Burdur

Burdur Valisi Öksüz: Hedefimiz daha iyi, daha kalkınmış bir Burdur

Burdur Valisi Türker Öksüz, 2023 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hedefin daha iyi, daha kalkınmış bir Burdur olduğunu söyledi.

Burdur Valisi Öksüz: Hedefimiz daha iyi, daha kalkınmış bir Burdur

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINDA KONUŞAN VALİ ÖKSÜZ, HEDEFİMİZ DAHA İYİ, DAHA KALKINMIŞ BİR BURDUR

2023 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Burdur Valisi Sayın Türker Öksüz başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Vali Öksüz, 2023 yılında yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

Toplantının devamında Vali Öksüz, Bölge Müdürlerinden başlayarak, yatırımcı kurumların yöneticilerine sunumlarını yapmak üzere söz verdi. Her sunumun ardından hazuruna söz verilerek, koordinasyonu gerektiren konular görüşülerek, karara bağlandı.

Vali Öksüz toplantının başında yaptığı konuşmasında;

"Koordinasyon kurulumuzun 2023 yılı 3. Dönem toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Sözlerimin başında Koordinasyon Kurulu toplantımızın amacının İl düzeyinde yürütülen yatırımların genel olarak değerlendirilmesi ve varsa sorunların, sıkıntıların görüşülerek koordinasyonun sağlanmasıdır.

Bu toplantıların verimli sonuçlara ulaşabilmesi için elbette burada İlimizi ilgilendiren yatırım teklifleri, ya da mevcut yürütülen yatırımların neler olduğunun ifade edilmesi elbette önemlidir. Ama yatırımın önünde bir sıkıntı var mı, çözülmesi gereken mesele var mı onu değerlendirmek, o konuda ilgili kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak daha önemli diye düşünüyorum. Aksi takdirde sadece yatırımların burada saymış, o yatırımların malum olanı yani ilan etmiş oluruz. Dolayısıyla sunum yapacak kurumlarımızın koordinasyonu gerektiren konulara hassasiyetle dikkat çekmelerini istiyorum.

ÖDENEKLERİ EN AKILCI BİÇİMDE KULLANMAK ZORUNDAYIZ
Bir deprem yaşadık. Bütün ülkemizi derinden sarstı olumsuz etkileri oldu. İnsanlarımızı kaybettik. Bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu depremin bir etkisi de ülkemizde yürütülen yatırımlara oldu. Kurum ve kuruluşlarımızın işlerinde bazı aksamalar, bazı olumsuz etkiler oldu. Ama hızla bunu toparlamak durumundayız. Yatırımlarımıza ivme kazandırmak, ivme kazandırdığımız yatırımların takipçisi olmak, ödeneklerin zamanında temin edilmesi konusunda gayretli olmak ve ödenekleri en akılcı biçimde kullanmak zorundayız.

Bir de bu işin planlama ve hazırlık tarafı var. Planlamayı ve hazırlığı iyi yaparsak elbette yatırımın gerçekleşme sürecini de daha doğru, daha verimli atlatabiliriz. Yatırımlara ilişkin ihalelerin hızlıca ihale edilmesi gerekir. Onun için kurum ve kuruluşlarımızın en üst amirlerinden başlayarak kurumlarımızın bu konuda hassasiyet göstermelerini özellikle rica ettiğimi belirtmek istiyorum.

BURDUR'UN YARININI BUGÜNÜNDEN DAHA İYİ YAPMAK ZORUNDAYIZ.
Biz bu süreçte İlimizi daha kalkınmış, her alanda yatırımlarla birlikte daha gelişmiş görmek istiyoruz. Burdur'un yarınını bugününden daha iyi yapmak zorundayız. Bunu yapacak olan kişilerde burada oturan bu toplantıya katılan kişiler. Hepimizin gayreti toplamda yatırımlarımıza hız kazandıracak bu da İlimize katma değer olarak ekonomik getiri olarak dönecektir diye düşünüyorum.

NİHAİ HEDEFİMİZ DAHA İYİ BİR BURDUR, DAHA KALKINMIŞ BİR BURDUR,
Rutin alışıldık yöntemlerle daha iyi sonuç almak mümkün değildir. Biz yöntemlerimizi de gerekirse değiştireceğiz. Gayretimizi de arttıracağız. Ama nihai hedefimiz daha iyi bir Burdur, daha kalkınmış bir Burdur, yatırımlarını bir an önce tamamlamış, kamu yatırımlarında en fazla payı alan Burdur'dur. Bu hedefe hep birlikte yürüyeceğiz. Bu hedefe yürürken bir sinerji yaratmanın hep birlikte beraber ortak akılla çalışmanın çok önemli olduğunu biliyoruz. Onun için bu toplantıları önemsiyoruz. Bu toplantılarda ortaya çıkacak sonuçların önemli olduğunun farkındayız. Dolayısıyla bu ortak hedefe, hepinizin desteği ve gayretiyle varacağımıza inanıyorum.

Gelecek yıllarda gelecek toplantılarda yatırımları tartışırken, yatırımların önündeki engeller ortadan kalkmış, daha fazla yatırımı tamamlamış ve daha iyi bir Burdur'u hep birlikte görmüş oluruz diye temenni ediyorum." İfadelerine yer verdi

Konuşmasının devamında İlde devam eden yatırımlarla ilgili verileri paylaşan Vali Öksüz;

"26 yatırımcı kuruluşumuz tarafından İl Yatırım Takip Sistemimize dönemsel olarak girilen 10 sektörde 404 projemiz bulunmaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 11 milyar 641 milyon 627 bin 828 TL'dir. Önceki yıllar harcama toplamımız 1 milyar 241 milyon 228 bin 718 TL, Toplan yıl ödeneğimiz 2 milyar 46 milyon 758 bin 605 TL. Yıl harcama tutarımızda 1 milyar 364 milyon 111 bin 687 TL'dir. Toplam harcama tutarlarımızda 2 milyar 605 milyon 340 bin 406 TL gerçekleşmiştir.

