Düzce

Büyük İskender Portresi 5. sırada

Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesinde Düzce’de kazı çalışmalarında ortaya çıkan Büyük İskender Portresi’nin beşinci sırada yer aldığı bildirildi.

Büyük İskender Portresi 5. sırada

DÜZCE(İHA) – Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesinde Düzce’de kazı çalışmalarında ortaya çıkan Büyük İskender Portresi’nin beşinci sırada yer aldığı bildirildi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem gösterdiği yılın 365 günü kazı çalışmalarının sürdürüldüğü Prusias Ad Hypium Antik Kent kazıları her geçen gün yeni bir keşfin kapılarını aralarken Türkiye’nin önde gelen arkeologlarının da ilgisini çekmeye devam ediyor.
Arkeoloji uzmanlarının belirlediği Türkiye’nin öne çıkan 10 arkeolojik keşfi listesine, Göbeklitepe’de bulunan gerçek boyutlu ve boyalı domuz heykeli, Burdur’da bulunan ‘hortlak’ mezarı, Osmaniye’de bulunan Anadolu Tanrıçası Kubaba’ya adanan tapınak ve Karahantepe’de bulunan anıtsal insan heykelinin ardından ‘Büyük İskender Portesi’ ile 5. sıradan giriş yapan Düzce’yi Çankırı’da bulunan Afrika homininlerinin atası (Paleontoloji), Muğla’da bulunan antik heykeltıraşın orijinal eseri, Çorum’da bulunan daha önce bilinmeyen bir antik dil, Balıkesir’de bulunan 2500 yıllık bir zar oyunu ile Amasra’da bulunan 1800 yıllık Aphrodite heykeli izledi.
2023 yılında Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Konuralp Antik Tiyatro kazı alanında yapılan kazı çalışmalarında tarihe ışık tutacak önemli keşiflerin ortaya çıkarılması ve Türkiye’nin öne çıkan 10 keşfi listesine girmesi büyük heyecan uyandırdı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Hıdırlık Kulesi Çevresinde Yapılan Kazı Çalışmaları ve Seyir Terası Projesi -  Haberler
Yaşam

Antalya'da Hıdırlık Kulesi Çevresinde Yapılan Kazı Çalışmaları ve Seyir Terası Projesi - Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Hıdırlık Kulesi çevresinde yürütülen arkeolojik kazı çalışmasında ortaya çıkarılan kalıntı ve eserlerin sergileneceği ve Akdeniz manzarasının da izlenebileceği seyir terası projesi hızla ilerliyor.

Yozgat'ta Yapılan Arkeolojik Araştırma, Bilimsel Çalışmalara Işık Tutacak Veriler Üretti - Haberler
Yaşam

Yozgat'ta Yapılan Arkeolojik Araştırma, Bilimsel Çalışmalara Işık Tutacak Veriler Üretti - Haberler

Yozgat Bozok Üniversitesi, il genelinde Arkeolojik Yüzey Araştırması projesi kapsamında 294 alanda arkeolojik belgeleme çalışmaları yaparken bu çalışmalar sonucunda 87 yeni yerleşim yeri tespit edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescili gerçekleştirildi.

 Samsun Valisi Orhan Tavlı Samsun Müzesi'ni Ziyaret Etti
Yaşam

Samsun Valisi Orhan Tavlı Samsun Müzesi'ni Ziyaret Etti

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Müzesi'ni ziyaret ederek müzedeki çalışmaların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Tavlı, 22 bin metrekarelik müzede bulunan arkeolojik ve etnografik eserleri de inceledi

İşte Türkiye’de yılın en önemli arkeolojik keşfi
Yaşam

İşte Türkiye’de yılın en önemli arkeolojik keşfi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Fidan başkanlığında kazı çalışmaları yürütülen Tavşanlı Höyük, Türkiye’de yılın en önemli arkeolojik keşfi seçildi.

Sivas’ta bulunan bin 500 yıllık ekmek mührü  sergileniyor
Yaşam

Sivas’ta bulunan bin 500 yıllık ekmek mührü sergileniyor

Sivas Kalesi’nde 2015 yılında başlanan kazılarda tarihe ışık tutan eserler bulundu.

Can Erpek'in danışmanlığını yaptığı arkeolojik kazıda sona gelindi
Yaşam

Can Erpek'in danışmanlığını yaptığı arkeolojik kazıda sona gelindi

NEVÜ Öğretim üyesinin bilimsel danışmanlığını yaptığı Örenşehir arkeolojik kazı çalışmaları tamamlandı.