Anahtar Parti Bucak İlçe Başkanı Hüseyin Ünlütaş, ülke genelinde devam eden hayat pahalılığına ilişkin açıklama yaptı. Ünlütaş, pazardan markete, faturadan mazota kadar her alanda yaşanan artışların vatandaşın cebindeki yangını büyüttüğünü belirterek, uzun süredir yapay gündemlerle üzeri kapatılan ekonomik sorunların artık yapısal bir kriz haline geldiğini değerlendirdi.
Anahtar Parti Bucak İlçe Başkanı Hüseyin Ünlütaş yaptığı açıklamada, " Bugün ülkemizde emeklimizin, esnafımızın, çiftçimizin ve KOBİ’lerimizin cebindeki yangın ne yazık ki hız kesmeden devam etmektedir. Uzun zamandir yapay gündem oluşturularak üzeri kapatilan Hayat pahalılığı artık geçici bir sorun değil, kalıcı bir kriz haline gelmiştir. Pazarda, markette, faturada, mazotta ve kirada yaşanan artışlar; alın teriyle geçinen milyonlarca vatandaşımızı her geçen gün daha da zor duruma düşürmektedir.
Yıllarca çalışmış, bu ülkeye hizmet etmiş emeklilerimiz bugün temel gıda maddelerini dahi almakta zorlanmaktadır. Maaşlar daha cebe girmeden erimekte, sağlık ve barınma giderleri karşılanamaz noktaya gelmektedir. Emekliye sabır telkin edilirken, gerçek hayat her gün biraz daha pahalılaşmaktadır.
Artan kira bedelleri, elektrik ve personel maliyetleri küçük esnafı adeta köşeye sıkıştırmıştır. Ya fiyat artırıp müşteri kaybetmekte ya da zararına çalışmaktadır. Bucak’ta ve ülke genelinde birçok esnafımız kepenk kapatmanın eşiğine gelmiştir.
Mazot, gübre, tohum ve yem fiyatları artarken; ürün fiyatları çiftçinin emeğini karşılamamaktadır. Borçla ayakta durmaya çalışan çiftçi üretimden kopmakta, bu durum hem gıda güvenliğimizi hem de ülke ekonomisini tehdit etmektedir.
Ekonominin bel kemiği olan küçük ve orta ölçekli işletmeler; yüksek faizler, finansmana erişim zorlukları ve belirsizlik ortamı nedeniyle yatırım yapamaz durumdadır. Kapanan her işletme, artan işsizlik ve daralan ekonomi demektir.
Bu tablo açıkça göstermektedir ki sorun geçici değil, yapısaldır. Plansız ve günü kurtarmaya yönelik ekonomi politikaları, bedelini her zaman milletimize ödetmektedir. Vatandaş kemer sıkarken, adil ve kalıcı çözümlerin hala hayata geçirilmemesi kabul edilemez.
Bizler Anahtar Parti olarak; emeğin, üretimin ve alın terinin yanında durmaya devam edeceğiz. Emeklinin insanca yaşadığı, esnafın kepenk kapatmadığı, çiftçinin üretmekten vazgeçmediği, KOBİ’lerin büyüyebildiği bir Türkiye mümkündür. Yetkililerin Suni gündemler üzerine yürüttükleri siyasi tavrı esefle kınıyor, vatandaşımızın gerçek problemlerini çözmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)