Burdur

Çin'den Türkiye ve Burdur yardımları

Çin halkı ve Burdur'daki Çinli iş insanları deprem afetinden zarar gören vatandaşlar için ayni ve nakdi yardımda bulundular.

Çin'den Türkiye ve Burdur yardımları

Çin halkı ve Burdur'daki Çinli iş insanları deprem afetinden zarar gören vatandaşlar için ayni ve nakdi yardımda bulundular.
Burdur Çinli Mermerciler Birliği, Xiamen Üniversitesi ve Wuhan Stone Ticaret Odası eşgüdümünde 1 milyon 7 yüz bin Türk Lirasından daha fazla miktarda AFAD'a nakdi yardımda bulunuldu. Yapılan açıklamada ayni ve nakdi katkıların devam edeceği bildirildi.

Vali Vekili Ahmet Mailoğlu başkanlığında Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında (BUTSO) afet koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda iş insanlarıyla bir araya gelen Burdur heyeti, onlara yardımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etti. Toplantı sonunda Çinli iş insanları yaptıkları yardımları Vali Vekili Mailoğlu'na takdim ettiler.

"KURTULUŞ SAVAŞINDAN ÇOK DAHA FAZLA ŞEHİDİMİZ VAR"

Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu yaptığı konuşmada: "Depremin üzerinden neredeyse 10 gün geçti. Halen enkazdan canlı kurtarmalar yapılıyor. Tarihin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşımızda 14 bin şehidimiz vardı. Şu andaki vefat sayısı hepinizin malumu. Bu denli yoğun bir deprem yaşadık ve Dünyanın her tarafında ciddi üzüntüler olduğunu biliyoruz. Coğrafi olarak bize en uzak yerlerden biri de Çin Devleti idi. Bir kısım Çinli insanımız buraya gelip, mermercilik yapıyorlar ve kendi aralarındaki birlikleri kanalıyla bize 1 milyon 329 bin TL bağışta bulundular. Bir başka dernekleri eliyle 85 bin 260 TL yardım yaptılar ki bu para Çin'de yaşayan ve Türkiye'de faaliyet göstermeyen insanların kendi aralarında toplayıp bize gönderdikleri paradır. Ve ayrıca bir başka Çin derneği de 300 bin TL'lik nakdi destek yaptı. Bunun dışında da 360 bin 192 TL'lik yardımlarını aldık. Sizler adına AFAD'a yapılan bu yardımlar için teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Başta bize bunları takdim eden buradaki yetkililerimiz olmak üzere bizden çok uzaktaki Çin coğrafyasında yaşayan Çin halkına, gönül dostlarına sizlerin selamlarıyla teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"EKSİKLİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

BUTSO Üyesi TİMMER Mermer Firmasının Yetkilisi Guoxiong Chen'in nezdinde tüm Çinlilere şükranlarını dile getiren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: "Bugün burada bulunan Çinli kardeşlerimize bu kötü günümüzde bizimle beraber oldukları için ve bize katkı sağladıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar" dedi.

Başkan Yusuf Keyik; "Burdur Valiliği İle koordineli olarak yaptığımız çalışmalarımız devam ediyor. Biz de kendi kampanyalarımızla yardım malzemelerini tırlarla afet bölgelerine gönderdik. Bugün 4 konteyner ve yatakların bulunduğu tırlar afet yaşanan kentlere doğru hareket edecek. Bunun dışında birçok üyemizin katkılarıyla 50 dolayında iş makinesi sevkiyatı yapıldı. Afet yaşanan yerlerden her ne istek ve talepler var ise bunlar bize geldikçe hem TOBB kanalıyla ve hem de Valiliğimiz kanalıyla üzerimize düşeni yapmak için gayret gösteriyoruz.

