Burdur / Bucak

Burdur'un Vekili Özçelik'ten İsmail Şerife Sarı Açıklaması

Milletvekili Bayram Özçelik, dün NNC Haber'de yayınlanan İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi haberi için iddiaları yanıtladı.

Burdur'un Vekili Özçelik'ten İsmail Şerife Sarı Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nin taşınmayacağını belirterek, Bucak'a daha büyük ve modern olarak kazandırılacağını söyledi.

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nin kesinlikle Burdur'a götürülmeyeceğini, yapılan deprem analizleri sonucunda binanın çürük raporunun teyit edilmesi maliyet analizlerinde yeniden yapılmasına karar verdiliğini açıkladı.

İşte Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi hakkında yaptığı açıklamada;

İSMAİL-ŞERİFE SARI REHABİLİTASYON MERKEZİ BUCAĞIMIZA DAHA BÜYÜK ve MODERN OLARAK KAZANDIRILACAKTIR :

Kesinlikle İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi Burdur'a götürülmeyecektir.

Yapılan deprem analizleri sonucunda binanın çürük raporunun teyit edilmesi maliyet analizi de göz önünde bulundurularak yeniden yapılmasına karar verilmiştir.  Bu raporlar ortada dururken mevcutken hiçbir yönetici idareci ve bürokrat çocuklarımızın Hatta engelli yavrularımızın çürük binalarda kalmasının altına imza atamazAyrıca rehabilitasyon binasının yanındaki Bucak Belediyesi'ne ait arsanın da dahil edilerek, yeni daha büyük, modern ve bazı faaliyet alanları da ilave edilerek binanın yeniden yapılması; Hatta daha sonra şimdi çalışan sayısının fazla istihdam sağlanması gerçekleşecektir.

Yapımı tamamlandıktan sonra ismi yine İsmail Şerife Sarı rehabilitasyon merkezi olarak devam edecektir.

Yeni binaya buluncaya kadar çocuklarımızın büyük kısmı Burdur engelsiz yaşam merkezine bazıları farklı illerdeki rehabilitasyon merkezlerinde gönderilecektir bina yapılıncaya kadar çalışan personel Burdur Merkez ve Bucak ilçemize hükümetimiz döneminde kazandırdığı sosyal hizmet merkezimizde çalışmaları sağlanacak. Bina bittikten sonra tüm personel Bucak'ımıza dönüşü sağlanacaktır. Binanın Çürük ve yıkım kararından sonra Ankara'da bizzat meclisimiz tatilde iken bakan yardımcımız İsmail Ergüneş ile Ayrıca yaşlı ve engelli Hizmetleri Genel müdürümüz Elmas Esra Ceceli hanımefendi ile bir kez yüz yüze, iki defa da telefonla görüşerek İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi'nin yatırım programına hemen alınmasını projesinin belirlenmesi ve ihaleyi gönderilmesini talep ettim. Ayrıca bu konu üzerinden şahsıma itham edilen sosyal medya üzerinden yapılan çirkin ithamları ve yakışıksız ithamları art niyetli görüyorum. Rabb'im lütfetti 20 yıldır AK Parti Hükümetlerimizde, Bucak halkımızın bana verdiği vekaletle alnım ak, başım dik Bucak'ımıza hizmet etme ve yatırımlar kazandırma imkanı buldum Elhamdülillah. Kim ne yazarsa yazsın kim ne söylerse söylesin Bucak'ımıza ve Burdur'umuzun tüm ilçe ve belde köylerine hizmete devam edeceğim. Kamuoyuna sevgi ve saygı ile

İŞTE  İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi için Çalışma Detayları...

İSMAİL ŞERİFE SARI BAKIM REHABİLİTASYON VE AİLE DANIŞMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

İsmail Şerife Sarı Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü İdari Binası 1993 yılında inşaatına başlanılmış olup 1997 yılında hizmete açılmıştır.

2004 yılında yapılan zemin etüdü sonucunda zemin suyu seviyesinin “0” bazı günlerde (+)10 cm seviyesinde olduğundan temel seviyesinin sürekli su altında kaldığı tespit edilmiştir.

