Burdur

Burdur turizmine hediyelik eşya desteği

Burdur il merkezi, Bucak, Ağlasun, Yeşilova ve Gölhisar İlçelerimizde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde hediyelik eşya ürünleri ile ilgili kurslar açıldı. Zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi antik kentleri ile Anadolu'nun büyüleyici köşelerinden biri olan …

Burdur turizmine hediyelik eşya desteği

Burdur il merkezi, Bucak, Ağlasun, Yeşilova ve Gölhisar İlçelerimizde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde hediyelik eşya ürünleri ile ilgili kurslar açıldı.

Zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi antik kentleri ile Anadolu’nun büyüleyici köşelerinden biri olan Burdur’da turizm hareketliliği her geçen gün artıyor. Turizm sektörünün önemli bir halkasını oluşturan yöresel ürünler ve yöreye özgü hediyelik eşyalar konusunda tanıtıma katkı sunması ve yeni istihdam alanlarının oluşturularak katma değer sağlaması açısından Halk Eğitim Kursları vasıtasıyla yıl içerisinde hediyelik eşya kursları açıldı. İl merkezi, Bucak, Ağlasun, Yeşilova ve Gölhisar ilçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde hediyelik eşya ürünleri ile ilgili kurslar açıldı. Açılan kurslarda lavanta ürünleri, oyuncak bebek yapımı, dekoratif ev aksesuarı, mis sabun, ahşap oyuncak, şiş ve tığ örücülüğü, deniz çantası, kadın plaj elbisesi, magnet yapımı, takı tasarımı, hediyelik dokuma ile ilgili üretime yönelik örnek çalışmalar yapılıyor.

Vali Hasan Şıldak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burdur’un turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi, ziyaretçi sayılarında yaşanan yoğunluğun konaklamadan, hizmet sektörüne, hediyelik eşyadan, yöresel ürünlere kadar birçok alanda en iyi şekilde değerlendirilerek ilimize önemli katma değer bırakılması adına planlı ve kararlı adımlar atıyoruz. Açılan kurslar yeni istihdam alanlarının oluşması ve Burdurla özdeşleşmiş hediyelik eşya eksikliğinin de giderilmesi açısından çok önemlidir” ifadelerinde bulundu.

Kursları bizzat yakından takip ettiğini ve il merkezinde açılan kursta örnek çalışmalar yapılması konusunda talimat verdiğini belirten Şıldak, ilk çıktıların verimli olduğunu belirtti. “Her zaman dile getiriyorum ilimizin bundan sonraki temel gelişim alanlarının en güçlüsü turizm olacaktır” diyen Şıldak, “Temel hedefimiz, tarihi ve doğal mirasımızı koruyarak, koruma – kullanım dengesi içinde sahip olduğumuz bu eşsiz potansiyeli turizme kazandırarak, bacasız fabrika olarak nitelendirilen turizm pastasından ilimizin ve ilçelerimizin hak ettiği payı almasıdır” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emrullah Ünal, Cumhuriyet Meydanında mitingde Bucak ile buluşacak
Bölgesel

Emrullah Ünal, Cumhuriyet Meydanında mitingde Bucak ile buluşacak

Burdur'un Bucak ilçesinde heyecan verici bir etkinliğe hazırlanın! 30 Mart Cumartesi günü, saat 14:00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan "Bucak Mitingi" için tüm Bucak halkı davetlidir.

Burdur'da Hayırseverler Bir Araya Geldi: TYSD 96. Yıl Kütüphanesi Açılıyor!
Bölgesel

Burdur'da Hayırseverler Bir Araya Geldi: TYSD 96. Yıl Kütüphanesi Açılıyor!

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Burdur Şubesi ve hayırseverlerin katkılarıyla TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'na "TYSD 96. Yıl Kütüphanesi" yapılacak. Protokol töreni Vali Türker Öksüz'ün katılımıyla gerçekleşti.

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı!
Bölgesel

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı!

Burdur'da sahte parayla hayvan dolandırıcılığı yapan 2 kişi yakalandı. Şüpheliler, Çavdır ve Yozgat'ta toplamda 699.600 TL sahte parayla hayvan aldılar. Yapılan operasyonda şüpheliler tutuklandı.

Burdur'da taciz iddiasıyla gözaltına alınmıştı! Serbest bırakıldı
Bölgesel

Burdur'da taciz iddiasıyla gözaltına alınmıştı! Serbest bırakıldı

Burdur Haber! Haberler Burdur'da stajyer kız öğrenciye taciz iddiası sonrasında H.Ö. gözaltına alınmıştı. Mahkemeye çıkarılan H.Ö. serbest bırakıldı.

Burdur'da Trafik Denetiminde 10 Araç Trafikten Men
Bölgesel

Burdur'da Trafik Denetiminde 10 Araç Trafikten Men

Burdur Haber! Burdur'da yapılan alkol ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı denetiminde 10 araç ve sürücüye ceza uygulandı. 1 sürücü belgesi geri alınırken, 4 araç trafikten men edildi. Detaylar için tıklayın!

Bakan Özhasaki, Ziyarette!
İş Dünyası

Bakan Özhasaki, Ziyarette!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.