Çankırı

Çiftçiye dağıtılan marul fideleri kazandırıyor

Çankırı’da yüzde elli hibeli dağıtılan marul fidelerinde çiftçiler yüksek verim elde etti.

Çiftçiye dağıtılan marul fideleri kazandırıyor

Çankırı’da yüzde elli hibeli dağıtılan marul fidelerinde çiftçiler yüksek verim elde etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen, sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, çiftçilerin maliyetinin azaltılması, birim alandan yüksek verim alınarak gelir seviyelerinin yükseltilmesi, yeni çeşitlerin yaygınlaştırılması ve altyapısının oluşturulması amacıyla uygulanan "Çankırı Sebzecilikte Potansiyeline Kavuşuyor" projesi çerçevesinde çiftçilere dağıtılan yüzde 50 hibeli marul fidelerinden çiftçiler yüksek verim elde etti. Marul tarlasında çiftçilerle bir araya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, tarlada yetişen marulları yerinde inceledi. Çiftçiler ile sohbet eden Düzgün, Aralık ayına kadar iki dönem daha dağıtımın devam edeceğini söyledi.

"Çiftçilerimiz hep kazandığını bu manada söylüyorlar"
Çiftçilerin fidelerle yüksek verim elde ettiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "Kış sezonu yoğun olarak tüketimi olacak olan marul üretimini arttırmak için destekli olan yüzde elli hibe destekli olan fide dağıtımımızı yaptık. Bu yapmış olduğumuz projelerin yüzde ellisini biz bakanlığımız bütçesinden ve özel idarenin kısmı bütçesinden karşıladık. Yüzde ellisini de çiftçi katkısı olarak karşıladık. Toplamda bir buçuk milyon adetlik fideye üç milyon TL gibi bir kaynak ayrıldı. Yani ilimize bu dönemde üç milyon gibi bir kaynak kazandırılarak çiftçilerimizin daha çok kazanması ürün çeşitliliğinin arttırılması, sebzeciliğin ilimizde yaygınlaştırılması ilimizde kendi kendine, kendi yaşayan insanlarımızın kendi sebzesini karşılayabileceği bir ortamı kazandırmamız için böyle bir proje yaparak uygulamaya koyduk. Tabii yeni arazilerimizin ekilmeyen arazilerimizin tarıma kazandırılmasının yanında bakanlığımızca ve müdürlüğümüzce desteklemiş olduğumuz seraların da etkin kullanması için kış döneminde de boş kalmaması, bu alışkanlığın ilimizdeki çiftçilerimize kazandırılması için seralarımıza da Bu destekten verdik. Elhamdülillah görüntü olarak çok iyi. Çiftçilerimiz hep kazandığını bu manada söylüyorlar. Biz de bundan mutlu oluyoruz. Benzeri projeleri artırarak yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"İmkanım olsa böyle bir 10 tane tesis kurarım"
Çiftçiler olarak fidelerden memnun kaldıklarını belirten Gıyasettin Gani, "Üretim yapmayı seviyorum. Benim işim bu, aile olarak çalışıyoruz. Yani bu çalışma süresince tüm samimiyetimle söylüyorum, şu anki müdürüm Hüseyin bey olsun, giden il müdürüm olsun, hep arkamızda durdu. Kurum olarak bize tam desteklerini her zaman yapıyorlar ve yapmaktalar. Bu alanda diktiğim altmış bin kıvırcığı da normalde piyasa değeri 1.30 kuruş. Yani 13 kuruş olurken biz 50 kuruşa yarı fiyatına aldık. Müdürlüğün bize çok katkıları oldu. O konuda da her zaman belirtiyorum, desteklerini esirgemiyorlar. Yani ben bu işi seviyorum, severek yapıyorum. Şu anda imkanım olsa böyle bir 10 tane tesis de kurarım" diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Murat Şahin, Erzincan’da Marul Üretimi Yapılan Seraları Ziyaret Etti - Haberler
Bölgesel

Murat Şahin, Erzincan’da Marul Üretimi Yapılan Seraları Ziyaret Etti - Haberler

Erzincan’da seralarda marul hasadı devam ederken İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, marul üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulundu.

DOSB  Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Marulcu'dan Başkan Başdeğirmen'e ziyaret
Bölgesel

DOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Marulcu'dan Başkan Başdeğirmen'e ziyaret

Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Marulcu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

Salata marulsuz olmaz dedi,  350 bin fide dağıttı
Bölgesel

Salata marulsuz olmaz dedi, 350 bin fide dağıttı

DÜZCE(İHA) – Düzce tarımsız, salata marulsuz olmaz projesiyle çiftçiye 350 bin adet marul fidesi dağıtımı yapıldı.

GELİN BARIŞALIM MAÇI BİRLİKTE İZLEYELİM ISPARTASPORDAN AŞK-I BUCAK’A DAVET
Spor

GELİN BARIŞALIM MAÇI BİRLİKTE İZLEYELİM ISPARTASPORDAN AŞK-I BUCAK’A DAVET

Ispartaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Marulcu, pazar günü seyircisiz oynanacak Bucak Oğuzhanspor karşılaşmasını, Bucak taraftar grubuyla birlikte stadın yanında oluşturulacak dev ekrandan izleyeceklerini söyledi.

Çevreyi Kurtarıp Belediyeye Kazanç Sağlayan Tesis!
Bölgesel

Çevreyi Kurtarıp Belediyeye Kazanç Sağlayan Tesis!

Bucak Belediyesi'nin Taş Kırma ve Eleme Tesisi hem çevreye katkıda bulunuyor hem de belediyeye gelir kazandırıyor. Nasıl mı? Habere tıklayın ve öğrenin!

 Ceyhun Kazancı: "Transfer politikamızda hata var"
Spor

Ceyhun Kazancı: "Transfer politikamızda hata var"

Beşiktaş eski Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, Beşiktaş’ın transfer politikasında hata olduğunu ifade ederek, "Kulüplerimizin adı, Avrupa’da ödemeler konusunda gecikmelerle anılıyor” dedi.