Burdur’un Çavdır ilçesinde, Berat Kandili coşkusu belediyenin destekleriyle daha da anlam kazandı. Çavdır Belediyesi, Atatürk Mahallesi Kuran Kursu'nda çocuklarla bir araya gelerek onların kandil sevincine ortak oldu. Ayrıca ilçedeki camilerde vatandaşlara kandil simidi ikramında bulunuldu.
Çavdır Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki manevi atmosferi güçlendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiği belirtildi. Berat Kandili dolayısıyla Atatürk Mahallesi Kuran Kursu'nda çocuklara yönelik özel bir program düzenlendi. Programa katılan miniklere, kandilin anlamı anlatılarak çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Öte yandan, belediye ekipleri ilçe genelindeki camilerde vatandaşlarla buluşarak kandil simidi ikram etti. Çavdır Belediye Başkanı Uzm. Ecz. Ali Okan Yücel, Berat Kandili’nin manevi birlikteliği güçlendirdiğini vurgulayarak, " Berat Kandili, affın, arınmanın ve kardeşliğin simgesidir. Bu mübarek gece vesilesiyle hemşehrilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Çocuklarımızın kandil sevincine ortak olduk, camilerimizde ise vatandaşlarımızla manevi bir atmosferde buluştuk. Bu vesileyle tüm İslam âleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)