Burdur / Burdur

CUMHURİYET BAYRAMI KABUL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak ev sahipliğinde Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla “Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni” düzenlendi.

CUMHURİYET BAYRAMI KABUL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak ev sahipliğinde Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla “Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni” düzenlendi.

Öğretmenevinde gerçekleşen Burdur’u yansıtan her kesimden davetlinin katıldığı, ilginin yoğun olduğu programda Valimiz ve Eşi konuklarını girişte karşıladılar.

Programa başta Şehit ve Gazi aileleri olmak üzere, Huzur Evi sakinleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı evlerimizde kalan çocuklar, muhtarlar, vatandaşlar, öğrenciler, iş adamları, hayırseverler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Burdur protokolü katıldı.

Program boyunca misafirlerle yakından ilgilenen Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak masaları tek tek gezerek davetlilere katılımlarından duydukları memnuniyeti dile getirerek Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar.

Programın devamında, Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreninin onur konuğu olarak davet edilen Zehra Özmit (106) ve Hüseyin Akkanat’a (101) Vali Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak tarafından çiçek takdim edildi. Halk Oyunları gösterisinin ardından Vali Şıldak davetlilere hitap etti. Aziziye Köyü’nden Havvana Koçak tarafından şiiri okundu.

Programın son bölümünde Vali Şıldak ve eşi, onur konukları ile beraber Cumhuriyet Bayramı pastasını kestiler.

Vali Hasan Şıldak Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreninde yaptığı konuşmada;
“29 Ekim 1923’te yolculuğuna başlayan genç Türkiye bugün 96 yaşında ve onunla yaşıt ondan da yaşça büyük olan 2 büyüğümüz bu gece bizleri onurlandırdı, kendilerine ayrıca hoş geldiniz diyorum. Böylesine anlamlı bir günde, bizi yalnız bırakmayan bütün misafirlerimize, bütün değerli konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Burada bulunmakla Devletimizin Milletiyle buluşmasına, kenetlenmesine, birliğimizin beraberliğimizin pekişmesine, eminim sizler de çok büyük katkı sağladınız. Öncelikle Cumhuriyet Bayramınız tekrar kutlu olsun. Bütün Burdur burada diyebiliriz. Değerli misafirlerimiz, birliğimizin, beraberliğimizin, temel duygularda tek yürek olmamızın ve kenetlenmesinin sayesinde Devlet olarak, Millet olarak, güçlü bir şekilde yolculuğumuza devam ediyoruz.

Hepimiz bir bütünüz, inanın Ülkemizin en büyük gücü budur. Bizim insanımızdır. Her türlü imkânla, her türlü güce sahip olmak başka bir şey. Ekonominin güçlü olması, savunma sanayinin güçlü olması elbette önemli ama, en büyük gücümüz insan gücüdür.

Fakat bizim Burdur olarak en önemli özelliklerimizden biri, vilayet olarak, Burdur aynı zamanda bir huzur ve güvenlik şehridir. Huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Bakın Ülkemizin bazı diğer bölgelerinde insanlarımız ne yapıyor. Zaman zaman yaşadık bunu. Şu an Allaha şükür her İlimizde, her ilçemiz ve köyümüzde mezramızda güvenlik hâkim. Yurt sathındaki sınırlarımız içindeki terörist sayısı pkk’lı sayısı 600’ün altına düştü. İlk defa bu rakamları yakaladık. 12 bin, 15 bin gibi rakamlar telaffuz edilirken 600’lü bir rakam telaffuz ediyoruz. Şu an bunlar sözcüklerle anlatılması kolay gibi görünen, ama büyük bir mücadelenin sonucundaki gelişmeler. Biz ilimizdeki, bu başka bölgelerle karşılaştırdığımızda sahip olduğumuz bu nimeti, yani bu güven ve huzur ortamını çok iyi bir şekilde inşallah değerlendirip bu aldığımız mesafeyi katlamak ve sürekli gelişime doğru mesafe almak istiyoruz. Birlik içinde hareket etmek istiyoruz ve bunu sizlerin sayesinde yapacağız. Bu yıl biliyorsunuz, eğitime vurgu yapıyoruz, çünkü eğitimle biz bunu başaracağız. Türkiye’nin gelişmesi her alanda gerçekleşiyor, ekonomide, tarımda, sağlık alanında, eğitimde; ama en önemeli değişim ve dönüşüm bir zihniyet dönüşümü ile gerçekleşecektir. Biz çoğu alandaki bakış açımızı, yaklaşımımızı değiştirmek zorundayız, bunu da başarırsak ve değerlerimize sahip çıkmaya öz kültürümüze, maneviyatımıza sahip çıkmaya devam edersek hiçbir gücün bize diz çöktürmesi mümkün değildir.

Ülkemiz her alanda ilerleyişini sürdürüyor. Çok yakın bir zamanda biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin gösterdiği birlik beraberlikle birlikte güvenlik güçlerimiz Suriye’nin kuzeyinde bulunan törer örgütlerine yönelik başarılı bir Barış Pınarı Harekatı gerçekleştirdi. Bu Ülkemizin gücünü ortaya koyan bir duruştur. Ülkemiz her alanda Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 hedeflerine kilitlenmiş bir şekilde emin adımlarla, birlik beraberlik içerisinde yürüyüşünü sürdürüyor.

Ben tekrar, bugün birlik ve beraberlik adına, davetimize katılan bütün misafirlerimize teşekkür ediyor, bu duygularla Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.