavlarda başarılı olanlara Mesleki Yeterlilik Belgelerini BUTSO Meclis Salonunda takdim ettik

7 Şubat 2019

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Burdur Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’u Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantımıza davet ettik

11 Şubat 2019

Antalya’da gerçekleştirilen Reel Sektör ile Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı’na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın öncülüğünde banka genel müdürleri, oda borsa başkanları, banka bürokratları ile çok sayıda iş insanı katıldı.

18 Şubat 2019

Sebze-meyve fiyatlarındaki artışların düzenlenmesine yönelik çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştık. Tanzim satış konusunda; kooperatifçiliğe dikkat çekerek hâllerdeki komisyoncuların yerine mamullerin birlikler veya kooperatifler aracılığıyla tedarikçilere ulaştırılmasını önerdik

19 Şubat 2019

I.OSB’deki üyelerimizi ziyaret ederek, talep ve önerilerini aldık

26 Şubat 2019

TOBB himayesinde yapılan denetimlerden başarı ile geçerek, yenilediğimiz sertifika belgesini, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldık.

27 Şubat 2019

Odamızda İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komiteleri seçimlerini gerçekleştirdik

7 Mart 2019

3 Aylık Olağan Meslek Komitesi Toplantımızda 2018 Yılı Faaliyet Raporumuzun sunumunu yaptık. SGK İl Müdürü Bayram Balban ve İŞKUR İl Müdürü Ramazan Erdim, İstihdam Seferberliği’nde uygulanacak teşvikler ile ilgili Komite Üyelerimizi bilgilendirdi

14 Mart 2019

Burdur Valisi Hasan Şıldak Başkanlığında düzenlenen İstihdam Seferberliği toplantısında işverenler için sağlanan kolaylıklar basına ve kamuoyuna tanıtıldı

27 Mart 2019

İzmir Mermer Fuarı- MARBLE 2019’a katılan Burdurlu mermercilerimize ziyarette bulunduk.

3-10 Nisan Mart 2019

Slovenya, Avusturya, Almanya, İsviçre ve Fransa’yı kapsayan 8 günlük bir yurtdışı gezi programı düzenledik. İnşaat ve madencilik fuarı da dahil olmak üzere, tarihi ve turistik yerlerde gezi ve incelemeler yapma fırsatı bulduk

17 Nisan 2019

Hükümet tarafından açıklanan ‘Ekonomi Reform Paketi’ hakkında basında değerlendirmelerde bulunarak; Türkiye’nin birinci gündeminin ekonomide reform olduğunu, ticaret ve sanayide hassas süreçlerin yaşandığı bir dönemde bulunduğumuzu kaydederek; Ekonomi reform paketinin adım adım uygulamaya geçmesiyle birlikte Türkiye’nin ve ilimizin çok daha yüksek bir potansiyele kavuşacağına inandığımızı ve yeni reform paketini desteklediğimizi ifade ettik

25 Nisan 2019

25- 28 Nisan 2019 tarihleri arasında Uzay Çatı altında düzenlenen 5. Burdur Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri Fuarı’na katılım sağladık

2 Mayıs 2019

Ankara’da düzenlenen TOBB’un 75. Genel Kuruluna katıldık. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret ederek İlimiz ekonomisinin gelişimi adına öneri ve beklentilerimizi iletme fırsatı bulduk

2 Mayıs 2019

Ramazan ayında Burdur’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduk.

24 Mayıs 2019

Basında; İş dünyasının geçen aylarda azalan ihracat hacminin yeniden artacağı beklentisinin “İvme Finansman Paketi” ile gerçekleşeceğini ifade ettiğimiz bir değerlendirme yayınladık

29 Mayıs 2019

Milli Savunma Bakanlığınca güncellenen yeni askerlik sisteminin ardından “Burdur’daki 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığının Yurt Dışı Döviz Bedelli Askerlik Tasarrufunda Kullanılması” hakkında ortak deklarasyon yayınladık.

