Burdur

Burdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardı

Burdurlu çocuklar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar için resim ve pankart hazırladı. Çocuklar, "Çocuklar ölmesin, kahrolsun İsrail" dedi.

Burdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardı

Burdurlu çocuklar İsrail’in Filistin’e yönelik yaptıkları saldırıda hayatlarını kaybeden çocuklar için kendi çabalarıyla resim ve pankart hazırlayıp tepkilerini gösterdi. 3 yıl önce yaptıkları destekle gündeme gelen çocuklar, “Aradan üç yıl geçti, biz büyüdük ama İsrail’in saldırıları bitmedi. Çocuklar ölmesin, kahrolsun İsrail” dediler.

Burdur merkez Emek Mahallesi çocukları, 2021 yılında İsrail’in Filistin’e karşı saldırılarında çocukların öldürülmesine tepki göstermek amacıyla Türk ve Filistin bayrağı çizmiş, “Sizinleyiz Filistin, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” pankartları hazırlamıştı. Sonrasında “Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin” sloganları atan çocuklar, mahallede yaptıkları yürüyüşle vatandaşların büyük ilgisini çekmişti.

İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı saldırılara Burdurlu çocuklardan yine tepki geldi. 7. sınıf öğrencisi Rabia Nur Kızakoğlu ve arkadaşları tekrar toplanarak pankartlar hazırladı. grup, ardından "Çocuklar ölmesin” sloganlarıyla mahalle sokaklarında yürüyüş yaptı.

Bir açıklama yapan Rabia Nur Kızakoğlu, “Sene 2021’de 'Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin' dedik. Sene 2023 oldu hâlâ 'Kahrolsun İsrail, çocuklar ölmesin' diyoruz. 3 sene oldu, biz büyüdük. Peki ya Filistin’deki çocuklar? Onlar büyüyemiyorlar. Kimisi 3, kimisi 5, kimisi 12 yaşında ölüyorlar. Bizler buna hâlâ sessiz kalıyoruz. İnsanlık ve merhamet nerede?” diye konuştu.

Konuşmanın ardından mahallede yürüyüş gerçekleştiren çocukların bu davranışına destek veren mahalleliler bol bol fotoğraf çekip grubu alkışladı. Bazı vatandaşlar ise, “Çocuklar bile bu zulme karşı ayaklanırken biz büyükler sessiz kaldık. Uyuyoruz resmen, kendimizden utandık” dedi. 

Burdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardıBurdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardıBurdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardıBurdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardıBurdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardıBurdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardıBurdurlu miniklerden güzel hareket! 3 sene önce de yapmışlardı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emniyet Müdürü Ahmet Sula: “Mesele fark ettirmek”
Bölgesel

Emniyet Müdürü Ahmet Sula: “Mesele fark ettirmek”

Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, dertsiz insanın yük olduğunu belirterek, “Bir derdimiz var. Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak” dedi.

Burdur'da Çocuklar Bilim Şenliği ile Bilime Uzanıyor!
Bölgesel

Burdur'da Çocuklar Bilim Şenliği ile Bilime Uzanıyor!

Burdur İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ev sahipliğinde 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bilim Şenliği'nin açılışı Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri katılımıyla gerçekleşti.

Anneler Yarıştı, Çocuklar Tezahüratla Destekledi
Etkinlik

Anneler Yarıştı, Çocuklar Tezahüratla Destekledi

Antalya’da düzenlenen şenlikte anneler halat çekme yarışında yarıştı, çocukları ise tezahüratta bulunarak annelerini destekledi.

Mersin'de Engelli Çocuklara Şenlik!
Etkinlik

Mersin'de Engelli Çocuklara Şenlik!

Mersin Büyükşehir Belediyesince, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

Samsunspor miniklerle bir arada
Spor

Samsunspor miniklerle bir arada

Samsunspor’lu futbolcular ve teknik heyet minik öğrencilerle buluştu.

Balıkesir'de Trafik Eğitim Parkında Çocuklar Trafik Bilinci Kazandı
Etkinlik

Balıkesir'de Trafik Eğitim Parkında Çocuklar Trafik Bilinci Kazandı

Balıkesir’de “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” kapsamında Çocuk Trafik Eğitim Parkında program düzenlendi. Programa katılan minikler akülü araba ve motosiklet kullanarak trafik kurallarını uygulamalı öğrendiler.