Çerçioğlu’ndan tarıma büyük destek

Üreticilere yönelik destek projelerine aralıksız devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz drone ile ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ederken, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren üreticiler Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Çerçioğlu’ndan tarıma büyük  destek

 Üreticilere yönelik destek projelerine aralıksız devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz drone ile ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ederken, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren üreticiler Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik teknolojik yeniliklerde hız kesmiyor. Tarım sektörüne sağladığı desteklerle öne çıkan Büyükşehir Belediyesi, ziraat ile uğraşan vatandaşların zaman kaybı ve özellikle de maliyetlerini azaltacak, verimliliği artıracak drone teknolojisini kullanarak ücretsiz gübre atım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 20 dekar ve altında araziye sahip vatandaşların arazilerine gübre atım işlemlerinin gerçekleştirildiği teknolojik hizmet ile Aydınlı çiftçilerin maliyetleri ciddi oranda düşüyor.

“Akaryakıt giderleri azaldı”
Modern teknolojiler ile sürdürülebilir tarım modelini daha da geliştirerek ürün kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Projeyle hem çiftçilerimizin akaryakıt giderlerini azalttık hem de yerden gübre atımıyla yaşanan yüzde 10’a varan ürün kaybının önüne geçtik. Çiftçilerimiz, teknoloji sayesinde özellikle akaryakıt gibi daha birçok giderin altında ezilmeyecek. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin yanında olmaya ve her türlü destek bulunmaya dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz” dedi.

“Bu hizmeti gerçekten sevinç ve gururla karşılıyoruz”
25 yıldır Aydın’da çiftçilik yaptığını ifade eden Adem Balıkçı; “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçiye sunmuş olduğu yeniliklerden birisi de drone. Bugüne kadar gübrelemeyi sürekli traktörlerle yaptık. Bu süreçte yapmış olduğumuz gübrelemede traktör izi mahsulümüze zarar veriyordu. Bu da ürüne baya bir zarar veriyordu. Teknoloji her gün gelişiyor. Bizler de buna ayak uydurmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bize tanımış olduğu drone hizmetini, bugün itibari ile Söke Ovası’nda uyguladık. Bize nasip oldu. Sevinçliyiz, gururluyuz. Büyükşehrin bize verdiği desteklerden dolayı. Mazot ve gübre maliyetlerinin artmış olduğu bir dönemde bize böyle bir hizmet sağlandığı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Özellikle tarım alanında drone aleti oldukça maliyetli. Çiftçiler bu teknolojiye erişemiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetini gerçekten sevinç ve gururla karşılıyoruz. Buradan Topuklu Efemize teşekkür ediyorum. Bu hizmeti sunduğu için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na minnettarım” dedi.

“Zaman konusunda büyük kazanç sağlıyor”
Nazilli Ovası’nda çiftçilik yapan Mesut Yörükoğlu ise “Bu hizmeti öğrendikten sonra, bunun faydalı olabileceğini düşünerek böyle bir girişimde bulundum. Bu hizmetin en önemli yanı ise dışardan yaptırmak istediğiniz oldukça maliyetli ancak Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti ücretsiz olarak çiftçiye sunuyor. Gübreleme traktörle yapıldığında yoncalar eziliyor. Bu durumda belli bir miktarda yonca eziliyor. Bu da belli bir oranda kayıp oluşturuyor. Bu hizmet son sistem bir teknik ve kayıp olmuyor. Zaman konusunda büyük kazanç sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu tür bir hizmet vermesi çok güzel bir şey. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bu hizmetinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Rusya’da yolcu otobüsü nehre uçtu: 4 ölü
Dünya

Rusya’da yolcu otobüsü nehre uçtu: 4 ölü

Rusya’nın St. Petersburg kentinde yolcu otobüsünün nehre uçması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Malatya'da  yaralı şahıs kayıplara karıştı
3. Sayfa

Malatya'da yaralı şahıs kayıplara karıştı

Malatya'da da ayağından silahla vurulmuş olarak hastaneye kaldırılan şahıs, bir süre sonra kayıplara karıştı. Polis yaralı şahsı kısa sürede kendisini vuran şahsın yanında yakaladı.

 Zonguldak’ta Engelliler Haftası kutlandı
Etkinlik

Zonguldak’ta Engelliler Haftası kutlandı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkalığı tarafından Engelliler haftası kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi

Temiz enerjinin başkenti İzmir oluyor
İş Dünyası

Temiz enerjinin başkenti İzmir oluyor

Temiz enerjinin başkenti İzmir, WENERGY-Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na, ikinci kez ev sahipliği yapıyor. WENERGY Expo’da, eş zamanlı olarak gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını Londra Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü gerçekleştirdi.

Görüşülen 24 Gündem Maddesi Karara Bağlandı
Bölgesel

Görüşülen 24 Gündem Maddesi Karara Bağlandı

Düzce Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Görüşülen 24 gündem maddesi karara bağlandı.

Salihli’de muhtarlar toplantısı yapıldı
İş Dünyası

Salihli’de muhtarlar toplantısı yapıldı

Manisa’nın Salihli İlçe Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında yeni seçilen ve göreve devam eden mahalle muhtarları ile bir araya gelerek tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.