Burdur / Burdur

BUTSO’DA İL KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KOMİTE SEÇİMLERİ YAPILDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komiteleri seçimleri yapıldı

BUTSO’DA İL KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLER KOMİTE SEÇİMLERİ YAPILDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında İl Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komiteleri seçimleri yapıldı.

Türkiye’de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla Odalar ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten, Türkiye’nin en büyük girişimci ağı TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulları İcra Komitesi Üyeleri 27 Şubat 2019 tarihinde yapılan seçimle belirlendi. TOBB tarafından belirlenen seçim takvimine göre Mart ayının ilk haftasında İcra Komitesi üyelerinin oyları ile 81 ilde TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu yeni başkanları seçilecek.

KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU NEDİR?

Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB bünyesinde kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur. Ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmenin yanı sıra; Kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları sunmak gibi görevleri olan TOBB KGK Bu kapsamda; Girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerini sağlayacak ve iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamında işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek ve yol göstermek amacıyla seminer, panel ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunmak, Kadın girişimcilerin deneyimli girişimciler yanında staj yapmalarını sağlamak, Yurt dışında, özellikle AB ülkelerinde yabancı girişimciler yanında kısa süreli staj imkânları yaratmak, Koçluk sistemi geliştirerek yeni iş kuran girişimcilere deneyimli girişimciler tarafından belli sürelerde destek sağlamak, TOBB ve illerdeki odaların öncülüğünde çeşitli illerde “Kadın Girişimci Eğitim ve Danışma Merkezleri” açmak ve bu merkezlerde özellikle AB ve diğer uluslararası kadın girişimci kaynakları konusunda araştırmalar, risk sermayesi, Euroawards gibi konularda danışmanlık yapmak, Kadın girişimcilik konusunda detaylı bilgileri ve olanakları güncel olarak sunan bir “Kadın Girişimciler Web Portalı” hazırlamak gibi çalışmalar yürütmektedir.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile koordineli olarak faaliyet gösteren TOBB İl Kadın Girişimci Kurulları 81 ilde de kurulmuştur.

GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU NEDİR?

TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK), TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu’nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda temel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. (TOBB GGK’ nın Onursal Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Ali Sabancı’dır.) Genç Girişimciler Kurulu, genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzerine kurulmuştur. Ülkemizdeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük etmek kurulun başlıca görevleri arasındadır.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu;

a) Gençlere kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları yaratmak,

b) GGK; eğitimlerin ve kapasite geliştirmenin yanı sıra genç girişimcilerin iş kurma ve işlerini başarılı bir şekilde sürdürme sırasında da desteklemek,

c) Türk ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak politikaları belirlemek ve bu sektörlere genç girişimcileri yönlendirmek ve teşvik etmek,

d) Genç girişimcilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlemek,

e) Genç girişimcilerin sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde görev almalarını teşvik etmek, çalışmaları ve projelerinde bu kurumlarla ortaklık kurmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

81 ilin tamamında kurulmuş olan TOBB İl Genç Girişimci Kurulları, TOBB bünyesinde kurulmuş olan GGK ile koordineli çalışarak, bulundukları illerde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmaktadırlar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış
İş Dünyası

BUTSO'dan Burdur'a Vizyoner Öneriler! Ekonomik Kalkınmadan Sosyal Hayata Kapsamlı Bakış

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Burdur'un sosyoekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda ekonomi, sanayi, eğitim, kent planlama, turizm, tarım, ulaşım ve daha birçok alana dair vizyoner öneriler yer alıyor.

BUTSO'dan Afyon ve Ankara Temasları! Finansman, Kalkınma ve Ekonomik Konular Tartışıldı!
Bölgesel

BUTSO'dan Afyon ve Ankara Temasları! Finansman, Kalkınma ve Ekonomik Konular Tartışıldı!

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) heyeti, Afyonkarahisar ve Ankara'da gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarda önemli görüşmelere imza attı.

BUTSO, işbirliğini güçlendirmek için ziyaretlerde bulundu
Bölgesel

BUTSO, işbirliğini güçlendirmek için ziyaretlerde bulundu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek için bir dizi ziyarette bulundu.

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyor
Bölgesel

BUTSO yöresel ürünlere değer katıyor

Başkan Yusuf Keyik ve beraberinde heyet Antalya'daki YÖREX Fuarının 12. Yıl Açılış Törenine katıldılar.

Vali Öksüz, BUTSO'da Burdur'un ekonomisi ve gelişimini değerlendirdi
Bölgesel

Vali Öksüz, BUTSO'da Burdur'un ekonomisi ve gelişimini değerlendirdi

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'na iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette, Burdur'un sanayisi ve öne çıkan ticaret alanları ile ilimizin ekonomisi ve gelişimine yönelik konular ele alındı.

BUTSO, il protokolü ve siyasi partilerle görüştü
Bölgesel

BUTSO, il protokolü ve siyasi partilerle görüştü

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, il protokolü ve siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret etti.