Büyükşehir’in Protezlerini yaptığı bireyler koşu kliniği etkinliğinde buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde protezleri yapılan engelli bireyler için koşu kliniği etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir’in Protezlerini yaptığı bireyler koşu kliniği etkinliğinde buluştu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde protezleri yapılan engelli bireyler için koşu kliniği etkinliği düzenlendi.
Çeşitli sebeplerle medikal malzemeleri ve araçları zarar gören engelli bireylerin ihtiyaçlarına ücretsiz olarak cevap veren GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi, hizmet verdiği engelli bireylerin rol model olması için Engelsiz Yaşam Merkezi’nde koşu kliniği etkinliği düzenledi.
“Engellerin rahatlıkla aşılabileceği” mesajının verildiği etkinlikte engelliler koşu kliniği etkinliğinin yanı sıra yürüyüş, zıplama egzersizleri yaparak, futbol, basketbol ve voleybol oynadı.
“Hem farkındalık oluşturuluyor hem birlikte yaşama kültürünü ortaya koyuyorlar”
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, erişimin herkes için gerektiğini ve her bireyin yürüyüş yapma hakkı olduğunu belirterek, “Çok değerli Sayın Fatma Şahin’in de belirttiği gibi küçük dokunuşlar büyük işleri başarır. Arkadaşlarımın amputeden sonraki kullanmamış olduğu haklarını yürümediklerini bugün protezleriyle hem farkındalık oluşturuluyor hem birlikte yaşama kültürünü ortaya koyuyorlar. Bu sesi ülkeye yayarak her kesime dokunmak gerekiyor. Arkadaşlarımız bu protezler takılmadan önce evlerinde kalıyorlardı. Birilerinin desteğiyle hareket ediyorlardı. Bugün kendi imkanlarıyla kendi gücüyle ülkede bir Avrupa da ikinci sırada olan bir Engelsiz Yaşam Merkez’inde bu yürüyüşü birlikte düzenledik. Bundan sonra ampute olan kardeşlerimiz, ortez protez merkezinden faydalanarak bu arkadaşlarımız gibi yürümeye devam edecektir” dedi.
“Ampute vatandaşlar motivasyon etkinliğinden memnuniyetini dile getirdi”
Üç yıl önce ampute olan milli voleybolcu Ceren Özçelik, çok güzel bir etkinliğin içinde bulunduğunu belirterek, “Önceden de voleybol geçmişim olduğu için voleybol oynuyorum. Şu anda çok güzel bir etkinliğin içindeyim. Önceden koşabileceğimi düşünmemiştim. Şu anda koşuyorum. Çok mutluyum. Önce korktum acaba nasıl koşacağım diye düşündüm. Teşekkür ederim bana bu imkanı sağlayan herkes için. Şu an koşuyoruz, zıplıyoruz, basketbol, voleybol, futbol oynuyoruz. Her şeyi yapıyoruz. Üç senedir koşmamıştım şu anda da koşunca çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.
Geçirdiği rahatsızlık yüzünden sağ ayağını kaybeden Ercan Bakır Ortez Protez Yapım ve Uygulama Merkezi’ndeki hızlı dönüşlerinden memnuniyetini dile getirerek, “Yıllarca dört duvar arasında kapalı kaldım. Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptığımda Ortez ve Protez merkezinden hemen arayıp bizimle irtibata geçtiler. Çok kısa bir zamanda ayağımızı taktılar. Geçmişteki iki yıl içeride kaldığımızdan dolayı şu an mutluyuz. Dışarıdayız, koşuyoruz. Onun haricinde kendi işimizi yapabiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bunun en büyük destekçisi olan Fatma Şahin ve çalışma arkadaşlarına hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.