Bursa

Bursa'da 35 yıl sonra ulaşıma nefes aldıran proje

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ ilçelerinde de ulaşım konforunu artırmak için yoğun mesai harcıyor. Detaylar haberimizde..

 Bursa'da 35 yıl sonra ulaşıma nefes aldıran proje

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ ilçelerinde de ulaşım konforunu artırmak için yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda Orhaneli İlçesi Topuk Mahallesi’nde 35 yıldır kullanılan yol baştan sona yenilenerek ulaşım daha modern ve güvenli hale getirildi.
Bursa’da 17 ilçeye eşit hizmet anlayışı ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kentin altyapısını güçlendirirken bir yandan ise üst yapı çalışmaları ile günlük hayatı daha erişilebilir ve konforlu hale getiriyor. Çalışmalar kapsamında 1990 yılında yapılan ve bugüne kadar kullanılan Orhaneli ilçesi Topuk Mahallesi yolu sil baştan yenilendi.


Orhaneli’de ulaşım konforu artıyor


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mevcut yolda hem genişletme hem de altyapı güçlendirme çalışmaları yaptı. Yaklaşık 5 bin 200 metrelik güzergâhın 4 bin metresinde yol genişliği 6 metreden 10 metreye çıkarıldı. Aynı zamanda, eski ve deforme olan asfalt tabakası sökülerek yerine daha sağlam yol altı malzemesi serildi ve sıkıştırıldı. Son aşamada ise sathi kaplama asfalt uygulamasıyla yol trafiğe uygun hale getirildi. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 18 bin ton yol altı malzemesi, 150 ton asfalt ve türevleri kullanıldı.
Topuk Mahallesi Muhtarı İbrahim Hakkı Kaya ve bölge sakinleri çalışma için Başkan Bozbey’e ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 17 ilçede hem altyapıların hem de yolların sağlıklı hale getirilmesi için yoğun mesai harcadıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Orhaneli ilçemizde de uzun yıllardır kullanılan ve eskiyen Topuk Mahallesi yolunu sil baştan yenileyerek sağlıklı ve güvenli hale getirdik. Sahada özveriyle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bursamızın tamamında yolları daha güvenli, ulaşılabilir ve konforlu hale getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.