Burdur

Burdur Valiliği'nden Taciz İddialarına İlişkin Açıklama

Burdur Valiliği, basında yer alan Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde stajyer öğrenciye taciz ve Burdur'daki bir okulda "akran zorbalığı/cinsel taciz" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, her iki olayla ilgili başlatılan soruşturmalar hakkında bilgi verildi.

Burdur Valiliği'nden Taciz İddialarına İlişkin Açıklama

Burdur Valiliği, 18 ve 20 Nisan 2024 tarihlerinde bazı basın yayın organlarında yer alan, Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde stajyer öğrenciye taciz iddiaları ve Burdur'daki bir okulda "akran zorbalığı/cinsel taciz" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Bazı basın yayın organlarında 18.04.2024 tarihinde yayımlanan "Burdur'da taciz skandalı, Adresi Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü" başlıklı haber ile, 20.04.2024 tarihinde haberin devamı niteliğinde yayımlanan "Burdur'daki taciz skandalında ikinci perde: Tacizi tespit eden müdür vekili görevden alındı!" başlıklı haberlerle ile ilgili olarak; aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haberlerin içeriğinde yer alan stajyer öğrenciye taciz iddiasıyla ilgili;

28.03.2024 tarihinde yapılan şikayet üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli H.Ö. isimli şüpheli şahıs emniyet birimleri tarafından göz altına alınmış, yapılan tahkikatın akabinde 29.03.2024 tarihinde sevk edildiği Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin ardından, Burdur Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış olup, adil süreç devam etmektedir.

28.03.2024 tarihinde konunun Valiliğimizce öğrenilmesi üzerine, İş Kanuna tabi çalışan şüpheli H.Ö.'nün iş sözleşmesi 28.03.2024 tarihinden geçerli askıya alınmış ve konunun idari yönden soruşturulması için 02.04.2024 tarihli yazımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulmuş, görevlendirilen Başmüfettiş ilimize gelerek çalışmalarına başlamıştır. İdari soruşturma süreci devam etmektedir.

Haberlerin içeriğinde yer alan İlimiz merkezinde ki bir okulda "akran zorbalığı/cinsel taciz" iddiaları ile ilgili ise;

İddia konusunun geçtiği okulun yönetici ve görevlileri hakkında Valilik Makamının 29.03.2024 tarihli onayı ile Eğitim Müfettişleri görevlendirilerek ön inceleme ve disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Yine, haberde adı geçen diğer kamu görevlileri hakkında ileri sürülen iddia konusunda ise, Valilik Makamının 28.03.2024 tarihli oluru ile araştırma – inceleme işlemi başlatılmıştır.

Haber içeriğinde yer alan iddia konuları hakkında Valiliğimizce ivedi olarak vakit geçirmeksizin gerekli tüm işlemler ilgili mevzuat çerçevesinde hassasiyetle eksiksiz yerine getirilmiştir. Adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir. Valiliğimizce süreç yakından takip edilmektedir.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Öksüz'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bölgesel

Vali Öksüz'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

Burdur Valisi Sayın Türker Öksüz,'ün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesaj

Burdur Haşhaş Helvası Coğrafi İşaret Aldı!
Bölgesel

Burdur Haşhaş Helvası Coğrafi İşaret Aldı!

Burdur'un meşhur lezzetlerinden haşhaş helvası, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Detaylar haberimizde..

Burdur'da Engelsiz İş Atölyesi açıldı
Bölgesel

Burdur'da Engelsiz İş Atölyesi açıldı

Burdur Valiliği'nin sürdürdüğü proje kapsamında hayata geçirilen Engelsiz İş Atölyesi açılışı gerçekleşti.

Burdur'da Kadınlara Çilek Fidanı Desteği!
Yerel Yönetim

Burdur'da Kadınlara Çilek Fidanı Desteği!

Burdur'da "Kadınlar Üretiyor, Özel İdare Destekliyor" projesi kapsamında 10 kadın çiftçiye toplam 60.000 çilek fidesi dağıtıldı. 10 kadın çiftçiye 1 dekar alanda yetiştirilmesi amacıyla 6000 adet olmak üzere toplam 60.000 çilek fidesi dağıtıldı.

Vali Öksüz Başkanlığında Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
Bölgesel

Vali Öksüz Başkanlığında Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan 1. Meclis Toplantısı Birlik Başkanı Burdur Valisi Türker Öksüz'ün başkanlığında gerçekleşti.

Burdur'da Yatırımlar Masaya Yatırıldı! '2024 Burdur İçin En Verimli Yıl Olacak!'
Yerel Yönetim

Burdur'da Yatırımlar Masaya Yatırıldı! '2024 Burdur İçin En Verimli Yıl Olacak!'

Burdur'da 2024 yılı yatırımları İl Koordinasyon Kurulu'nda görüşüldü. Vali Öksüz, 2024'ün Burdur için en verimli yıl olacağını ifade etti. Detaylar haberimizde....