Bunların yanı sıra son birkaç gündür ilimize intikal eden 5 bin dolayında misafirlerimizin de birçok ihtiyaçları var ki konaklama ve gıda maddeleri karşılansa da günlük yaşam malzemeleri eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da evlere- ikametgahlara yerleşmek isteyen ailelerin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Beyaz eşya ve ev eşyaları olarak ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. Maddi ve manevi ihtiyaçların karşılanması için Oda üyelerimizle birlikte katkılarımız devam ediyor. Tabi süreç uzun soluklu bir süreçtir. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecek" şeklinde konuştu.

"KALICI KONUTLAR YAPACAĞIZ"

TOBB olarak deprem yaşanan yerlere kalıcı konutlar yapacaklarını kaydeden Başkan Yusuf Keyik: "Bugün Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş'un da katıldığı ve 365 Oda- Borsa Başkanımızın da yer aldığı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun moderatörlüğünde zoom üzerinden bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın iş dünyasından talebi kalıcı konutların yapılması gündeme alındı. Bir yandan o kentlerimizdeki depremzedelerin hayatlarını idame ettirebilmeleri için ne gerekiyorsa yapmakla birlikte diğer yandan da kalıcı konut inşaatlarına hızlı bir şekilde başlanacak. Bu yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah üyelerimizden de kalıcı konutlarla ilgili mutlaka katılımlar ve talepler olacaktır. Dünyadaki milletlerin ve bizim milletimizin destekleriyle İnşallah o 10 ilimizi tekrar ayağa kaldıracağız.

Ülkemiz büyük, insanlarımızın yüreği büyüktür. Bir taraftan Devletimizin ve bir taraftan da milletimizin 10 gündür yaptıkları çalışmalarını ve yardımlarını görüyoruz. Herkes olağanüstü bir gayret içerisinde. Yeter ki orada bir canımıza bir insanımıza sahip çıkalım. Bu anlayışıyla her şey yapılacak. Bundan sonra da üyelerimizin yaptığı yardımları zaman zaman kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"TÜRK HALKINA GEÇMİŞ OLSUN"

Açıklamasını Türkçe konuşarak yapan Chen: "Bizler de depremden dolayı çok etkilendik ve üzüldük. Bundan dolayı Çinli mermerciler olarak ikinci kez bir kısmı nakdi bir kısmı da malzemeyle destek vermek istedik. Onun için bu organizasyonu yapıldı. Türk halkına geçmiş olsun ve başınız sağ olsun dileklerimizi iletiyorum" dedi.

Toplantıda mermerciler ile birlikte BUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yoran ve BUTSO üyesi CRT Mermer Şirketi'nin Sahibi Kazım Çelik de hazır bulundular.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı
İş Dünyası

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı

Burdur'un 2024 yılı ocak ayı ihracatı 17 milyon 708 bin 970 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %18,2'lik bir düşüşe işaret ediyor. Başkan KEYİK, en çok ihracat yapılan ülkeleri ve sektörleri de açıkladı.

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat
İş Dünyası

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı basın toplantısında 2023 yılında Burdur'da 251 milyon 134 bin 672 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, odanın 2023 yılı faaliyet raporu da basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Bu kurslar ev ekonomisine destek olmak için düzenleniyor
Bölgesel

Bu kurslar ev ekonomisine destek olmak için düzenleniyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Kasım ayından itibaren çeşitli branşlarda kurslar düzenleyerek ev ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar
İş Dünyası

Burdur'un Kasım Ayı ihracatı ne kadar? İşte rakamlar

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK: "Kasım ayında ilimizin ihracat hacmi %2,8'lik düşüş ile 20 milyon 116 bin 530 dolar oldu" dedi.

Burdur'un ihracatı ekim ayında %18,9 arttı
Bölgesel

Burdur'un ihracatı ekim ayında %18,9 arttı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un ekim ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre %18,9 artarak 23 milyon 87 bin 340 dolara yükseldiğini açıkladı.

Burdur'da kadın girişimciler Sevim Zorlu'ya güvendi
Bölgesel

Burdur'da kadın girişimciler Sevim Zorlu'ya güvendi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İcra Komitesi Başkanlığı seçimini Sevim Zorlu kazandı. Zorlu, yeni dönemde kadın girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.