Cumhuriyet ilk okulunun hazırladığı salep bitkisi tanıtımı, içimi ve yararları konulu projesinin ilk basamağı olarak Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR, okul idareci ve öğretmenlere, Bucak mahalle muhtarları ve öğrencilere salep ikramı yapıldı. 30 Mart 2020 Tarihine kadar devam edecek projede, Öğrencilere salep bitkisinin faydaları,nerelerde kullanıldığı ve nasıl hazırlayacakları gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak.
Bucak Kaymakamı Erol TANRIKULU; Salep bitkisi, gripden cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığa iyi geldiğini, kalsiyum ve protein zenginliği açısından öğrencilerimizin gelişiminde çok faydalı olduğu tesbitinde bulundu. Öğrencilerle salep üzerine konuşan Bucak Kaymakamı, öğrencilere salep içeceğinin nasıl hazırlandığını ve faydaları konusunda sorular sordu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet YAZAR; “Salep içeceğinin içerdiği mineraller sayesinde vücuda enerji verdiğini, yoğun geçen eğitim günlerinde gün boyunca öğrencilerimize zindelik verecektir” dedi.
Belediye Başkanı Emrullah ÜNAL; Ekonomik değeri olan salep bitkisinin, üretimi, satışı ve ilçenin reklamı noktasında çok faydası olduğunun altını çizerek böyle bir projede üstümüze düşen ne varsa Kaymakamlığın ve Milli Eğitim Müdürlüğünün her zaman destekcisi olduklarını ifade etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)