Antalya / Muratpaşa

Cengiz Aytmatov’da okuma saati

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov adını taşıyan parkta bulunan ve yazarla aynı taşıyan kütüphanede Güzeloba İlkokulu öğrencileri okuma saati düzenlendi.

Cengiz Aytmatov’da okuma saati

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov adını taşıyan parkta bulunan ve yazarla aynı taşıyan kütüphanede Güzeloba İlkokulu öğrencileri okuma saati düzenlendi. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri ya da kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları parkta okuyup bitirdi.

Muratpaşa Belediyesi, doğumunun 90’ıncı yılı etkinlikleri çerçevesinde Güzeloba Mahallesi’nde açılan Cengiz Aytmatov Parkı’nda yazarla aynı adını taşıyan kütüphanesi her yaştan öğrenciye hizmet veriyor. 5 bin kitabın yer aldığı ve Kırgız edebiyatından seçme eserler bölümünün de yer aldığı kütüphane, öğrencilere ders çalışma için keyifli bir ortam sunuyor.

Liseler Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına (YKS) hazırlanan gençlerin yoğun olarak kullandığı kütüphane, 15’er metrekarelik 3 bağımsız bölüm ve 100 metrekare genişliğe sahip ortak çalışma alanından oluşuyor. Pazar hariç 09.00-19.00 saatleri arasında açık olan kütüphane, yaz tatiline sayılı günler kalan Güzeloba İlkokulu’nun 2’nci sınıf öğrencilerini misafir etti. Küçük öğrenciler, kitapların arasında gezerken yanlarında getirdikleri ya da kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları parkta okuyup bitirdi.

Cengiz Aytmatov’da okuma saatiCengiz Aytmatov’da okuma saati

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Muratpaşa Belediyesinin Derdi Büyük işte sebebi
Yerel Yönetim

Antalya Muratpaşa Belediyesinin Derdi Büyük işte sebebi

40 yıl öncesine dayanan kamulaştırmalarla ilgili davaların peş peşe sonuçlanmaya başlamasıyla milyarlarca liralık tazminat ödemeleriyle karşı karşıya kalan Muratpaşa Belediyesi, konuyla ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirme amaçlı açıklama yaptı...

Antalya Plajlarında sezon hazırlıkları
Yaşam

Antalya Plajlarında sezon hazırlıkları

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin doğa harikası falezlerinin Akdeniz’le buluştuğu noktada yer alan plajlarından İnciraltı ve Erdal İnönü açıldı. Plajlara giriş ise bu yıl da ücretsiz.

Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Yaşam

Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini Akdeniz’in maviliklerinde yaşatacak.

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil
Yaşam

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çevre, iklim krizi, gıda, tüketim alışkanlıkları konularında düzenlendiği söyleşi ve atölye çalışması ‘Bahçede Yaşam Var’, bu kez petrokimyadan sonra doğayı kirleten ikinci büyük sektör, tekstile odaklanacak.

Antalya'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı
Yerel Yönetim

Antalya'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Sedir Mahallesi’ne 2 bin 850 metrekarelik yeni bir park daha kazandırdı.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Bölgesel

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.