Burdur / Burdur

Burdur TSO KGK’dan depremzedeleri ısıtacak yardım

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) koordinesinde ilimizdeki depremzedeler için el örgüsü ürünler yardımında bulunuldu.

Burdur TSO KGK’dan depremzedeleri ısıtacak yardım

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) koordinesinde ilimizdeki depremzedeler için el örgüsü ürünler yardımında bulunuldu.
Bere, battaniye, çocuk giysileri, çeşitli giyim malzemeleri, seccade gibi günlük yaşamdaki kullanılabilecek yardımlar KGK üyelerince paketlenip, yetkililere teslim edildi.

"KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ SEFERBER OLDU"

Kadın Girişimciler Kuruluna ve emeği geçen vatandaşlara teşekkür eden Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; "Ülkemizi ve dünyanın çoğu coğrafyasındaki milletleri yasa boğan, 'dördüncü seviye' olarak tanımlanan büyük bir deprem yaşadık. Tarif ederken kelimelerin yetersiz kaldığı bu afetin yıkım ve kayıplarından çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Elbette ki düştüğümüz yerden kalkacağız ve yaralarımızı hep beraber saracağız. Düzenlediğimiz yardım kampanyalarımızla üyelerimizin katkılarını belirli bir sistem içerisinde depremzedelere iletmeye devam ediyoruz. Bu amaçla Odamız Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri üretilen ürünleri depremzedelerin bulunduğu MAKÜ İstiklal Yerleşkesine teslim etti. Vatandaşlar ve kadın girişimcilerimiz seferber oldular. İlimizde misafir ettiğimiz deprem afetini yaşamış her yaştaki vatandaşlarımızın günlük hayata entegre olmaları için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam ediyoruz. Yaptıkları yardımlar ve gösterdikleri hassasiyetten ötürü koordinasyon sağlayan kadın girişimciler kurulumuza ve vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

- EL EMEĞİYLE KATKI

BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu: "Maalesef çok üzgünüz. Deprem sadece yaşandığı kentleri değil tüm ülkemizi derinden etkiledi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Kadın Girişimciler Kurulu olarak bizler de depremin ikinci gününden itibaren koordinasyon içerisinde yardım kampanyası başlattık. Girişimci kadınlarımız ve vatandaşlarımız el emekleriyle katkıda bulundular. 7'den 70'e her yaş grubundaki kadınlarımız bu kapsamda depremzedeler için çalıştı. Havaların soğuk geçtiği günlerde onları ısıtacak bir destekte bulunmak istedik.

Kurul olarak ayni ve nakdi yardımlarımız oldu. Gücümüz yettiğince ürettik. Girişimciler Kurulu üyelerimizin haricinde ismini veremeyeceğim pek çok vatandaşımız bizlere destek oldular. Yardımlarımız devam edecek.

Bugün de kendi el emeğimiz- göz nurumuz olan ürünlerimizi ilimize gelen depremzedelere verilmek üzere yetkililere teslim ettik. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Yusuf Keyik'le koordineli bir şekilde yardım kampanyamızı sürdürüyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Yusuf Keyik'e ve katkılarıyla yardım kampanyamıza katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"MAHALLE- MAHALLE, EV- EV GEZEREK ÖRGÜ İPİ DAĞITTIK"

Depremin ardından örgü iplerini mahalleleri gezerek kadınlara verdiklerini belirten kadın girişimci Gözde Kaya Sezginer de "Depremin hemen ardından Burdur'da öncü olarak bayan arkadaşlarla ekipler oluşturduk. Ekipler mahalle mahalle, ev ev giderek örgü iplerini teslim ettiler. Tamamlanan ürünlerimizi de bir kadın girişimcimizin evinde toplayıp, gruplara ayırdık. Her grubu ayrı ayrı poşetleyip, etiketledik. Sonrasında hepsini Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesindeki yetkililere teslim ettik.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sevim Zorlu koordinesinde, örgü iplerini alıp, en kısa sürede tamamlayıp bize teslim eden, el emekleriyle destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DENİZLİ'DEN TEKSTİL VE ÖRGÜ İPLİĞİ DESTEĞİ

Depremden sonra internetteki hesabından da yardım kampanyası başlattığını vurgulayan Sezginer: "Deprem öncesinde internetteki sayfamda e-ticaret yapmaktaydım. Deprem olunca buna çok üzüldüm ve sayfamdan yardım kampanyası başlattığımı yayınladım. İnanılmaz destekler aldım. Denizli'den örgü ipliği ve tekstil ürünleri yardımları geldi. Bu konuda büyük destek veren Kardelen Yün Örgü ve İplik Firmasına teşekkür ediyorum. Bizlere hammadde, tekstil, iplik ve el emekleriyle destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı
İş Dünyası

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı

Burdur'un 2024 yılı ocak ayı ihracatı 17 milyon 708 bin 970 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %18,2'lik bir düşüşe işaret ediyor. Başkan KEYİK, en çok ihracat yapılan ülkeleri ve sektörleri de açıkladı.

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat
İş Dünyası

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı basın toplantısında 2023 yılında Burdur'da 251 milyon 134 bin 672 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, odanın 2023 yılı faaliyet raporu da basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Bu kurslar ev ekonomisine destek olmak için düzenleniyor
Bölgesel

Bu kurslar ev ekonomisine destek olmak için düzenleniyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Kasım ayından itibaren çeşitli branşlarda kurslar düzenleyerek ev ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar
İş Dünyası

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "Kasım ayında ilimizin ihracat hacmi %2,8'lik düşüş ile 20 milyon 116 bin 530 dolar oldu" dedi.

Burdur'un ihracatı ekim ayında %18,9 arttı
Bölgesel

Burdur'un ihracatı ekim ayında %18,9 arttı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre %18,9 artarak 23 milyon 87 bin 340 dolara yükseldiğini açıkladı.

Burdur'da kadın girişimciler Sevim Zorlu'ya güvendi
Bölgesel

Burdur'da kadın girişimciler Sevim Zorlu'ya güvendi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanlığı seçimini Sevim Zorlu kazandı. Zorlu, yeni dönemde kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.