Bursa Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV tarafından Atış Grup sponsorluğunda düzenlenen 62. Uluslararası Bursa Festivali’nde sanatseverler şiir dolu bir akşam yaşadı.
Dünyaca ünlü ikili, bariton Güvenç Dağüstün ve piyanist Burçin Büke’nin sadece şiir bestelerini seslendirdikleri “Şair Şarkıları” adlı projelerinin konuğu, ünlü sanatçı Zuhal Olcay oldu. Konserde, izleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi sunuldu.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konserin ilk bölümünde Güvenç Dağüstün’ün şiir solosuna, Burçin Büke, piyanosu ile eşlik etti. Sonrasında Türkiye’nin en iyi kadın seslerinden biri olan Zuhal Olcay ile Güvenç Dağüstün’ün düeti izleyenleri adeta büyüledi. Vatan şairi Nazım Hikmet’in bestelenmiş unutulmaz şiirlerini seslendiren usta sanatçılar, “Çok seneler geçti”, “O mahur beste çalar” ve “Geberiyorum” gibi dillerden düşmeyen eserleri de izleyenlerle birlikte söyledi. Shakespeare’den şiirlerin de okunduğu gecenin finali, Zuhal Olcay ile Güven Dağüstün’ün muhteşem düeti ile son buldu.
Gecede Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özhan, sanatçılara teşekkür ederek festival plaketini sundu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)