Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga köyünde geçen hafta kısa süreli etkili olan dolu yağışı evlere ve araçlara zarar verdi. Yumurta büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle bazı evlerin çatısı delinerek eşyalar zarar gördü. Şiddetli doluyla karşı karşıya gelen Zekeriya Çelik, “Çok büyük bir doluydu evlere, tarlalara, sebzelere zarar verdi” dedi.
Olay, önceki gün Orta ilçesine bağlı Dodurga Beldesinde meydana geldi. Aniden bastıran yağmur bir süre sonra yerini dolu yağışına bıraktı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle köydeki bazı evlerin çatıları, eşyaları, tarım arazileri ve otomobiller zarar gördü. Ceviz büyüklüğündeki doluyla mücadele veren Zekeriya Çelik, yaşadığı zor anları anlattı.
"Bazı evlerin çatıları delik deşik oldu, bazı araçlar hasar gördü"
dolu yağışından dolayı beldede bir çok yerin zarar gördüğünü söyleyen Zekeriya Çelik, "Çankırı Dodurga'ya misafir olarak geldik iki günlüğüne. Burada büyük bir dolu yağışıyla karşılaştık. Sizler de görüyorsunuz en küçüğü fındık, en büyüğü yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Bazı evlerin çatıları delik deşik oldu, bazı araçlar hasar gördü. Kurtarabildiğimiz kadar araçların üzerine halılarla örttük, kurtarmaya çalıştık. Ama yine de kaportası falan bayağı hasar gördü. Sebzeler, meyveler dışarıdaki bazı görüntülerde siz de göreceksiniz. Delik deşik olan kaplar var. Çok büyük bir doluydu ve bu dolular evlere, tarlalara, sebzelere zarar verdi. Allah büyük afetlerden korusun" dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)