Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun boynunu kıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatta rekor kırarak 300 milyar dolara yaklaşıldığını vurgulayarak, enflasyon için ise "Yılbaşından itibaren boynunu kırmış olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun boynunu kıracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkuvaz medya grubunun düzenlediği zirveye video mesaj gönderdi.

Gündeme ilişkin konulara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon için yılbaşını işaret etti.

Cumhurbaşkanı, "Tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız." şeklinde aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geri kalan konuşmasından satır başları;

"Dünya, son 3 yıldır salgınla başlayan ardından sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlerle daha da çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçiyor. Son yılların en yüksek rakamlarına ulaşan enerji, gıda ve ham made fiyatları ile buna bağlı olarak ortaya çıkan enflasyon sorunu hiçbir ayrım gözetmeden tüm ekonomileri zorluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun sonu için yılbaşını işaret etti

"İhracatımız rekor kırarak 300 milyar dolar eşiğine yaklaştı"

Öte yandan faizleri artırarak enflasyonu düşürme üzerine kurulu klasik yöntemlerin şimdiye kadar beklentileri karşılamadığını görüyoruz. Bu tarz politikalarla enflasyonu dizginlemeye çalışan pek çok ekonomi, bugün hayat pahalılığı yanında istihdam kayıplarıyla da mücadele ediyor.

Türkiye olarak son 20 yılda hayata geçirdiğimiz sağlam altyapı ile birlikte üretimi, istihdamı, ihracatı ve cari fazla yoluyla büyümeyi esas alan ekonomi modelimiz sayesinde hamdolsun bu sıkıntılı dönemi nispeten rahat geçiren ülkelerden biriyiz. İhracatımız her ay rekor kırarak 300 milyar dolar eşiğine yaklaşıyor.

"540 metreküplük doğalgaz çalışmalarımız aralıksız devam ediyor"

İstihdamda ilk kez 31 milyon sınırını aşma başarısını gösterdik. Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz olan Togg'un üretim tesisinin açılışını Cumhuriyetimizin 99. yılında büyük bir gururla gerçekleştirdik. Dünyanın en büyük 5. barajı olan Yusufeli Barajı'nın açılışıyla enerji hamlemizi bir adım öteye taşıdık. Karadeniz'de keşfettiğimiz 540 metreküplük doğalgazı vatandaşlarımızın emrine verme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

"Yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız"

Avrupa ve Amerika dahil herkesin gündemini meşgul eden hayat pahalılığı ve enflasyon meselesini de adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Tedbirlerin etkisiyle inşallah önümüzdeki yılbaşından itibaren enflasyonun boynunu kırmış olacağız.

"Terör örgütlerinin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz"

'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu tüm unsurlarıyla hayata geçirene kadar durmayacak, mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kritik süreçte ne terör örgütlerinin, ne küresel ayak oyunlarının ne de mandacı ekonomistlerin bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz."

ensonhaber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Fatma Şahin GTO Meclisi'nde
Bölgesel

Fatma Şahin GTO Meclisi'nde

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyeleri ile TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Üsküdar’da enflasyon savaşçısı lokantaya ilgi büyük
Bölgesel

Üsküdar’da enflasyon savaşçısı lokantaya ilgi büyük

Üsküdar’da esnaf lokantası herkes yemek yiyebilsin diye ’3 tabak yemek 75 lira’ kampanyası başlattı. Enflasyona meydan okuyan lokanta vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Bu kampanyadan gün içerisinde binlerce kişi faydalanıyor.

Tarımda üretici enflasyonu şubatta ne kadar oldu?-Haberler
Yaşam

Tarımda üretici enflasyonu şubatta ne kadar oldu?-Haberler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Şubata ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Tarımda üretici enflasyonu şubatta yüzde 58,29 oldu.

Enflasyon Şubat'ta da Yükselmeye Devam Etti
İş Dünyası

Enflasyon Şubat'ta da Yükselmeye Devam Etti

Enflasyonda son durum ne? Şubat ayı TÜFE ve Yİ-ÜFE rakamları belli oldu. TÜİK Şubat ayı TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Enflasyondaki son durum hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

OYAK Yatırım'ın Özkaynakları 5 Milyar TL'yi Aştı!
İş Dünyası

OYAK Yatırım'ın Özkaynakları 5 Milyar TL'yi Aştı!

OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 2023 yılında özkaynaklarının 5 milyar TL'yi aştığını ve net kârının bir önceki yıla göre yüzde 91 artarak 2 milyar TL'ye ulaştığını duyurdu.

Abdullah Kiraz'dan Enflasyon Muhasebesi Semineri!
Etkinlik

Abdullah Kiraz'dan Enflasyon Muhasebesi Semineri!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi ve Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası iş birliğinde 'Vergi Usul Kanununa Göre Enflasyon Muhasebesi Uygulaması' eğitimi düzenlendi. Yeminli Mali Müşavir Abdullah Kiraz'ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitime iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi.