Burdur’un Çavdır ilçesinde "Çavdır Avcılar ve Amatör Balıkçılar İhtisas Derneği" adıyla yeni bir dernek kuruldu. 15-008_081 kütük numarasıyla resmi olarak faaliyetine başlayan derneğin üye kayıtları hızla tamamlandı. İlçedeki aktif avcıların büyük bir bölümü derneğe katılarak güç birliği oluşturdu. Derneğin başkanlığına Serthan Şahin seçildi.
Başkan Şahin, yaptığı açıklamada yeni derneğin kuruluş nedenlerini anlattı. Şahin, uzun süredir ilçede bulunan mevcut avcılar derneğinin işlevsiz hale geldiğini ve son 7 yıldır hiçbir etkinliğin, özellikle de çiftçiler için büyük önem taşıyan domuz avlarının düzenlenmediğini ifade etti. Bu durumu göz önünde bulundurarak yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyduklarını belirten Şahin, çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmayı amaçladıklarını vurguladı.
Yeni dernek, yalnızca Çavdır bölgesindeki avcılarla sınırlı kalmayarak, çevredeki Gölhisar, Acıpayam ve Çameli avcılarıyla da iş birliği içinde çalışmayı hedefliyor. Başkan Şahin, bu iş birliği sayesinde domuz avları gibi bölgesel sorunlara karşı daha etkili çözümler üreteceklerini belirtti. Bölgedeki tarım faaliyetlerini tehdit eden domuzlarla mücadele amacıyla geniş çaplı organizasyonlar yapılacağı müjdesini verdi.
Dernek, yalnızca avcılık faaliyetleriyle sınırlı kalmayacak. Resmi kurumlarla koordineli olarak keklik, sülün ve turaç gibi kuşların doğaya salınması için projeler geliştirilecek. Başkan Şahin, bu projelerin bölgedeki ekosistemin korunmasına ve biyolojik çeşitliliğin artmasına katkı sağlayacağını dile getirdi.
Başkan Serthan Şahin, derneğin kuruluşunun Çavdır ilçesine hayırlı olmasını dileyerek, avcılar ve doğa severler için yeni ve verimli bir dönemin başladığını duyurdu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)