Yürütülen çalışmalarda özellikle son yıllarda yaşanmakta olan turizm hareketliliği dolayısıyla yaşanan ziyaretçi yoğunluğunun Göl ve çevresine zarar vermesinin önlenmesi ve olumsuz etkilerin en aza indirilmesi birinci planda tutulmaktadır.
Bu kapsamda Salda Gölü ve çevresinin doğal yapısının korunması kendine özgü beyaz kum yapısının zarar görmesinin önlenmesi ve çevre kirliliğine neden olan etkenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak Beyaz Adalar bölgesi ile Halk Plajı bölgesinde ahşap bariyerler ile çevrilmiş hat ile kıyı arasında kalan alanda
Çukur oluşturulması ve buralarda çamur banyosu yapılmasının gölün tabanı ve sahilden killi çamur ve kum alınmasının Tütün ürünleri ile ilgili izmarit paket kağıt vb. her türlü malzemenin çevreye atılması ve sigara ile diğer tütün ürünlerinin içilmesinin Her türlü yiyecek ve içecek maddesi sokulması ve tüketilmesi piknik yapılmasının Göl içerisinde ve duş alanlarında şampuan sabun gibi kozmetik ürünlerinin kullanılmasının Şezlong veya buna benzer malzemelerin sokulması ve her türlü çadır kurulmasının Göl havzasında piknik alanı olarak belirlenen yerler dışında ateş yakılmasının
İl Mahalli Çevre Kurulunca yasaklanmasına karar verilmiştir.
Salda Otoparkına giriş ücreti var mı? AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'un turizm değeri Salda Gölü'nde araç otopark girişlerinin ücretsiz olduğunu açıkladı.
Burdur'un Yeşilova ilçesinin tarihçesi, konumu, değer katan yerleri ve diğer tüm bilgiler yazımızda bulabilirsiniz.
Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın da katılımıyla 1. Uluslararası Yeşilova - Salda geri dönüşüm, çevre ve sanat çalıştayı açılış töreninin ardından başladı.
Doğallığın göstergesi, Kara Leylekler yeniden Salda Gölüne geldiler...
Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da başladı. Ziyaretçiler gölün güzelliğine hayran kaldı.
TÜRKİYE'nin Maldivleri olarak tanınan ve 15 Ekim'den itibaren koruma amaçlı Beyaz Adalar kısmı ziyarete kapatılan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde bulunan sığırkuyruğu bitkisinin iki türü, koruma altına alındı.
Yorumlar (0)