Çiftçiye hibeli destek! İşte destek detayları...

Tarımsal üretimi desteklemek amacıyla çiftçilere sağlanan gübre, mazot, tohum ve fide gibi desteklerin kapsamı her geçen gün genişliyor. Çiftçiler, belediyelerin sağladığı tarımsal destekleri yakından takip ediyor.

Çiftçiye hibeli destek! İşte destek detayları...

Çiftçilere sağlanacak olan gübre, mazot, tohum ve fide destekleri ile ilgili aralık ayının ortalarında ülke genelindeki belediyeler peş peşe duyuru metinleri yayınlıyorlar.

400 milyon TL'yi aşan tutardaki aralık ayının ikinci tarımsal destek ödemesi önceki hafta cuma günü yurt çapındaki çiftçilere iletildi. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere sağladığı için bu hafta ya da önümüzdeki haftalarda da 2023 yılının son tarımsal destek ödemelerinin cuma günleri iletileceği düşünülüyor. Tarımsal destek ödemeleri için bekleyiş sürerken, ülke genelindeki farklı belediyeler de peş peşe duyuru metinleri yayınlıyorlar. Bu kapsamda, ülke genelindeki üreticiler belediyelerin güncel destek duyurularını yakından takip ediyorlar.

Üreticiye gübre desteği

Çiftçilerin tarımsal üretimine destek olabilmek için gübre desteklerine ilişkin belediyeler duyuru metinleri yayınlarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yüzde 50 hibeli gübre desteğine dair resmi internet sitesi üzerinden açıklamada bulundu. Tarımsal üretimin artırılabilmesi sağlanan söz konusu destek ile ilgili açıklamada 

‘’Desteğin yüzde 50 hibeli olmasını sevinçle karşılayan üreticiler, başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşturdu. Özellikle tarımın yoğun olarak yapıldığı İzmit ve Kandıra ilçelerindeki üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne ve Kandıra Belediyesi yeni hizmet binasındaki Büyükşehir Çiftçi Başvuru Merkezine akın etti. Üreticilerin taleplerini bekletmeden almak için yoğun mesai harcayan görevliler, bankodan numara alıp sırasını bekleyen çiftçilere çay ikramında bulundu. Başvuruların sona ermesinin ardında gübre dağıtımı, belirlenen program dahilinde önümüzdeki günlerde başlayacak. Konuyla ilgili üreticilere mesajla bilgilendirme yapılacak. Çiftçiler de, tarımsal desteklerinden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür ederek, destekler sürdükçe üretmeye davam edeceklerini belirtti’’ denildi.

Farklı belediyelerin çiftçilere sağladığı tarımsal destekler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini ne zaman vereceği merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri üreticilerin hesaplarına tarımsal destekleri aktarıyor. Bu kapsamda, 2024 yılı öncesinde aralık ayında tarımsal destek ödemeleri cuma günleri çiftçilere iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Tekirdağ Odak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 9
    ALKIŞ
  • 6
    BEĞENDİM
  • 4
    SEVDİM
  • 3
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Mersin'de Tarıma Dev Destek! Seçer'den Tarımsal İnovasyon Merkezi Müjdesi
Bölgesel

Mersin'de Tarıma Dev Destek! Seçer'den Tarımsal İnovasyon Merkezi Müjdesi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz ilçesinde düzenlenen törenle üreticilere fidan, gübre ve alet-ekipman desteğinde bulundu. Seçer, törende yaptığı konuşmada, "Fide, fidan üretimi serası kuracağız. Toprak analizi, kompost gübre üretimi, çocuk tarım alanı olacak. Burada üreticilere nasıl dikim, ilaçlama ve aşı yapılır bunları öğreteceğiz" dedi.

295 Milyon TL Tarımsal Destekleme Ödemesi Çiftçilerin Hesaplarında!
İş Dünyası

295 Milyon TL Tarımsal Destekleme Ödemesi Çiftçilerin Hesaplarında!

Tarım ve Orman Bakanlığı, 295 milyon TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerin hesaplarına aktardı. Su ürünleri, hububat, baklagil, yem bitkileri, hayvan gen kaynakları ve kırsal kalkınma yatırımı gibi alanlarda yapılan desteklemelerden 1 milyondan fazla çiftçi faydalanacak.

Tarımsal Destek ödemesi yattı mı? Bakandan tarımsal destek ödemesi açıklaması
Yaşam

Tarımsal Destek ödemesi yattı mı? Bakandan tarımsal destek ödemesi açıklaması

75 milyon 877 bin lira tarımsal destek ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, duyurdu.

Antalya tarımına 2022'de 143 milyon liralık destek
İş Dünyası

Antalya tarımına 2022'de 143 milyon liralık destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı içerisinde tarımsal destekler çerçevesinde 143 milyon TL’lik bir bütçe ile çiftçilerin ve hayvan üreticilerinin yanında yer aldı.

Bakandan 'Destek Ödemesi' Açıklaması: Bugün Hesaplara Yatıyor
İş Dünyası

Bakandan 'Destek Ödemesi' Açıklaması: Bugün Hesaplara Yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Pakdemirli, "613 milyon 645 bin 392 tl'lik tarımsal destek ödemesi bugünden itibaren hesaplara aktarılmaya başlandı" dedi

Erol Küçükoğlu, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yaşam

Erol Küçükoğlu, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Anadolu Ajansı muhabiri Selami Küçükoğlu’nun ağabeyi Erol Küçükoğlu, son yolculuğuna dualarla uğurlandı.