Projelerimizin mevcut durumuna baktığımızda 404 projemizden 105'inin tamamlandığını 128'inin devam ettiğini 69'unun ihale aşamasında olduğunu, 95'inin henüz başlanmadığını ve 7 tane de tasviye edilen işimizin olduğunu görüyoruz.

Yatırımcı kuruluşlar bazında bakarsak bu 404 projemizin genel dağılımına, Üniversitemizin 4 projesi, 48 tane DSİ'nin projesi, TEİAŞ'ın 3 projesi, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 40, Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün 11, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün 8, Devlet Demir Yolları 7. Bölge Müdürlüğümüzün 3, İller Bankasının 27, İl Özel İdaremizin 181, Isparta Orman Bölge Müdürlüğümüzün 5, Sağlık Müdürlüğümüzün 10, Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürlüğümüzün 4, İl Tarım Müdürlüğümüzün 12, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün 2 belediyelerimizin projeleriyle birlikte toplam 404 projemiz var.

Sektörel dağılıma baktığımız zamanda bu projelerden 154'ünü tarım sektöründe, 22'sini ulaştırma ve haberleşme sektöründe, 44'ünü eğitim sektöründe, 14'ünü imalat, diğer sosyal hizmetler 146, sağlık 13, diğer kamu hizmetleri iktisadi olan 1, 4 konut, 4 enerji, 2 tane de turizm sektöründe olduğun görüyoruz.

İlçeler bazında projelerin dağılımına baktığımızda Burdur Merkezde 115 proje, Ağlasun'da 16, Altınyayla'da 8, Bucak'ta 61, Çavdır'da 34, Çeltikçi'de 14, Gölhisar'da 35, Karamanlı'da 22, Kemer'de 17, Tefenni'de 23, Yeşilova'da 30, ayrıca ilçelerimizin tamamını kapsayan 29 projemizin olduğunu görüyoruz.


2019-2023 yılı arasında 11. Kalkınma Planı uygulanıyor. Kalkınma Planımızın temel felsefesi makro ekonomik istikrarı korumak, üretimi arttırmak, kamu harcamalarında da tasarrufu sağlamak. Yine yakından takip ettiğinizi düşündüğüm yatırım programımız hazırlıklarında orta vadeli program kısa süre önce açıklandı 2023-2025 dönemi. Burada öncelikle politikalar tabi bizler için önemli. Ayrıca yine orta vadeli bir programla uyumlu olmak kaydıyla stratejik planlarda bize rehber olacaktır diye düşünüyorum.

Mevcut yatırımlarımızın en kısa sürede gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. En kısa zamanda tamamlanarak yatırımların İlimizin sosyal, ekonomik, kültürel olarak kalkınmasına katkı sunulmasını ve toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Burdur Valisi Öksüz: Hedefimiz daha iyi, daha kalkınmış bir BurdurBurdur Valisi Öksüz: Hedefimiz daha iyi, daha kalkınmış bir BurdurBurdur Valisi Öksüz: Hedefimiz daha iyi, daha kalkınmış bir BurdurBurdur Valisi Öksüz: Hedefimiz daha iyi, daha kalkınmış bir Burdur

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün engeliler haftası mesajı

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek, topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihlerini Engelliler Haftası olarak kutlamaktayız.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün Anneler Günü Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün Anneler Günü Mesajı

Dünya üzerinde en zor sorumluluğu üstlenerek kendini adayan, şefkatin, fedakârlığın, merhametin, karşılıksız emeğin, koşulsuz ve tarifsiz sevginin odağı annelerimizin 'Anneler Günü'nü can-ı gönülden kutluyorum.

Burdur'un Sağlık Sorunları Bakan Yardımcısıyla Görüşüldü!
Bölgesel

Burdur'un Sağlık Sorunları Bakan Yardımcısıyla Görüşüldü!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ı makamında ziyaret ederek Burdur'un sağlık yatırımları ve talepleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Vali Öksüz, Orman Yangınları ile Mücadele Hazırlık Toplantısında!
Bölgesel

Vali Öksüz, Orman Yangınları ile Mücadele Hazırlık Toplantısında!

Burdur Valisi Türker Öksüz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve yangına hassas 23 ilin valilerinin katılımıyla Ankara'da gerçekleşen "Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı"na katıldı.

Vali Türker Öksüz, İlçe Başkanı ve Meclis Üyelerine Ziyaret Gerçekleştirdi
Bölgesel

Vali Türker Öksüz, İlçe Başkanı ve Meclis Üyelerine Ziyaret Gerçekleştirdi

Vali Türker Öksüz beraberinde ilçe başkanı ve meclis üyeleriyle birlikte, İlçe Başkanı'nın makamında önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Burdur Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! Teknoloji ve Üretim Buluşması
Etkinlik

Burdur Tarım Fuarı Kapılarını Açtı! Teknoloji ve Üretim Buluşması

Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapılarını açtı. Bölge çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman, teknoloji, ürün ve bilginin sergilendiği fuar 5 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.