Burdur

CUMA NAMAZI KILINACAK ALANLARDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Burdur İli genelinde cami ve mescitlerin ibadete açılması, cuma namazlarının kılınmaya başlanması hususlarında çalışmalar gerçekleştirildi.

CUMA NAMAZI KILINACAK ALANLARDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

18.05.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde cami ve mescitlerimizin ibadete açılmasına yönelik bir irade oluşmuş, bu kapsamda alınacak tedbirler değerlendirilmiş ve bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine uygulamaya ilişkin bir genelge gönderilmiştir. Burdur İli genelinde cami ve mescitlerin ibadete açılması, cuma namazlarının kılınmaya başlanması hususlarında çalışmalar gerçekleştirilmiş, Vali Hasan ŞILDAK başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile İl Merkezi için, Kaymakamlar başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile de İlçeler için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca Valilik tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca camilerin cemaatle ibadete hazırlanması konusunda yerine getirecekleri görevlere ilişkin bir genelge yayımlanmıştır.

Genelgeye göre, İl Merkezinde cuma namazı kılınacak olan cami bahçeleri ve diğer açık alanlar ile köylerde cuma namazı kılınacak cami bahçeleri ve diğer açık alanların temizliği ve namaz kılınacak yerlerin işaretlenerek belirlenmesi çalışmalarının İl Müftülüğü ile birlikte Burdur Belediyesi ve İl Özel İdaresi tarafından; yine ibadete açılacak bütün camilerin iç ve dış temizliği ile dezenfeksiyon çalışmalarının aynı kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

İl Müftülüğü bütün camilerde gerekli görevlendirmeleri yaparak tedbirleri alacak ve İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen tedbirlerin uygulanmasını sağlayacaktır. Bu kapsamda cuma namazı kılınacak bütün alanlar için 5 kişiden oluşan cuma heyetleri oluşturulmuştur. Valiliğin yaptığı koordinasyon çerçevesinde bütün cami girişlerine el dezenfektanı yerleştirilmiş ve cami iç mekânlarında sosyal mesafeye uygun olarak namaz kılınmasını sağlamak amacıyla işaretleme yapılmıştır. 29 Mayıs günü cuma namazı kılınacak olan bütün alanlarda vatandaşların sosyal mesafe kuralına uygun olarak namaz kılabilmeleri, bu alanlara giriş çıkışlarının kontrollü olarak yapılabilmesi amacıyla Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personeli görevlendirilmiş, gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Cemaatin giriş ve çıkışlarda zorluk yaşamaması için ayrıca Vefa Sosyal Destek Grubu personeli de namaz kılınacak alanlarda görev alacaklardır.

Uzun bir aradan sonra camilerimizde ibadet etmenin mutluluğunu yaşayacak olan cemaatimizin alınmış olan tedbirlere uygun hareket etmeleri, Valilik sosyal medya hesaplarında duyurulan hususlarda duyarlı davranmaları ve namaz esnasında din görevlilerimiz tarafından yapılacak bilgilendirme ve uyarıları dikkate almaları gerekmektedir.

İlgili bütün kurum ve kuruluşların katkılarıyla yürütülen bütün çalışmalar Valiliğimizin koordinasyonu altında yakından takip edilmektedir.

İl Merkezi, İlçelerimiz ve Köylerimizde başlayan bu yeni sürecin hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BURDUR BELEDİYESİ TEK KULLANIMLIK SECCADE DAĞITTI
Yerel Yönetim

BURDUR BELEDİYESİ TEK KULLANIMLIK SECCADE DAĞITTI

Burdur’da 74 gün sonra kılınacak ilk Cuma namazı sebebiyle Burdur Belediyesi vatandaşlara tek kullanımlık seccade dağıttı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
Bölgesel

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİNE UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Burdur Valiliği tarafından jandarma komutanlığı tarafından vatandaşların huzuru, güvenliği ve sağlığının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar hususunda bilgilendirme yapıldı.

BURDUR 05.2020 TARİHLİ VE 44 SAYILI İL UMUMİHIFZISSIHHA KURULU KARARI
Bölgesel

BURDUR 05.2020 TARİHLİ VE 44 SAYILI İL UMUMİHIFZISSIHHA KURULU KARARI

65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara 21.05.2020 tarihinden itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi.

Vali Hasan Şıldak “aynı apartman içinde de bayramlaşmayın”
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak “aynı apartman içinde de bayramlaşmayın”

BURDUR Valisi Hasan Şıldak, “aynı bina içinde yaşayan komşular arasında da herhangi bir bayram ziyareti olmaması gerekir” dedi.

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.