Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Merkez İlçe Başkanlığı’nın 39. Olağan Kongresi, iki gün önce Burdur Belediye Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede kullanılan 345 oyun 343’ü geçerli sayılırken, İlyas Divarcı 191 oyla başkan seçildi. Rakibi Hülya İş ise 152 oy aldı. Ancak sonuçların açıklanmasının ardından seçim tartışmaları alevlendi. Hülya İş, Divarcı’nın “mavi listesinin” parti tüzüğüne aykırı olduğunu savunarak kongre sonuçlarına resmen itiraz etti.
Hülya İş yaptığı açıklamada, CHP tüzüğünde yer alan cinsiyet ve gençlik kotalarının ihlal edildiğini belirtti. İş, “Yedek yönetim kurulu aday listesinde %50 cinsiyet kotası uygulanmamış, 16 kadın aday olması gerekirken 12 kadın aday gösterilmiştir. İl delege listesinde de 51 kadın aday yerine 36 kadın aday yer almıştır. Ayrıca gençlik kotası da göz ardı edilmiştir” dedi.
İş, mavi listenin tüzüğe açıkça aykırı olduğunu savunarak, “Bu listenin yok hükmünde kabul edilmesini ve beyaz listenin geçerli sayılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
İtiraza destek veren CHP Burdur İl Başkan Adayı Hakan Açar da seçim sürecinde eşit şartların oluşmadığını belirtti. Açar, “Biz sadece adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Tüzüğe aykırı bir listenin seçime girmesi kabul edilemez. Seçimin, kotalara uygun liste üzerinden değerlendirilmesini talep ediyoruz” dedi.
Açar, ayrıca Divan Başkanlığı’nın gerekli incelemeleri yapmadığını vurgulayarak, “Divan Kurulu kotalara uygun liste talep etmişti. Ancak karşı liste bu kurallara uymadan seçime girdi. Bu durum tüzük ihlalidir. Bu nedenle seçimin geçerli olması için kurallara uygun liste dikkate alınmalıdır” diye konuştu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)