2014 yılında deprem performans analizi yapılmış ve bina taşıyıcı sisteminin deprem yükü taşıma kapasitesinin düşük olduğu, binanın çökme durumu düzeyinde bulunduğu ve güçlendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Raporda binanın tadilat maliyetinin bina maliyetine oranının %39 olduğu, güçlendirme maliyetinin bina maliyetine oranının %15 olduğu tespit edilmiştir. Ancak 2014 yılından itibaren güçlendirme ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

27.10.2021 tarihinde İl Özel İdaresi ile AS Grup Mim. Müh. Res. İnş. Tur. Ve Tic. Ltd. Şti. arasında Deprem Güçlendirme Proje Hizmeti Alım İşi sözleşmesi imzalanmış olup 05.11.2021 tarihinde yer teslimi yapılmış iş süresi olarak 150 takvim günü belirlenmiştir. İlgili firma tarafından yapılan deprem performans analizi sonucu Çevre ,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2022-1 birim fiyat analizi kullanılarak Güçlendirme, tadilat, onarım yapım bedeli 15.978.663,30 T L + K D V yaklaşık değerinde olacağı düşünülmüştür (Bina İnşaat Alanı:3870 m²). Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2022-1 Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkındaki Tebliğin 4A sınıfı birim maliyeti 3.200,00 TL olarak belirlenmiş olup ,mevcut bina inşaat alanı göz önünde bulundurularak birim maliyete göre yapılacak olan yeni binanın maliyeti 12.384.000,00 TL yaklaşık değerlerinde olacağı düşünülerek yeniden yapım veya güçlendirme yapılması konusunda Bakanlığımızın değerlendirmesi talep edilmiştir. Ancak hesaplamalar yapılana kadar güncel birim maliyetlerde değişiklikler olduğu göz önüne alınarak belirtilen tahmini fiyatların daha da artacağı düşünülmektedir.

Engelli ve Yaslı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 19.08.2022 tarih ve 4405675 sayılı yazısı ile fayda/maliyet analizinin yapılması için, yeniden yapım maliyetinin hazırlanması, güçlendirme projesi çizilerek, güçlendirme ve güçlendirmeye bağlı onarımlara ait yaklaşık maliyetin hazırlanması ayrıca yeni tip engelsiz yaşam merkezi olarak planlanması ve net kapasite hesabının yapılabilmesi için arsanın dijital verileri ile yapılacak iş ve işlemlere ait bilgi ve belgeler talep edilmiştir. EYHGM tarafından talep edilen bilgi, belge ve yapılması gerekli işlemler Burdur İl Özel İdaresi’ne resmi yazı ile gönderilmiştir. İlgili firma tarafından yapılacak işlemlere müteakip Kurumun yıkılıp yeniden yapılması ya da güçlendirme yapılarak devam edileceğine Bakanlığımızca karar verilecektir.
Kuruluşumuz bakım ve koruması altında toplamda 81(59 kurum-22 umutevi) engelli çocuğumuz ve 2 yaşlımıza hizmet vermekte iken nakilleri çıkmış sırada bekleyen 10 engelli çocuğumuz ve 1 yaşlımız nakil olarak gitmiştir.  12 Engelli çocuğumuz Kahramanmaraş Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ve 1 engelli çocuğumuz da Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne nakil edilecektir. Kuruluşumuzda kalan 37 engelli çocuğumuz ve 1 yaşlımız Burdur Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne nakil edilecektir.

✓ Kuruluşumuz bünyesindeki meslek elemanlarının İl Müdürlüğü mesleki ihtiyaç olan Kuruluşlara,

✓ Kuruluşumuzda görev yapan güvenlik elemanlarının Burdur Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne veya Burdur Huzurevine ,

✓ Bakım personelinin ihtiyaç doğrultusunda Burdur Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğüne veya il merkezindeki çocuk kuruluşlarına(ÇODEM vb.)

Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışmalar yapılmış olup; yerine yeni bir Kuruluş yapılıp faaliyete geçinceye kadar hizmete ara verileceği, Hizmet binamız faaliyete başlayınca  mevcut personel ile işleyişinin devam  edeceği planlanmıştır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı
Bölgesel

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı

AK Parti Burdur 22,23,24,26 ve 27. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanlığı için neden aday olmak istediğini açıkladı. Detaylar ve video haberimizde...

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı
Bölgesel

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı

Aylardır adı Burdur Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulan 22,23,24,26 ve 27. dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, aday adaylığı başvurularının son gününde başvuruyu yaptı.

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor
Bölgesel

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor

Isparta-Burdur dostluk yolu ve Gölhisar – Çameli yolu ne durumda ? Burdur Milletvekili Bayram Özçelik açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı
Etkinlik

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'yi ve TBMM'yi temsilen Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı.

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında
Bölgesel

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçim öncesinde NNC Haber'de canlı yayında sizlerle bir araya geliyor.

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı
Bölgesel

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı

Burdur-Tefenni-Çavdır-Fethiye yolunun 2 köprüsünden Karaçal köprüsünde geçen hafta, Badarmit köprüsünde ise bu hafta inşaat çalışmalarına başlandı.