Burdur

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK: “YEŞİL PASAPORT LİMİTİ 500 BİN DOLARA İNDİRİLDİ”

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK: “YEŞİL PASAPORT LİMİTİ 500 BİN DOLARA İNDİRİLDİ” Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “İhracatçılara 'yeşil pasaport' a ilişkin limit 500 bin dolara indirildi” dedi. 20.02.2017 Tarihli ve …

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK: “YEŞİL PASAPORT LİMİTİ 500 BİN DOLARA İNDİRİLDİ”

BUTSO BAŞKANI YUSUF KEYİK:

“YEŞİL PASAPORT LİMİTİ 500 BİN DOLARA İNDİRİLDİ”

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “İhracatçılara ‘yeşil pasaport’ a ilişkin limit 500 bin dolara indirildi” dedi.

20.02.2017 Tarihli ve 2017/9962 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile son 3 takvim yılı itibari ile yıllık ortalama ihracatı 1 milyon doların üzerinde olan firma sahipleri, ortakları veya çalışanlarına Yeşil Pasaport veriliyordu.

11.11.2019 Tarih ve 30945 sayılı resmi gazetede yayımlanan 1770 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yeşil pasaport limiti 500 bin dolara düşürüldü.

İhracatta serbestliği artıran yeşil pasaport hakkında son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatının 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine de hususi damgalı pasaport verileceğini vurgulayan Başkan Yusuf Keyik: “Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine de hususi damgalı pasaport olarak bilinen “yeşil pasaport” verilecek. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, ihracatçı firmaların temsilcilerine tanınan yeşil pasaport hakkına ilişkin ihracat limit miktarı 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi. Buna göre, son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcileri de ihracat tutarlarına göre değişen sayıda yeşil pasaport sahibi olabilecek” dedi.

Başkan Yusuf Keyik yeşil pasaport için yaptığı açıklamayı şöyle tamamladı: “Bu karar kapsamında, yıllık ortalama ihracatı 500 bin ile 10 milyon dolar arasında olan firmaların bir(1),

10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmaların iki(2),

25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmaların üç(3),

50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmaların dört(4),

100 milyon dolar üzerinde olanların ise beş(5) yetkilisine yeşil pasaport verilebilecek.

Sayın Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda, bugüne kadar 11 bin 952 ihracatçıya yeşil pasaport verildiğini açıklamıştı. 23 Mart 2017’de başlayan uygulamanın başlangıcında istenilen her yıl ihracat yapma şartı da kaldırılarak, son üç takvim yılında yapılan toplam ihracat tutarının ortalaması esas alındı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimizi motive eden böyle bir kararın alınmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu uygulama ihracat yapan firmalarımıza dünyadaki bazı pazarlara girmekte kolaylıklar sağlayacak”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!
Etkinlik

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, düzenlediği iftar programıyla meclis üyelerini ve Burdur protokolünü bir araya getirdi.

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı
Bölgesel

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Ramazan ayı gıda yardım geleneğini bu yıl da sürdürerek 400 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi ulaştırdı.

Vali Öksüz İş İnsanları İle Bir Araya Geldi
Bölgesel

Vali Öksüz İş İnsanları İle Bir Araya Geldi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış
İş Dünyası

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur'un sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda ekonomi, sanayi, eğitim, kent planlama, turizm, tarım, ulaşım ve daha birçok alana dair vizyoner öneriler yer alıyor.

BUTSO'dan Afyon ve Ankara Temasları! Finansman, Kalkınma ve Ekonomik Konular Tartışıldı!
Bölgesel

BUTSO'dan Afyon ve Ankara Temasları! Finansman, Kalkınma ve Ekonomik Konular Tartışıldı!

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) heyeti, Afyonkarahisar ve Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarda önemli görüşmelere imza attı.

BUTSO, işbirliğini güçlendirmek için ziyaretlerde bulundu
Bölgesel

BUTSO, işbirliğini güçlendirmek için ziyaretlerde bulundu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek için bir dizi ziyarette bulundu.