Burdur

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Antalya'ya yakın konumu ile dikkat çeken Milyos Hobbit Hotel, doğa severler ve okul grupları için ideal bir alternatif sunuyor.

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Burdur'da Yeni Bir Turizm Alternatifi: Milyos Hobbit Hotel

Burdur, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile turizm potansiyeline sahip bir il olarak öne çıksa da turizm altyapısının eksikliği sıkça dile getirilirdi. Ancak son yıllarda turizm sektöründe umut verici gelişmeler yaşanıyor. Tefenni İlçesi'nde hayata geçirilen 'Tefenni Villas' projesi, bu gelişmelerin başlangıcıydı. Şimdi ise Bucak İlçesi Kızılseki Köyü yakınlarında 'Milyos Hobbit Hotel' adlı yeni bir projenin hayata geçirilmesiyle Burdur turizmine farklı bir alternatif sunuluyor.

Eko-Turizm ve Kırsal Turizmin Yeni Bir Adresi

Milyos Hobbit Hotel, eko-turizm ve kırsal turizm alanında öne çıkan bir alternatif sunuyor. Özellikle pandemi sonrası seyahat tercihlerinde değişiklikler yaşanırken, doğal ve açık hava ortamlarına olan ilgi artmış durumda. Bu trende uygun olarak Milyos Hotel, konuklarına doğal bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Burdur'un Tarihi ve Doğal Güzellikleri ile Uyumlu Bir Konsept

Milyos Hotel, adını bölgedeki Milyos Antik Kenti'nden alıyor ve Burdur'un zengin tarihi mirasına gönderme yapıyor. Aynı zamanda doğal çevresiyle uyum içinde olan bu tesis, konuklarına benzersiz bir deneyim sunuyor.

Antalya'ya Yakınlığı ile Dikkat Çekiyor

Burdur'un Milyos Hotel'i, Antalya'ya yakın konumuyla da dikkat çekiyor. Özellikle okulların eğitim kampları ve eğlence etkinlikleri için tercih ettiği bir mekan haline gelmiş durumda. Doğa severler, yoga ve terapi grupları da tesisin ilgi odağı haline gelmiş.

Tesis Detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir tesis.
40 dönüm arazi üzerine kurulu.
29 oda, 13 Hobbit evi (toprak altı ev), 10 bungalov oda, 6 Family Suit olmak üzere toplam 29 oda bulunuyor.
Ek yataklarla birlikte 90 yatak kapasitesine ulaşabiliyor.
Yüzme havuzu, çocuk parkı ve hayvanat bahçesi gibi tesisler mevcut.
Hayvanat bahçesinde özellikle Toroslar'a özgü Milli Parklardan alınan ala geyikler bulunuyor.
Milyos Hobbit Hotel, Burdur'a farklı bir turizm deneyimi kazandırırken, bölgedeki doğal güzelliklerin ve tarihi zenginliklerin turizme kazandırılması yolunda olumlu bir adım olarak öne çıkıyor.

Burdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit HotelBurdur'un yeni turizm çekim merkezi: Milyos Hobbit Hotel

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 15
    BEĞENDİM
  • 7
    ALKIŞ
  • 3
    SEVDİM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (1)

Hbfhbf

7 ay önce / 17.09.2023

Bucak Bucak Bucak! Burdur değil editör efendi

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Bodrum Yaz Sezonuna Hazır: Oteller ve Plajlar Turistleri Bekliyor
Bölgesel

Bodrum Yaz Sezonuna Hazır: Oteller ve Plajlar Turistleri Bekliyor

Turizmin kalbi Muğla’nın Bodrum ilçesi yaz sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Birçok otel yerli ve yabancı turistleri beklerken, turizmciler sezonun 15 Haziran’a sarktığını açıkladı.

Şile’nin eşsiz doğal güzelliklerini tanıtılmaya devam ediliyor
Bölgesel

Şile’nin eşsiz doğal güzelliklerini tanıtılmaya devam ediliyor

Şile Belediyesi, İstanbul'a en yakın turizm ilçesi Şile’de, birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaparak, Şile’nin eşsiz doğal güzelliklerini tanıtmayı ve korumayı sürdürüyor.

 4. Deniz Turizmi Çalıştayı gerçekleşti
Yaşam

4. Deniz Turizmi Çalıştayı gerçekleşti

İMEAK Deniz Ticaret Odası'nca düzenlenen 4. Deniz Turizmi Çalıştayı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde ve Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Konyaaltı Sahili'nde Yaz Gibi Bir Gün! Deniz, Güneş ve Eğlence
Bölgesel

Konyaaltı Sahili'nde Yaz Gibi Bir Gün! Deniz, Güneş ve Eğlence

Antalya'da iki gün boyunca etkili olan çöl tozu azaldı. Vatandaşlar ve tatilciler güzel havayı değerlendirmek için Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Sıcaklık 25 dereceyi bulurken, deniz ve güneşin tadını çıkaranlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Birlik Vakfı Burdur Şubesi Sezon Finalini İl Kültür ve Turizm Müdürü ile Yaptı!
Bölgesel

Birlik Vakfı Burdur Şubesi Sezon Finalini İl Kültür ve Turizm Müdürü ile Yaptı!

Birlik Vakfı Burdur Şubesi, Perşembe akşamları uzman kişileri ağırladığı sohbet serisinin sezon finalini İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ve Müze Müdürü Murat Kaleağasıoğlu ile yaptı.

“Rota Myrleia” Turizm Haftasında doğa tutkunlarını ağırladı
Etkinlik

“Rota Myrleia” Turizm Haftasında doğa tutkunlarını ağırladı

Mudanya Belediyesi’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği yürüyüşe katılan doğaseverler “Rota Myrleia” ile doğa, kültür ve tarihe keyifli bir yolculuk yaptı.