Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu taşımayı ve ulaşım esnafını rahatlatacak bir karara imza attı. Mecliste, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşım esnafına mazot desteği yerine yaptıkları kilometre ve taşıdıkları yolcu sayısına göre ücret verilmesine karar verildi. 1 Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek kararla artan maliyetler nedeniyle çalışmayan toplu ulaşım araçlarının faaliyete geçmesi, toplu ulaşımının büyük oranda rahatlaması bekleniyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın devamı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başkanlığında gerçekleşti. Büyükşehir Meclisi’nde Antalya’nın toplu ulaşımını yakından ilgilendiren önemli bir madde görüşüldü. Antalya 5 merkez ilçede gelir havuzu içerisinde faaliyet gösteren AU plakalı özel toplu taşıma araçları 2020 yılında pandemi nedeniyle yolcu sayılarının azalması ve artan maliyetler nedeniyle seferlere çıkmamaya başladı. AU plakalı yaklaşık 490 adet toplu taşıma aracının 200’ünün seferlere çıkmaması nedeniyle zaman zaman ulaşımda yaşanan aksamaların önüne geçmek adına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi’ne 104 adet yeni otobüs aldı.
Kilometre başına destek
Başkan Muhittin Böcek’in ulaşımı rahatlatıcı adımlarından sonra Büyükşehir Belediye Meclisi, ulaşım esnafının sorununu çözmek adına yeni bir karar aldı. Meclis’te toplu taşımalardan elde edilecek tüm gelirin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na alınmasına, bu gelirlerden yerine getirecekleri hizmet karşılığında aylık bazda 4 bin kilometre altı çalışan ve 8 binden az yolcu taşıyan araçlara kilometre başına 35 TL, 4 bin kilometre ve üstü çalışan ve 8 bin üstünde yolcu taşıyan araçlara kilometre başına 40 TL ödeme yapılmasına karar verildi. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek kararla, toplu ulaşımda çalışmayan araçların da faaliyete başlaması ve ulaşımda rahatlama bekleniyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy çokluğu ile geçen karar sonrasında ise Başkan Muhittin Böcek, alınan kararın ulaşım esnafına ve Antalya halkına hayırlı olmasını diledi. Ulaşım esnafı kararı alkışlarla karşıladı.
“Hem taşınan hem taşıyan memnun olacak”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ulaşım esnafının yüzünü güldüren bu kararından sonra ulaşım esnafı Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Başkan Muhittin Böcek, Antalya ulaşımın rahatlatacak adımları tek tek attıklarını belirterek, hem taşınanın hem de taşıyanın mutlu olacağı bir toplu ulaşım için çalıştıklarını söyledi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)