Burdur

CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki şansı ne?

CHP ve İYİ Parti, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde favori olmalarına rağmen, iç çekişmeler ve gerilimler nedeniyle seçmenlerde hayal kırıklığı yaratıyor. İşte Taceddin Akbaş'ın 'Bu seçimlerin en tabii favorisi CHP ve İYİ Parti olması gerekir ancak, hiç öyle gözükmüyor.' adlı köşe yazısı..

CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki şansı ne?

BU SEÇİMLERİN EN TABİİ FAVORİSİ CHP VE İYİ PARTİ OLMASI GEREKİR ANCAK, HİÇ ÖYLE GÖZÜKMÜYOR!!

Mâlûm olduğu üzere, Yerel Seçimlere şunun şurasında 2 ay gibi kısa bir süre kaldı… Yani nasip kısmet olursa ki, hayırlısıyla herkese nasip olur inşaAllah; asil ve necip Milletimiz iki ay sonra ve ‘5 yıllığına’ köyünün ve mahallesinin muhtarını ve âzâsını, şehrinin, ilçesinin ve beldesinin belediye başkanı ile birlikte meclis üyelerini, ayrıca il genel meclisi üyelerini seçecek… Ve normalde ‘iktidar partileri’ Yerel Seçimlere avantajlı girerler. Çünkü iktidarların ellerinde devlet imkânları ve psikolojik artıları olur…. Ancak 31 Mart 2024 de yapılacak olan Yerel Seçimlerde iktidar partileri, hayat pahalılığı, yani mutfağın ateşi nedeniyle değil avantajlı, dezavantajlı girecekler… Amma velâkin diğer irili ufaklı partiler konusu ayrı, Ana Muhalefet Partisi CHP’de de hemen arkasından gelen ve eski müttefiki, şu anki muhâlifi olan İYİ Parti’de de kazanlar hem kalkıyor, hem de fokur fokur kaynıyor! Dolayısıyla da sular durulmadığı gibi bulandıkça bulanıyor!

Ve yine bilindiği gibi, bundan önceki Yerel Seçimlerde CHP İstanbul, Ankara ve Antalya başta olmak üzere Ülkemizin önemli büyükşehirlerin belediye başkanlıklarını AK Parti’nin elinden almıştı! Ancak Ankara ve İstanbul’un Belediye Başkanları şehirle ve halkla bütünleşmek, sinerji ve enerjilerini seçildikleri kentlerin belediyecilik hizmetleri için harcamak yerine; gözlerini direkt olarak Cumhurbaşkanlığına, o da olmayınca Cumhurbaşkanı Yardımcılığına ve partilerinin Genel Başkanlığına diktiler, dolayısıyla da başkanı oldukları kentlerini unutup seçmenlerini veya ilerinde yaşayan insanları dertleriyle baş başa bıraktılar!

CHP’NİN DE İYİ PARTİ’NİN DE RAKİPLERİ İÇERİDEN!

Atalarımız ‘Bana benden olur her ne olursa, başım rahat eder dilim durursa!’ diyerek yerli yersiz konuşmanın ve desteksiz atmanın doğru olmadığına vurgu yaparlar… Ama CHP’nin ve İYİ Parti’nin Genel Başkanları ve üst düzey yöneticileri öyle çok konuşuyor, öyle çok çamlar deviriyorlar ki, kendi partilerine muhaliflerinden daha fazla zarar veriyorlar!

CHP, ADAYLARINI AÇIKLAMA DA GECİKTİ!

İzmir başta olmak üzere birçok ilin ve ilçenin belediye başkan adayını belirlemekte, belirlese bile açıklamakta zorlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), küçük ya da orta ölçekli illerden biri olan Burdur’un adayını bile açıklamakta hem geç kaldı hem de zorlandı… Çünkü CHP’nin adayı, biri mevcut Belediye Başkanı Eczacı Ali Orkun Ercengiz, diğeri de Burdur’un eski Belediye Başkanlarından biri olan ve sevilip sayılan Hulusi Büyükyörük’ün oğlu ve Ziraat Mühendisi Ali Tarkan Büyükyörük idi. Ve Tarkan ile taraftarları ısrarla önseçim istiyorlardı... Ancak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Eczacılık Fakültesi’nden sınıf arkadaşı olması ve üst üste 2 kez Burdur Belediye Başkanlığını kazanması nedeniyle Ali Orkun Ercengiz’in ‘ön seçimsiz ve 3. kez’ adaylık müracaatı kabul edildi… Dolayısıyla da Ercengiz’in adaylığı, İzmir gibi aday seçimi zor olan İllerin Belediye Başkan adayı ile aynı anda açıklamasına neden oldu. Bu tercih CHP’li seçmenlerin genelini ne kadar etkiler bilmiyorum ama az ya da çok etkileyeceği kesin. Yani önceki seçimlerde adayını ‘ön seçim ile’ belirleyen CHP’nin Burdur’da bu kez ‘ön seçimsiz’ aday belirlemesi Büyükyörük’ün kendisini, çevresini, sevenlerini ve taraftarlarını ciddi bir şekilde etkileyecektir. Ama ne kadar etkileyeceğini 31 Mart akşamı ve hep birlikte görüp öğreneceğiz…