13 Haziran 2019

Odamız TSE Kalite Yönetimi Sistemi denetimini başarıyla geçti.

30 Haziran 2019

Üyelerimize daha etkili hizmet verebilmek adına Web Sitemizi tamamen yenileyerek modern, çağın gerekliliklerine uygun hala getirdik

7 Temmuz 2019

Üyelerimiz için Odamız Konferans Salonunda “Tahkim Kurulu ve Aile Şirketlerini Geleceğe Taşımak” konulu bilgilendirme toplantısı düzenledik. Toplantı sonunda; işletmelerimizin kendi içinde yaşadıkları sorunları mahkemeye taşımadan Odamız Tahkim Kurulu ile çözebileceklerini dile getirdik.

17 Temmuz 2019

Hükümete sunmak üzere hazırladığımız ekonomik sorunlara çözüm önerileri ile ilgili birinci öneri paketini paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenledik.

19 Temmuz 2019

Burdurlu TRT sanatçısı Ferhat Erdem’in “Dirmil Yörük Müzik Kültürü” adlı kitabının basımına sponsor olduk

29 Temmuz 2019

Fortune Dergisi tarafından düzenlenen araştırma sonuçlarına göre Türkiye’deki ilk 500 firma arasına girme başarısını 3 (üç) yıldır üst üste tekrarlayan STOK’İS Firma sahibi İbrahim SOLAK’a teşekkür plaketi verdik

30 Temmuz 2019

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin; Mesleki Eğitim İşbirliğinde Proje okul kapsamına alınması teklif edildi.

21 Ağustos 2019

Tarım ve Hayvancılık sektörleri öneri paketi için Odamız Meclis Toplantı Salonunda çalıştay düzenledik

23 Ağustos 2019

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak tarım ve hayvancılık sektörlerini masaya yatırdık. Tarım ve hayvancılık olmak üzere 2 ayrı sektör için hazırladığımız öneri paketlerini basın toplantısıyla kamuoyuna sunduk

2 Eylül 2019

Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz’i makamında ziyaret ettik. Ziyarette; mermer atıklarının döküleceği yerler konusunda görüşmelerde bulunduk

4 Eylül 2019

“Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladık

26 Eylül 2019

Üyelerimize yönelik düzenlediğimiz eğitim programları kapsamında; Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Yağcı tarafından Odamız Konferans Salonunda “Pazarlama Yönetimi” konulu eğitim verildi

4 Ekim 2019

Burdur’u Düşünüyor, Burdur’u Konuşuyoruz sloganı altında İlimiz Yerel Basın Mensupları ile bir araya gelinerek istişarelerde bulunuldu.

4 Ekim 2019

Odamız üyelerine yönelik “Pratik İngilizce Kursu” halen devam etmektedir.

7 Ekim 2019

ICC Türkiye Milletlerarası Ticaret Odası, TOBB, Ankara Üniversitesi ve TOBB ETÜ işbirliğinde İstanbul’da düzenlenen “Güçlü Bir Ulusal Ekonomi İçin Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi”ne katıldık

10 Ekim 2019

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TOBB ETÜ SEM) eğitmeni Serdar Bilecen sunumuyla Odamız Konferans Salonunda, “Satış ve Satış Yönetimi” konulu eğitim gerçekleştirdik

16 Ekim 2019

İlimiz Sivil Toplum Kuruluşlarını Odamız öncülüğünde toplayarak yayınladığımız ortak basın açıklamasında ‘Barış Pınarı’ harekatına tam destek verdik

25 Ekim 2019

İlimiz okullarında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 830 öğrenciye kışlık kaban yardımında bulunduk

25 Ekim 2019

Burdur Valiliğinin başlatmış olduğu Uyuşturucu ile Mücadele Proje ortağı olarak madde bağımlısı 21 genç BUTSO üyesi işyerlerinde istihdam edildi.

