Bursa

Bursa'da Çocuklar İçin Ücretsiz Sinema Etkinliği: 'Hayrimatör' Filmiyle Keyifli Anlar - Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen ücretsiz sinema etkinliğinde Bursalı çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Bursa'da Çocuklar İçin Ücretsiz Sinema Etkinliği: 'Hayrimatör' Filmiyle Keyifli Anlar - Haberler

BURSA (İHA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen ücretsiz sinema etkinliğinde Bursalı çocuklar keyifli bir gün geçirdi. Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ilk gösterimde Bursalı çocuklara eşlik etti.
Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk gösterim olarak organize edilen etkinlikte, Bursalı çocuklar renkli ve eğlenceli sahnelerle dolu olan ‘’Hayrimatör’’ filmiyle sinema keyfi yaşadı. Gösterim, popüler ‘’Rafadan tayfa’’ serisinin dördüncü filmi olarak iki seans halinde gerçekleştirildi. Çocuklar ücretsiz etkinlik sayesinde sosyal bir etkileşim ve eğlenceli bir zaman geçirme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, çocukların kültürel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan sinema etkinliği aileler tarafından da memnuniyetle karşılandı.
"6 farklı günde 12 seans halinde gösterime sunulacak"
Bursalı çocuklarla heyecanlarını paylaşmak üzere, ‘’Hayrimatör’’ filminin ilk gösterimine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasında, öncelikle Hayrimatör filminin Bursa’ya gelmesi için büyük katkı sağlayan Bursa Milletvekili Mustafa Varank’a ve salonda çocuklarına eşlik ederek etkinliğe katılım sağlayan annelere teşekkürlerini sundu. İzlenme rekorları kıran Rafadan Tayfa’nın son sinema filmi Hayrimatör’ün Tayyare Kültür Merkezi’nde 6 farklı günde 12 seans halinde gösterime sunulacağını belirten Başkan Aktaş, ‘’Hafta içi okullarda ki öğrencilere yönelik hafta sonu da halka açık ve ücretsiz bir şekilde gösterilen film TRT Çocuk kanalında yayınlanan Rafadan Tayfa isimli çizgi diziden uyarlanarak çekilen serinin dördüncü animasyon filmidir. Ayrıca ramazan ayı içerisinde ilçelerimizde Grup Rafadan tiyatro gösterisi çocuklarımızla buluşmaya devam ediyor’’ dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin imkan sunduğu bu güzel buluşmada bulunmaktan ve Bursalı çocuklarla beraber olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bursa Miletvekili Mustafa Varank, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Ramazan ayında çocuklarımız için ne yapabiliriz diye düşündük ve sinema filmleri getirmeye, çocuklarında bu şekilde istifade etmesini sağlamaya karar verdik. İşte bizim yerel yönetimlerden anladığımız bu. Ailelerle, gençlerle, çocuklarla, yaşlılarla birebir, iç içe, beraber, bir aile gibi ilgilenen, onların imkanlarını arttırmak için çalışan belediye başkanları. Bundan dolayı başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.
Film gösterimi sona erdiğinde etkinliğe katılan tüm çocuklara günün anısına etkinlik kitabı, rafadan tayfa rozetleri ve şekerlemeler dağıtıldı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Yörük Yaşantısı Etkinliğiyle Öğrencilere Kökleri Hatırlatıldı!
Bölgesel

Burdur'da Yörük Yaşantısı Etkinliğiyle Öğrencilere Kökleri Hatırlatıldı!

Burdur'un Tefenni ilçesinde BESTE projesi kapsamında Yörük kültürü canlandırıldı. Etkinlikte Yörük çadırları kuruldu, yöresel türküler söylendi, halk oyunları oynandı ve geleneksel yemekler ikram edildi.

Portakal Çiçeği Karnavalı Rengarenk Görüntüler Verdi
Etkinlik

Portakal Çiçeği Karnavalı Rengarenk Görüntüler Verdi

Adana’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın kortejine binlerce kişi katıldı ve kortej renkli görüntülere sahne oldu.

İzmit'te 23 Nisan Etkinlikleri Doğa Yürüyüşü ile Başladı
Etkinlik

İzmit'te 23 Nisan Etkinlikleri Doğa Yürüyüşü ile Başladı

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde vatandaşları doğa ile buluşturdu.

23 Nisan Organizasyonları Çocuklara Şenlik Kattı
Etkinlik

23 Nisan Organizasyonları Çocuklara Şenlik Kattı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Mangala Turnuvası ve Yüzme Yarışları organizasyonlarına katılan çocuklar hem bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar hem de centilmence ortaya koydukları performanslarla tribünlerden alkış aldılar.

Adıyaman'da Yamaç Paraşütü Yoğun İlgi Gördü
Etkinlik

Adıyaman'da Yamaç Paraşütü Yoğun İlgi Gördü

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi.

Mersin'de 4 Günlük Renkli Çocuk Festivali Başladı!
Etkinlik

Mersin'de 4 Günlük Renkli Çocuk Festivali Başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Festivali’, birbirinden güzel ve eğlenceli etkinliklerle başladı.