Burdur

Burdur'un Tüm İlçelerinde Fidanlar Geleceğe Nefes Olacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genelgesiyle 11 Kasım 2020 günü saat 11.11 itibariyle Burdur İli Ve İlçelerinde 15.000 fidan dikildi.

Burdur'un Tüm İlçelerinde Fidanlar Geleceğe Nefes Olacak

Burdur ve İlçelerinde organize edilen Milli Ağaçlandırma günü fidan dikim etkinliği, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlendi.

Burdur Merkez ve Tüm İlçelerinde düzenlenen Dünyaya Nefes, Geleceğe Nefes etkinliğine yoğun katılım sağlandı. Gelecek nesillere ormanlık yeşil alanların bırakılması için düzenlenen etkinlik ile binlerce agaç dikildi.

Etkinlikler kapsamında Burdur Merkez, Bucak, Karamanlı, Gölhisar, Tefenni, Altınyayla, Çavdır, Ağlasun, Yeşilova, Kemer, Çeltikçi İlçelerinde fidan dikildi.

Bucak'ta Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy'un konuşması ile açılan etkinlik 11 Kasım Çarşamba günü saat 10:30'da başladı. Etkinliğe Bucak İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, STK Başkanları ve halk katıldı. Konuşmaların tamamlanmasının ardından saatler 11:11'i gösterdiğinde tüm Türkiye ile aynı anda fidanlar toprakla buluştu.

Bugün fidan yarın nefes sloganı ile Daha yeşil bir Türkiye ve Bucak için düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Mustafa Ersoy,

"Bugün burada 2. sini düzenlediğimiz Milli Ağaçlandırma Bayramı fidan dikim etkinliğine Hoşgeldiniz. 2.si diyorum, çünkü artık literatürümüzde ve yaşam akışımızda “Milli Ağaçlandırma Günü“ diye bir gün var. Doğum gününü, Evlilik yıldönümünü, Sevgililer gününü her yıl nasıl hatırlıyorsak, 11 Kasım gününüde artık zihnimize katıp, daha çok hatırlamamız ve uygulama yapmamız gerekiyor. Fidan dikmek, yeşili ve ormanı çoğaltmak, Ormanı korumak, sürdürülebilir hale getirmek, önemsemek, sonraki nesillere daha güzel doğa bırakmak şiarıyla yaşamalıyız. İçinde bulunduğumuz pandemi süreciyle birlikte insanoğlu olarak oksijen, sakinlik,temizlik arıyoruz ki; doğaya, tabiata, ekolojiye akın etmek zorunda kaldık. Örnekleri çok yakınımızda Seydiköy, Sazak, Beşkonak ve daha nice doğa ile iç içe yerlerimiz. Dolayısıyla gelecekte Ormanlarımıza daha çok ihtiyacımız olacak.

Mensubu olmaktan gurur duyduğum Kurumum Orman Genel Müdürlüğümüz, son yıllarda Devlet Ormancılığı yanında, Millet Ormancılığı anlayışını da benimsemiş ve çalışmalarımızı buna göre sürdürmekteyiz. Rutin Ormancılık çalışmalarını zaten yapıyoruz. Bunun yanında Halka hizmet noktasında, mevzuat içinde ormandan insanların faydalanabilirliği için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Bucak ilçe topraklarının %70 i ormanlarla kaplı. Bütün insanlarımızın bir şekilde Ormanla teması mevcut. Kurum olarak biz, Ormanlarımızı köylümüzle, vatandaşlarımızla birlikte yönetiyoruz. Bucak Ormanlarımızın Ülkemiz içinde ayrı bir müstesna yerinin olduğu hep bilinegelir. Dolayısıyla duyarlılığımızı, özverimizi, çalışmalarımızı hep müspet tutup GELECEĞE NEFES olacağız.

Kıymetli konuklar, bakınız öğrencilerimiz pandemiden dolayı aramızda yok. Onlarıda unutmadık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz vasıtasıyla öğrencilerimize Bucakta 8700 adet kaplı tohum seti dağıttık. Yavrularımız evlerinde kap içinde çam tohumu eksin, fidan çıksın ve bu fidanı, bahçesine veya uygun doğaya diksin, dolayısıyla doğa kültürü gelişsin diye. Ayrıca bu gün saat 16:00 da Cumhuriyet Meydanında Halkımıza ücretsiz çeşitli türlerde fidan dağıtımı yapacağız. Diğer zamanlarda da talep halinde, ihtiyaçlarını karşılamak için bizlerde var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Bucak Orman İşletme Müdürlüğü olarak, etkinliğimiz kapsamında bizlere destek olan başta Kaymakamımız Sayın Erol TANRIKULU’ ya, Belediye Başkanımız Sayın Emrullah ÜNAL’a, İlçe Protokolünün değerli mensuplarına, Sivil Toplum Örgütlerimize, Muhtarlarımıza, Basınımıza ve Orman gönüllüsü yüce halkımıza başta Bucağımız, Ülkemiz ve Dünyamız için Nefes olacak bu kampanyaya destekleri için Teşekkür Eder çalışmalarımızın Hayırlı olmasını diler,

Saygılar Sunarım." ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler
Bölgesel

Başkan Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tebrik Aldı! - Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında Türkiye birincisi olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile görüşerek, tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Burdur'da 2 önemli vaat! Sözler alındı
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Burdur'da 2 önemli vaat! Sözler alındı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Burdurlu vatandaşlara ‘SU’ ve ‘TIP Fakültesi’ sorunlarını çözeceğinin sözünü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da 'CHP'nin Derdi Milletin Derdi Değil'
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da 'CHP'nin Derdi Milletin Derdi Değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da yaptığı mitingde CHP'ye yüklendi. Erdoğan, "CHP'nin derdi milletin derdi değil, koltuklarını sağlama almak" dedi.

Erdoğan Burdur'da! 'Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız!'
Bölgesel

Erdoğan Burdur'da! 'Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Burdur'da binlerce vatandaşın katıldığı mitingde konuştu. Erdoğan, enflasyon ve hayat pahalılığıyla ilgili Avrupa ve Amerika'yı da örnek göstererek "bizde de zorlanıyoruz" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Burdur'da Coşkuyla Karşılandı!
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan Burdur'da Coşkuyla Karşılandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burdur'da düzenlenen mitingte vatandaşlara hitap etti. Miting alanını dolduran kalabalık, Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı.

Recep Tayyip Erdoğan sözü verdi! Bucak'a ne zaman gelecek?
Bölgesel

Recep Tayyip Erdoğan sözü verdi! Bucak'a ne zaman gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting alanında Bucak'a davet edilmesi üzerine Bucakla ilgili bir takım açıklamada bulundu. Bakın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neler söyledi...