Bursa'da Sokak Köpeğine Vahşet! Cingöz'ün Gözleri Kurtarılamadı!

Bursa'da Nilüfer ilçesinde bir sokak köpeğinin gözlerinin oyulduğu ihbarı üzerine harekete geçen Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, köpeği 3 hafta sonra yakaladı.

Bursa'da Sokak Köpeğine Vahşet! Cingöz'ün Gözleri Kurtarılamadı!

Bursa’da yaklaşık 3 hafta önce kişi ya da kişilerce gözlerinden yaralanan ‘Cingöz’ isimli sokak köpeği tedavi altına alındı. Bundan sonra hiç görme ihtimali olmayan Cingöz, hayatını bir barınakta sürdürecek.
Bursa’nın Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi’nde gözlerinden yaralanan bir köpek ihbarı alan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri, köpeği 3 hafta sonra yakaladı. Ormanlık bölgede sürekli kaçan sokak köpeği Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirildi ve ‘Cingöz’ adı verildi. Yapılan detaylı analizler sonucunda köpeğin gözlerinin oyulduğu ve sırtında bir havalı tabanca ya da tüfek saçması bulunduğu tespit edildi. 7 yaşında olan Cingöz’ün gözleri kurtarılamasa da bundan sonra yaşamı bir barınakta garanti altına alındı. Cingöz’e bunu yapan kişi ya da kişiler ise polis tarafından araştırılıyor.
Nilüfer Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, Cingöz’ün son durumu ve yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi. Yazıcı, "3 hafta önce olmuş bir olay. Bize geldiğinde bir hekim olarak şok olduk. Gözlerindeki travmaya sebep olanları şu anda polis ekipleri araştırıyor. Hayvanın iki gözü de yok, maalesef erimiş. Nasıl bir şiddete maruz kaldığını bu verilerle anlatmak mümkün değil. İlk günlerde görmüş olsak bu hayvanın gözlerine neler yapıldığını anlatabilirdik. Gördüğüm ve bildiğim tek bir şey var. Bir şiddet uygulanmış bunun sonucunda da sahipsiz hayvan da olsa artık sokakta yaşayamayacak. İnsanları ve canlıları artık göremeyecek. Vücudunun bazı noktalarında havalı tabanca mermileri bulduk. Gözleri görmeyen ve artık sokakta yaşaması mümkün olmayan bir canlının görme kabiliyetini ortadan kaldırmanın insanlık açısından nasıl bir değeri olduğunu ben Türk halkına bırakıyorum" dedi.
"Vicdanen yaralanmış durumdayım" diyen Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, "İster hayvan, ister insan olsun hiçbir canlının böyle bir şiddeti hak ettiğine inanmıyorum. Sürekli ihbar alıyorduk. 3 haftadır arkadaşlarımız peşinde ama yakalayamıyordu. Sürekli ormanlık araziye kaçıyordu. Yakaladıktan sonra ameliyatını yaptık. Göz yuvaları yanmış. Hayvana şiddetin yasalaşmasını istiyorum. Hayvanın genel durumu çok kötü. Tedavi süreci tamamlandıktan sonra sokağa bırakamayacağımız için sivil toplum kuruluşlarından destek istedik. Onlar da seve seve alabileceklerini söylediler. Sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Umurlu Mahallesi'nde Sokak Köpeği Şaşırtıcı Doğum Yaptı
Yaşam

Umurlu Mahallesi'nde Sokak Köpeği Şaşırtıcı Doğum Yaptı

Aydın Efeler İlçesi’ne bağlı Umurlu Mahallesi’nde bir sokak köpeği aynı batında 12 yavru birden doğurdu. Görenleri şaşırtan sokak köpeğinin yavrularını sağlıklı bir şekilde büyütebilmesi için mahalle sakinleri eve alıp beslemeye başladı.

Ahıra giren köpekler, koyun katliamı yaptı
3. Sayfa

Ahıra giren köpekler, koyun katliamı yaptı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaklaşık 80 koyunun bulunduğu ahıra sokak köpekleri girdi. 22 küçükbaş hayvanı telef eden sokak köpekleri, 9 koyunu da çeşitli yerlerinden yaraladı.

Afrika’dan geldi Ankara'da köpekler hastanelik etti
3. Sayfa

Afrika’dan geldi Ankara'da köpekler hastanelik etti

Ankara’da kendisini ısıran köpeklerden kaçan 19 yaşındaki Tanzanya uyruklu Manal İdris Rai’ye araba çarptı.

Sokak köpeği 19 yaşındaki genç kızı ısırdı
Bölgesel

Sokak köpeği 19 yaşındaki genç kızı ısırdı

Burdur'da yürüyüş yapan üniversite öğrencisi Şevvalnur T., sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Genç kız, sağ kalçasından yaralandı.

Sokak köpeği süs havuzuna girip kana kana su içti
Yaşam

Sokak köpeği süs havuzuna girip kana kana su içti

Eskişehir’de bir sokak köpeği süs havuzunda renkli görüntüler oluşturdu.

Başıboş sokak köpeğine çarpan kadın ölümden döndü
3. Sayfa

Başıboş sokak köpeğine çarpan kadın ölümden döndü

İzmir’in Konak ilçesinde, seyir halindeyken aniden önüne çıkan başıboş sokak köpeğine çarpan motosikletli genç kadın, ölümden döndü. Sürücü metrelerce sürüklenirken, kaza anı motosikletteki ve kaskta bulunan kameraya anbean yansıdı.