Burdur

BUTSO Heyeti TBMM ve Bakanlıklarda temasta bulundu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) heyeti Ankara'da planlanan program kapsamında TBMM'de ve TC. Tarım ve Orman Bakanlığında temaslarda bulundu.

BUTSO Heyeti TBMM ve Bakanlıklarda temasta bulundu

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) heyeti Ankara'daki programında TBMM'de ve TC. Tarım ve Orman Bakanlığında temaslarda bulundu.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'in koordinasyonuyla gerçekleştirilen ziyaretlerin ikinci gününde; TBMM Başkan Vekili Celal Adan'a, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil'e, Orman Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kenan Akduman'a, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Dairesi Başkanı İsmet Erol'a ve Burdur Milletvekillerine talep ve öneriler iletildi.

Programlar hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Yusuf Keyik: "Ankara programımızın ilk gününde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Merkezimizde bir araya geldik. TOBB'dan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Tarım ve Orman Bakanlığında bir dizi temaslarda bulunduk. TBMM Başkan Vekilimiz Sayın Celal Adan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sayın Nihat Pakdil, Genel Müdür Yardımcımız Sayın Kenan Akduman, Daire Başkanımız Sayın İsmet Erol, Burdur Milletvekillerimiz Sayın Bayram Özçelik, Yasin Uğur ve Mehmet Göker'le bire bir görüştük. Görüşmelerimizde ilimiz ekonomisinin lokomotifi olan maden ve doğal taş alanlarında karşılaştığımız sorunlar ile gündemimizde yer alan konular hakkında önerilerimizi sunduk. Bu sayede üyelerimizden gelen talepleri en üst mercilere iletmiş olduk. Görüşmelerimizin neticesinde de talep ve önerilerimiz hakkında inceleme ve değerlendirmeler yapılacağı belirtildi. Ev sahipliği ve kabuller için Sayın Hisarcıklıoğlu'na, Sayın Adan'a, Sayın Pakdil'e, Sayın Akduman'a, Sayın Erol'a ve ilimizin değerli milletvekillerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

STK'LARIN TALEPLERİNİ DE DEĞERLENDİRDİK

Başkan Keyik: "18 Kasım 2022 tarihinde Odamız Meclis Salonunda önce Mehmet Akif Ersoy Senatosu ile işletme sahiplerinin buluştuğu ve sonrasında da hükümet yetkililerimizle ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarının (STK) bir araya geldiği ve taleplerin iletildiği bir toplantı düzenledik. Bu toplantılarda ilimizin hemen hemen her alanında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Gündeme getirilen sorun ve talepleri de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mize, Tarım ve Orman Bakanlığı'na birinci elden iletme fırsatımız oldu. Mesleki eğitimin önemi, Meslek Liselerinin istihdamdaki rolü, KYK uygulamaları, üniversitelerde açılması öngörülen fakülte ve bölümler, et ve süt fiyatları, işverene asgari ücret zammı kolaylığı, EYT konusundaki taleplerimiz, madencilik sektöründeki mevzuat durumları, güneş enerjisinden elde edilen elektriğin tasarrufu, teşviklerdeki yöntemler, üreticilerin artan girdi maliyetleri, köylerde yükselen yaş ortalamaları, çiftçilerin tarım ve hayvancılıkta yaşadıkları güncel sorunlar, gıda tedariki, akaryakıt ve enerji fiyatlarının belirlenmesi, yolcu ve yük taşıyan şoförlerin durumu, ithalat, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın güncel koşulları ile diğer bazı ekonomik konular hakkında karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da üyelerimizden ve işletme sahiplerinden gelen talep ve önerileri çözüme kavuşturmak konusunda iletişimlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı
İş Dünyası

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı

Burdur'un 2024 yılı ocak ayı ihracatı 17 milyon 708 bin 970 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %18,2'lik bir düşüşe işaret ediyor. Başkan KEYİK, en çok ihracat yapılan ülkeleri ve sektörleri de açıkladı.

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat
İş Dünyası

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı basın toplantısında 2023 yılında Burdur'da 251 milyon 134 bin 672 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, odanın 2023 yılı faaliyet raporu da basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Bu kurslar ev ekonomisine destek olmak için düzenleniyor
Bölgesel

Bu kurslar ev ekonomisine destek olmak için düzenleniyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Kasım ayından itibaren çeşitli branşlarda kurslar düzenleyerek ev ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar
İş Dünyası

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "Kasım ayında ilimizin ihracat hacmi %2,8'lik düşüş ile 20 milyon 116 bin 530 dolar oldu" dedi.

Burdur'un ihracatı ekim ayında %18,9 arttı
Bölgesel

Burdur'un ihracatı ekim ayında %18,9 arttı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre %18,9 artarak 23 milyon 87 bin 340 dolara yükseldiğini açıkladı.

Burdur'da kadın girişimciler Sevim Zorlu'ya güvendi
Bölgesel

Burdur'da kadın girişimciler Sevim Zorlu'ya güvendi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanlığı seçimini Sevim Zorlu kazandı. Zorlu, yeni dönemde kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.