Konyaaltı Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında açılan Çanakkale Savaşı’nda kullanılan objelerin yer aldığı “Çanakkale Müzesi Sergisi” 16 Aralık’ta sona erecek.
Konyaaltı Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında açılan “Çanakkale Müzesi Sergisi” 16 Aralık’ta sona erecek. Hafta içi okullarda eğitim gören öğrencilere, hafta sonu da vatandaşların ziyaretine açık olan sergide Çanakkale Savaşı’na ait silahtan mermiye, savaşta görev alan asker, hemşire, doktorlara ait kıyafetlere kadar savaşta kullanılan tüm objeler yer alıyor.
Serginin Çanakkale ruhunu yansıttığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Bu sergiyi mutlaka görün ve çocuklarınıza da gösterin. 18 Mart 1915 tarihinde başlayan savaş 9 Ocak 1916 yılında büyük bir zaferle sonuçlandı. Çanakkale Savaşı, Türk askerinin inanç, azim, cesaret ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destanıdır. Bizler bu ölümsüz destanımızı Çanakkale Müzesi Sergimiz ile öncelikle çocuklarımıza yeniden anlatmak istedik. Çanakkale Zaferi’nin hangi zorluklarla kazanıldığı unutulmamalıdır. Ücretsiz olan sergimiz 16 Aralık Cumartesi günü sona erecek. Bu sergiyi mutlaka görmelisiniz” diye konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)