Tepebaşı Belediyesi’nin paydaşı olduğu uluslararası çevre eğitim programı Eko-Okullar ’Çevre Çocuk Meclisi’ 2023-2024 yılı 2’nci çalıştayı gerçekleşti.
Tepebaşı Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu Uluslararası Çevre Eğitim Programı Eko-Okullar Projesi çerçevesinde çalışmalar devam ediyor. 2023-2024 Eko-Okullar Çevre Çocuk Meclisi 2’nci çalıştayı da program dahilindeki okullardaki öğrenci, öğretmen ve yöneticiler ile Tepebaşı Belediyesi yetkililerinin katılımı ile gerçekleşti. Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Çevre Çocuk Meclisi Başkanı Bade Hanzade Metin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
"En önemli hedefin nitelikli eğitim olduğunu düşünüyorum"
Çevre Çocuk Meclisi 2’nci Çalıştayı’nın teması olan ’Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ hakkında bilgi veren Eskişehir Eko-Okullar İl Koordinatörü Nadir Erdem, “Bu gün gerçekleştireceğimiz çalıştayın ana teması ’Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’. 17 ana başlıktan oluşan sürdürülebilir kalkınma için küresel hedefleri incelediğimizde hepsinin üzerinde yaşadığımız dünya üzerindeki ekosistemlerdeki çevresel hedeflerdir. Yoksulluğa son, açlığa son, sağlıklı bireyler, temiz su ve sıhhi şartlar, erişilebilir ve temiz enerji, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sorumlu tüketim ve üretim, iklim eylemi, sudaki yaşam, karasal yaşam gibi başlıklar İnsan yaşamının yanı sıra tüm canlıları etkileyen hedefler olarak göze çarpıyor. Bu başlıklar içinde bana göre en önemli hedefin nitelikli eğitim olduğunu düşünüyorum. Nitelikli eğitim ile birlikte toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi, sanayi yenilikçilik ve altyapı alanındaki gelişim, her türlü eşitsizliğinin giderilmesi, sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları oluşturma, barış adalet ve güçlü kurumların oluşturulması hedeflerine ulaşma konusunda olumlu adımlar atılmış olacaktır” dedi.
Daha sonra Tepebaşı Belediyesi yetkilileri tarafından ’BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ hakkında bilgi verilerek sunum gerçekleştirildi. Çalıştayın sonunda ise Zehra Sarar, Anaokulu Öğretmeni Tuba Yılmaz tarafından çevre konulu drama atölye etkinliği yapıldı. Çalıştay dilek ve temenniler ile sona erdi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)