Afyonkarahisar

çok ölüm ve yaralı olan kaza da sürücünün ifadesi şaşırttı

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan ve 1'i çocuk 8 kişinin ölümü, 12 kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası sonrası açılan soruşturma tamamlandı.

çok ölüm ve yaralı olan kaza da sürücünün ifadesi şaşırttı

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar’da geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan ve 1'i çocuk 8 kişinin ölümü, 12 kişinin yaralanması ile sonuçlanan trafik kazası sonrası açılan soruşturma tamamlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, tutuklu sürücünün ehliyetsiz olduğu, araç kullanırken hiçbir şekilde telefon veya başka bir şeyle ilgilenmediğini ve kaza anında normal sesle müzik dinlediği belirtti.
Kaza, Çay ilçesi çıkışında geçtiğimiz 22 Temmuz 2023’de meydana geldi. Berat K. (19) idaresindeki 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Araç yol kenarındaki şarampole düşüp, ardından ağaçlara çarparak devrildi. Kazada çalıştıkları kiraz bahçesinden dönen tarım işçileri Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin ölürken, 12 kişi de yaralandı. Kazanın ardından Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma çerçevesinde hazırlanan iddianame Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Hazırlanan iddianamede, sürücünün hataları ve ihmali olduğu belirtildi. İddianamede sürücü, tutuklu sanık Berat K. hakkında, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.


Sanığın üst sınıf ehliyetle ilgili bir başvurusunun olmadığı ortaya çıktı


İddianameye giren kaza sonrası tespit tutanağında, sanığın, trafikte şerit değiştirmesinin kusurlu görüldüğü, sevk ve idare hatasıyla dikkatsizliği, tedbirsizliği ve kurallara aykırı davranışlarıyla kazanın oluşmasına sebebiyet verdiği belirtildi. Ayrıca sanık Berat K.'nin ehliyet alabilmek için 5 Nisan 2023'te Çay Asliye Hukuk Mahkemesine açmış olduğu "yaş düzeltme" davası neticesinde 1 Ocak 2006 olan doğum tarihinin 10 Ağustos 2004 olarak değiştirdiği aktarılan iddianamede, 24 Nisan 2023'te B sınıfı ehliyet için geçerli sertifikasının olduğu, ancak bu sertifikayı sürücü belgesine dönüştürmediği aktarıldı. Berat K.'nin kazaya karışan minibüsü kullanabilmek için ise ‘D1’ sınıfı ehliyetle ilgili herhangi bir müracaatının olmadığından idari para cezası uygulandığı kaydedilen iddianamede, Berat K.'nın dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareket etmesi sonucu ehliyetsiz şekilde sevk ve idaresindeki minibüsle kaza yaptığı aktarıldı.


“Araç kullanırken hiçbir şekilde telefon veya başka bir şeyle ilgilenmedim”


Savcılık ifadesinde, başına darbe aldığı için yaşananları hatırlamadığını kaydeden Berat K., “Aracım 15 kişilikti. Ayakta kalan yolcular için aracın ayak kısımlarına tabure koyup oturtarak taşıdık. Kiraz toplama sonrası aracı dönüş yolunda ben kullandım. Kaza sırasında başımdan darbe aldığım için kaza anını ve sonrasını hatırlamıyorum. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Araç kullanırken hiçbir şekilde telefon veya başka bir şeyle ilgilenmedim, kaza anında normal sesle müzik dinliyorduk” dedi

“Oturduğu koltuktan geriye doğru birden gerilerek derin bir nefes almaya başladı”

Kazada iki çocuğu yaşamını yitiren ve kendisi de yaralanan Şöhret Akkuş ise iddianameye giren ifadesinde şunları söyledi:
"Birkaç yıldır aynı araçla tarlaya işçi taşınıyordu. Berat K.'nin ehliyetinin olmadığını bilmiyordum. Berat K., oturduğu koltuktan geriye doğru birden gerilerek derin bir nefes almaya başladı. Hemen akabinde aracımız savrularak şarampole yuvarlandı."
Öte yandan, iddianamenin kabul edilmesi ile mahkemenin önümüzdeki günlerde başlayacağı kaydedildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.