Antalya / Muratpaşa

CHP Antalya’da tartışmalı delege seçimi iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya ilçe örgütlerinde delege seçimlerinde sona gelindi. Başkan adaylarının kendi delege listeleriyle girdiği seçimlerde tartışmalar devam ediyor. Yaşanan tartışmaların ilçe kongre tarihlerinin belirleneceği 3 Ağustos tarihine kadar devam etmesi bekleniliyor.

CHP Antalya’da tartışmalı delege seçimi iddiası

CHP Antalya’da tartışmalı delege seçimi
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya ilçe örgütlerinde delege seçimlerinde sona gelindi. Başkan adaylarının kendi delege listeleriyle girdiği seçimlerde tartışmalar devam ediyor. Yaşanan tartışmaların ilçe kongre tarihlerinin belirleneceği 3 Ağustos tarihine kadar devam etmesi bekleniliyor.
CHP GENELGELERİNİ HATIRLATTI
Tartışmalara farklı bir boyuttan katılan CHP İl Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Şali Erguş,

“CHP genelgelerinde yer alan kongrelerde yüzde 20 oy alma zorunluluğu vardır maddesi gereğini uygularsa şayet 1/3 üyenin katılması gerektiği seçimlerde; 300 üyenin olduğu bir mahallede 100 üye oy kullanır ve seçim 51-49 biter ise aynı maddenin yorumuna göre 51 oy alan liste yüzde 20 kuralı gereğince yok mu sayılacak?” diye sordu.
SORU İŞARETLERİNİN IŞIĞINDA BİR SEÇİM
“Mahalle delege seçimleri ile ilgili 14 Temmuz cuma günü attığınız mesaj ile ilgili bazı sorularım olacak” diye sözlerine başlayan CHP İl Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Şali Erguş;

“Delege seçimleri ile ilgili itiraz dilekçelerinde belirtilen konularla alakalı her ilçe için özel karar mı vereceksiniz, yoksa tüzük, genelge ve yönetmelikler de açık ve yoruma kapalı maddeleri mi uygulayacaksınız? Bugün itibari ile il yönetim kurulu üyesi olan ve ilçe seçimlerinde kimi desteklediğini açıkça ilan eden (sosyal medyaya hesapları ve diğer hesaplara yaptıkları yorumlar) yönetim kurulu üyelerini, tüzüğün denetleme ve raporlandırma yetkisi verdiği, seçimlerde desteklediği ilçe başkanının bölgesinde il başkanlığı adına denetmen olarak görevlendirilmesi yetkiniz dahilinde olduğuna göre herhangi bir itiraz durumda raporu dikkate almanız gereken yöneticinin taraf olması il başkanı ve yönetim kurulunuzu rahatsız etmez mi?” diye sorularını yönetti.BASKI UYGULANIYOR MU?
“Basında ve sosyal medyada paylaşılan belediye başkanları ve başkanlara yakın kişilerin baskı yapması, mobing, üyelerin ve üye yakınlarının çalıştıkları işlerinden el çektirme iddiaları da mı sizin kontrolünüzde?” şeklinde sorularını dile getiren CHP İl Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Şali Erguş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:


“Yine basın ve sosyal medyada paylaşılan ve CHP ile asla bağdaştıramayacağım belediye başkanının desteklemediği listeye oy verme ihtimalini engellemek için üst araması ve rakip olarak görülen oy pusulaların istenmesi ile ilgili olaylarda mı il başkanlığı kontrolünde? CHP genelgelerinde yer alan kongrelerde %20 oy alma zorunluluğu vardır maddesi gereğini uygularsak eğer 1/3 üyenin katılaması gerektiği seçimlerde; 300 üyenin olduğu bir mahallede 100 üye oy kullanır ve seçim 51-49 biter ise aynı maddenin yorumuna göre 51 oy alan liste %20 kuralı gereğince yok mu sayılacak. Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri bu durumun sizi benden çok daha fazla rahatsız ettiğini düşünmekteyim. Hak hukuk adalet söylemimiz gereğince vereceğiniz kararlar CHP’nin ve hukukun temel kurallarına uygun olacağına olan inancım sonsuz. Emin olun kazanan her zaman CHP ve Türkiye olacak. Saygılarımla.” Antalya Körfez Bülent Öner

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan görevi devraldı. Erol Demirhan Kimdir
Yerel Yönetim

Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan görevi devraldı. Erol Demirhan Kimdir

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kaş Belediye Başkanlığını kazanan Erol Demirhan, düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı.

Başkan Adayı  Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı
Yerel Yönetim

Başkan Adayı Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan adayı Mesut Hekimoğlu, Antalya'da çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Antalya  CHP Belediye Başkan adayları hepbirlikte toptancı halinde
Yerel Yönetim

Antalya CHP Belediye Başkan adayları hepbirlikte toptancı halinde

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Milletvekilleri Cavit Arı ve Aliye Coşar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, İlçe Başkanları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz, Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Menderes Dal ve yönetim birlikte Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret ettiler. Hal esnafları ile bir araya geldiler.

Ümit Uysal Başkanlığında CHP Muratpaşa listesi belli oldu. İşte  o liste.
Yerel Yönetim

Ümit Uysal Başkanlığında CHP Muratpaşa listesi belli oldu. İşte o liste.

Günlerdir Konuşulan Tartışılan merakla beklenen Ümit Uysal Başkanlığında Antalya Muratpaşa CHP Belediye meclis üyelerinin listesi yayınlandı

Antalya Serik CHP  Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Yerel Yönetim

Antalya Serik CHP Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu

CHP'nin Serik belediye başkan adayı Serik Devlet Hastanesi'nde 12 yıl başhekim yardımcılığı yapan genel cerrah Uzm. Dr. Kadir Kumbul Başkanlığında Serik Belediye Meclis üyeleri nin listesi

Antalya Kemer CHP Meclis Üyeleri  Belli Oldu |Antalya
Yerel Yönetim

Antalya Kemer CHP Meclis Üyeleri Belli Oldu |Antalya

CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu Başkanlığında Meclis Üyesi Adayları listesi belli oldu