Yunus Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilen Anadolu Koku Mirası Programı'nın yeni durağı Burdur oldu. Burdur Valiliği'nin paylaştığı programa göre, 18-21 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklerde kentin gül, lavanta ve aromatik bitki zenginliği ön plana çıkarılacak.
Dört gün sürecek program boyunca katılımcılar, Burdur'un üretim kültürünü ve doğal değerlerini yakından tanıma fırsatı bulacak. Etkinlikler kapsamında lavanta ve gül hasadı deneyimleri, koku rotası atölyeleri, aromatik mum üretimi, seramik çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
Programın ilk gününde Karakent'te lavanta hasadı ve lavanta kolonyası üretim atölyesi düzenlenecek. Aynı gün Gar Atölye'de koku rotası workshop etkinliği yapılacak. 19 Haziran'da Ağlasun'daki gül bahçelerinde hasat deneyimi yaşanırken, Sagalassos Antik Kenti'nde hasat gelenekleri ve ritüelleri ele alınacak.
20 Haziran'da Yeşilova Lavantepe Lavanta Bahçesi'nde saha gözlemleri, aromatik mum ve seramik atölyeleri gerçekleştirilecek. Program kapsamında ayrıca "Geçmişten Günümüze Kokunun Hikayesi" başlıklı söyleşi ile ney dinletisi de katılımcılarla buluşacak. Günün son etkinliği ise Kibyra Antik Kenti'nde yapılacak.
Burdur Valiliği, program kapsamında kentin koku mirasının, üretim kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası katılımcılara tanıtılacağını bildirdi.


Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)