Velhâsıl-ı kelâm; CHP’nin, bir önceki seçimlerde kuzu sarması (masa ve muhtemel iktidar ortağı), dolayısıyla da seçim müttefiki olan İYİ Parti ile arası bu seçimlerde hiç iyi değil… Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ekibinin CHP’nin Başından gitmesinin hemen ardından ‘yönetim de mezhep temizliği yapıldı…’ yönündeki iddialar ayrı bir değerlendirme konusu. Ancak araları oldukça bozulan CHP ile İYİ Parti’nin, Özgür Özel’in 31 Mart akşamına kadar dişini sıkmasıyla fazla bir cebelleşmeye neden olmuyor veya öyle bir görüntü vermiyor… Ancak, Meral Hanım neredeyse her gün CHP’nin eski yeni yöneticileri hakkında bir şeyler, hattâ ağır şeyler söylüyor… Yani, Meral Hanım, bu seçimlerde CHP’ye en küçük bir destek vermeyeceklerini dosta düşmana îlan ediyor… Fakat, İYİ Parti’ye çok şey borçlu olduklarını ve bu seçimlerde de İYİ Parti seçmenine muhtaç olduklarının farkında olan Özgür Özel, 31 Mart akşamına kadar İYİ Parti ile aralarının açıldığını belli etmemeye çalışıyor! Amma velâkin, üniversitedeki profesörden dağdaki çobana ve ilkokul birinci sınıf öğrencisine varıncaya kadar kimsenin elinden düşmeyen ve deprem çadırına varıncaya kadar her yere giren televizyon, telefon ve internet vasıtasıyla insanlar bırakın ilini ilçesini veya ülkesini, dünyayı bile yakından takip ediyor ve hemen her şeyden haberdar oluyor-olabiliyor… Bu da yararlı iş yapanların lehine, zararlı iş yapanların ise aleyhine oluyor!

Uzun lâfın kısası ve meselenin hülâsâsı; günümüz de değil partiler de ailelerde bile ‘sır’ diye bir şey kalmadı maalesef ki, iki kişinin bildiği bir şey sır olmaktan çıkıyor… O nedenle CHP ve İYİ Parti arasında yapılan son konuşma ve ciddi tartışmalarda herkesin mâlûmudur ve bu tartışmalar CHP’nin de İYİ Parti’nin de aleyhine olacaktır!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

Allah (c.c) katında Hak din İslâmdır… Ey Rabbimiz! Biz gerçekten îman ettik, günahlarımızı bağışla ve bizi ateş azabından koru. (Âl-i İmrân, 3/16-19)

Allah’ın (c.c) sana verdiğinden âhiret yurdunu kazanmaya hak ve dünyadan nasibini unutma! Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de insanlara ihsanda bulun. Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışma! Şüphesiz Allah bozguncuları sevmez. (Hadis)

BİRLİK VE BERÂBERLİKTE KUVVET, AYRILIK TA

SIKINTI VE FELÂKET VARDIR… II. Abdülhamid

HAYATTA BİRLİK OLMAZSA, FİKİRDEKİ

BİRLİK FAYDASIZDIR! Muhammed İkbal

BİRLİK OLMADAN DİRLİK OLMAZ…

ADAM ADAMA GEREK OLMASAYDI

İNSANLARIN HER BİRİ DAĞ BAŞINDA OLURDU.

II Atasözü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gültekin Oktay'dan hizmet vurgusu! 'Siyasi kimlik gözetmeksizin...'
Bölgesel

Gültekin Oktay'dan hizmet vurgusu! 'Siyasi kimlik gözetmeksizin...'

MHP Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay, seçim sonuçlarının ardından siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Burdur halkına hizmet etme vaktinin geldiğini vurguladı.

AK Parti Burdur'dan Cumhur İttifakı açıklaması! 'Güçlü teşkilatlarla yola devam!'
Bölgesel

AK Parti Burdur'dan Cumhur İttifakı açıklaması! 'Güçlü teşkilatlarla yola devam!'

Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, seçim sonuçlarına göre belediye meclisleri ve il genel meclislerinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir işbirliği sağlanamadığını belirtti.

Burdur'da İl Genel Meclisi Üyeleri Kayıtlarını Yaptırdı
Bölgesel

Burdur'da İl Genel Meclisi Üyeleri Kayıtlarını Yaptırdı

31 Mart yerel seçimlerinde Burdur'da seçilen İl Genel Meclisi üyeleri, Yazı İşleri Müdürü Cemal Acar'a giderek kayıtlarını yaptırdı.

Kütahya'da Yeniden Sayılan Geçersiz Oyların Sonucu: CHP Adayı Farkı Açtı - Haberler
Bölgesel

Kütahya'da Yeniden Sayılan Geçersiz Oyların Sonucu: CHP Adayı Farkı Açtı - Haberler

Kütahya’da yapılan itirazlar sonrasında geçersiz oyların tamamı sayılırken, CHP'li Eyüp Kahveci 571 oy farkıyla ilk sırada yer aldı.

Isparta Yenişarbademli'de seçimi kim kazandı? İşte 2024 Yenişarbademli seçim sonuçları
Bölgesel

Isparta Yenişarbademli'de seçimi kim kazandı? İşte 2024 Yenişarbademli seçim sonuçları

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde seçim tamamlandı. Peki Yenişarbademli'de seçimi kim kazandı? 2024 Yenişarbademli seçim sonuçlarına göre Ak Parti adayı Mehmet Özata belediye başkanı seçildi.

Isparta Yalvaç'ta seçimi kim kazandı? İşte 2024 Yalvaç seçim sonuçları
Bölgesel

Isparta Yalvaç'ta seçimi kim kazandı? İşte 2024 Yalvaç seçim sonuçları

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde seçim tamamlandı. Peki Yalvaç'ta seçimi kim kazandı? 2024 Yalvaç seçim sonuçlarına göre İyi Parti adayı Mustafa Kodal belediye başkanı seçildi.