Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, Ankara’da düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası’na katıldılar.
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ve Meclis Başkanı Ömer Çeliker, 21 Ocak pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen Şura’da, Burdur için talep ve önerileri iletme imkanının da oluştuğunu belirttiler.
BUTSO Başkanı Yusuf Keyik Ankara’da ilettikleri bu talepler hakkında: “Burdur, teşvikte 4. Bölgeye alınmalı, işletmelerin yatırım taleplerinin önündeki bürokratik ve yasal engeller kaldırılmalı, yatırımcıların finansman talepleri için alternatifler üretilmeli ve yatırımcıların krediye ulaşmaları kolaylaşmalı, yapılacak hızlı tren hattı yük ve yolcu taşımaya uygun bir teknolojiyle yapılmalıdır. Maden ve doğaltaşlar hakkında da maden arama ve işletme ruhsatlarındaki prosedürler ve bürokratik engeller azaltılmalı, orman bölgelerindeki ‘istimlak bedelleri’ düşürülmelidir.
Madenciliğin çevreye olumsuz etkilerini azaltacak maden atıklarının ekonomiye kazandırılmasına yönelik proje ve ARGE çalışmaları desteklenmeli, rezervi biten maden ocaklarının tekrar doğal sisteme uyumlu hale getirilmesi için kamu kurumlarının firmalara rehberlik etmesi sağlanmalı, blok mermer satışının sahip olduğu riskler nedeniyle katma değer kaybının önlenmesi için mermerin işlenmesini teşvik edecek özel önlemler ve destekler planlanmalı, böylece istihdam ve katma değer artışı sağlanmalıdır.
Üreticilerimiz hakkında da tarımsal girdi maliyetleri düşürülmeli, organize hayvancılık bölgelerinin kurulması için devlet desteği yapılmalı, tarımsal desteklerde destek dönemi 1 yıllık dönemde değil, orta- uzun vadeli bir zamanda olmalı ki üreticilerimiz önünü görebilsin. Çiftlik hayvancılığı teşvik edilmeli, karma yem kontrolleri daha sıkı yapılmalıdır.” dedi.
BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Şura’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından et ithalatı, kenevir ekimi, çobanların sosyal hakları ve yeni istihdam hedefleri hakkında tavsiye ve kararlar alındığını belirtti. Başkan Keyik: “TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ve bizler, ülkemizde yapılan yeni reformlar için teşekkür ederek, yapılması gerekenlerle alakalı Cumhurbaşkanımızı ve Bakanlarımızı bilgilendirdik. Bizleri dört saat boyunca dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)