Çanakkale Savaşları’ndan günümüze ulaşan tarihi objelerin sergilendiği ve dijital gösterimlerin sunulduğu "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi", Bitlis’in Tatvan ilçesinde ziyarete açıldı.
Tatvan ilçe merkezindeki bir AVM önünde konuşlandırılan mobil müze, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, Çanakkale Savaşları dönemine ait silah, askeri malzeme, kişisel eşyalar ve belgeleri yakından inceleme fırsatı bulurken, savaş atmosferini yansıtan dijital sunumlarla da o dönemin ruhunu yeniden yaşadı.
Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer de, beraberindeki kurum amirleriyle müzeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Demirer, müzenin özellikle genç nesiller için tarih bilincinin oluşmasına katkı sunduğunu ifade etti.
Mobil müze, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Türkiye’nin farklı illerini ziyaret ediyor. 2021 yılında başlatılan bu özel organizasyonla Çanakkale ruhunun yurt genelinde tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.
Tatvan’da vatandaşlarla buluşan mobil müze, sonraki durağında Bitlis merkezde ziyaretçilerini ağırlayacak.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)