1 Kasım 2019

Üyelerimiz için Odamız Konferans Salonunda TOBB ETÜ SEM Eğitmeni Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun sunumuyla “Markalaşma” konulu eğitim verdik

23 Kasım 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonuyla gerçekleştirilen, 19 ülkeden 48 Türkçe konuşan yabancı girişimciyi üyelerimizle ikili görüşmelerde bulunmaları amacıyla Odamızda konuk ettik

3 Aralık 2019

Burdur’u düşünüyor, Burdur’u konuşuyoruz çalışmalarımız ilk meyvesini verdi. İcra ve iflas ilanları yerel gazetelerde yayımlanmaya devam edecek.

9 Aralık 2019

Müşterek Meslek Komiteleri Toplantımıza Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i davet ederek 2019 yılı yıllık faaliyet raporumuzun sunumunun ardından söyleşi gerçekleştirdik

11 Aralık 2019

Üyelerimiz için Odamız Konferans Salonunda;

Ticaret Bakanlığı himayesinde; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizasyonu ve Odamız işbirliği ile Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi

20 Aralık 2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen “Meclis Üyelerini Bilgilendirme Semineri”ne katıldık

25 Aralık 2019

Kalkınma Ajansları ve KOSGEB başta olmak üzere hibe ve destek veren kurumlar; Vergi Dairesi ve SGK borcu bulunması ve yeniden yapılandırmamış olması halinde hibe veya destek vermemektedir. TOBB ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yazdığımız yazı ile borçlu işletmelere verilecek hibe ve desteğin belli bir miktarı kamu borçlarına kesilmek sureti ile ihtiyaç sahibi işletmelerin desteklenmesi gerektiğini ilettik.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Manavgat'ta İhracatın Artması İçin MATSO'dan Önemli Adımlar
İş Dünyası

Manavgat'ta İhracatın Artması İçin MATSO'dan Önemli Adımlar

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, düzenledikleri eğitimlerin ihracatın artmasına katkı sağlayacağını belirterek, "İhracatçılarımızın olumlu sonuçlar alabilmeleri için elimizden gelen her türlü çalışmayı var gücümüzle yapıyoruz. Manavgat’ın ihracat bakımından potansiyeli yüksek ama ihracat yapan firma sayısı az" dedi.

Halkbank iki yıl faizsiz kredi imkanını duyurdu. Halkbank KOSGEB kredisi
İş Dünyası

Halkbank iki yıl faizsiz kredi imkanını duyurdu. Halkbank KOSGEB kredisi

Halkbank KOSGEB işbirliği ile birlikte yeni bir kredi kampanyasını duyurdu. Başvuru süreci başladı. Yüz binlerce vatandaş yararlanıyor. Kredinin toplam tutar ise 375.000 TL olarak belirlendi. Kredi faizi şekilde verilecek. Destek kredisi adına tüm detaylar Halkbank resmi web sitesi üzerinden açıklandı.

KOBİ’ler, KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısına katıldı
Yaşam

KOBİ’ler, KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısına katıldı

Körfez’de imalat yapan KOBİ’ler, Sanayi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından başlatılan destek programı hakkında bilgilendirildi.

KOSGEB Memur alımı! KPSS şartsız KPSS Personel alımı
Eleman İlanı

KOSGEB Memur alımı! KPSS şartsız KPSS Personel alımı

KOSGEB, KPSS şartı olmaksızın yüksek maaşlı sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Başvurular 6-17 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

Denizli, Aydın ve Muğla illerinde Makine ve gıda imalatı için 50 milyon liralık destek / Denizli Haber
İş Dünyası

Denizli, Aydın ve Muğla illerinde Makine ve gıda imalatı için 50 milyon liralık destek / Denizli Haber

Denizli ABİGEM’in vereceği eğitim ile Denizli Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanacak mentorluk hizmetinden faydalanacak

İnegöl'de fabrika yangınında hasar gören işletmelere KOSGEB desteği
Yerel Yönetim

İnegöl'de fabrika yangınında hasar gören işletmelere KOSGEB desteği

Orman ürünleri fabrikasında çıkan yangında etkilenen işletmelere KOSGEB Acil Destek Kredisi devreye alınacak. Detaylar haberimizde...