Burdur il merkezi, Bucak, Ağlasun, Yeşilova ve Gölhisar İlçelerimizde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde hediyelik eşya ürünleri ile ilgili kurslar açıldı.
Zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi antik kentleri ile Anadolu’nun büyüleyici köşelerinden biri olan Burdur’da turizm hareketliliği her geçen gün artıyor. Turizm sektörünün önemli bir halkasını oluşturan yöresel ürünler ve yöreye özgü hediyelik eşyalar konusunda tanıtıma katkı sunması ve yeni istihdam alanlarının oluşturularak katma değer sağlaması açısından Halk Eğitim Kursları vasıtasıyla yıl içerisinde hediyelik eşya kursları açıldı. İl merkezi, Bucak, Ağlasun, Yeşilova ve Gölhisar ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde hediyelik eşya ürünleri ile ilgili kurslar açıldı. Açılan kurslarda lavanta ürünleri, oyuncak bebek yapımı, dekoratif ev aksesuarı, mis sabun, ahşap oyuncak, şiş ve tığ örücülüğü, deniz çantası, kadın plaj elbisesi, magnet yapımı, takı tasarımı, hediyelik dokuma ile ilgili üretime yönelik örnek çalışmalar yapılıyor.
Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burdur’un turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, ziyaretçi sayılarında yaşanan yoğunluğun konaklamadan, hizmet sektörüne, hediyelik eşyadan, yöresel ürünlere kadar birçok alanda en iyi şekilde değerlendirilerek ilimize önemli katma değer bırakılması adına planlı ve kararlı adımlar atıyoruz. Açılan kurslar yeni istihdam alanlarının oluşması ve Burdurla özdeşleşmiş hediyelik eşya eksikliğinin de giderilmesi açısından çok önemlidir” ifadelerinde bulundu.
Kursları bizzat yakından takip ettiğini ve il merkezinde açılan kursta örnek çalışmalar yapılması konusunda talimat verdiğini belirten Şıldak, ilk çıktıların verimli olduğunu belirtti. “Her zaman dile getiriyorum ilimizin bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsü turizm olacaktır” diyen Şıldak, “Temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak, koruma – kullanım dengesi içinde sahip olduğumuz bu eşsiz potansiyeli turizme kazandırarak, bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm pastasından ilimizin ve ilçelerimizin hak ettiği payı almasıdır” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)