BURDUR'UN TARİHİ VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİ EMİTT2025 FUARINDA
5-7 Şubat tarihleri arasında 3 gün boyunca sürecek Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan EMITT2025 Fuarı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu, Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Turizm Bakanı Sayın Leticia Cecilia Gomez Hernandez, Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Sayın Sherif Fathy, İstanbul Valisi Sayın Davut Gül ve protokol mensuplarının katılımı ile ziyaretçilere kapılarını açtı.
Burdur'un kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için katılım sağladığımız Fuar'da 7. Hol/Salonda 7511 no'lu stantta Coğrafi İşaretli ürünlerimiz olan Burdur Ceviz Ezmesi, Bucak Salebi, Gölhisar Çörekotu Kahvesi, Karamanlı Cevizi, Tefenni Rezenesi başta olmak Teke Yöresinin Kültür Başkenti Burdur'un halk çalgıları olan Sipsi ve Cura eşliğinde halk müziği ve halk oyunları gösterisi ile kültürünü de değerli ziyaretçilere aktarıyoruz. 3 gün sürecek olan EMITT2025 Fuarının, ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.











Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)