Adana

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu: - "Hiçbir depremzedemiz artık deprem korkusu yaşamayacak" - Haberler

Adana’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarının büyük bir bölümü tamamlanırken kurası çekilen konutları da depremzedeler görmeye başladı.

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu: - "Hiçbir depremzedemiz artık deprem korkusu yaşamayacak" - Haberler

ADANA (İHA) - Adana’da depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarının büyük bir bölümü tamamlanırken kurası çekilen konutları da depremzedeler görmeye başladı. Evini gören depremzede kadının mutluluğu görenlerin içini ısıttı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerinin can kayıpları ve yıkımlara yol açtığı Adana'da, TOKİ tarafından yapımına başlanan konutların bin 589 tanesi tamamlandı. Geriye kalan konutların ise yapımı 7 gün 24 saat esasına göre devam ediyor. İşçiler 3 vardiya çalışarak depremzedelerin konutlarını yetiştirmeye çalışıyor.
Kaba inşaatlar hazır
Projeler çerçevesinde bütün kaba inşaatlar tamamlanmış olurken peyzaj düzenlemeleri peyzaj çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Projeler kapsamında 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Dairede kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli olduğu öğrenildi.
“Vatandaşlarımız depremin acısını silecek”
Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Sona geldik, artık doğalgazıyla, elektrik ve altyapısıyla evler hazır duruma geldi. Kuralar çekildi ve artık ufak dokunuşlar sonrası vatandaşlarımız eşyalarını getirecek. Yeni yaşam alanlarında vatandaşlarımız depremin acısını silecekler. 8 bin konutun yapımı da devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“TOKİ tecrübesi dünya literatüründe”
Hiçbir depremzedenin artık deprem korkusu yaşamayacağını vurgulayan Karslıoğlu, “TOKİ tecrübesi artık dünya literatürüne girmiş durumda. Bundan sonra hiçbir depremzedemiz artık deprem korkusu yaşamadan oturacaklar. Adana’da kurası çekilmeyen bölge kalmadı. Yapımı devam edenlerin de kuraları AFAD kanalıyla önümüzdeki günlerde duyurulacak” dedi.
Depremzedeler evlerini görmeye başladı
Öte yandan merkez Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı Mahallesi’nde tamamlanan kalıcı konutları da hak sahibi depremzedeler gelip görmeye başladı. Huzurevleri Mahallesi’ndeki evi yıkılan 3 çocuk annesi Arife Yaren Ünlü (40) yeni evini görünce ki mutluluğu görenlerin içini ısıttı.
“Evim yıkıldığı için üzüldüm ama sonra çok sevindim”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Ünlü, “Çok mutluyum. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Evi çok güzel buldum. Bu kadar kısa sürede böyle güzel bir evin olacağına inanamıyordum. Evdeki ürünlerin kalitesi çok güzel. Önceleri evim yıkıldığı için üzüldüm ama sonra çok sevindim. Devletimiz, milletimiz payidar olsun. Allah cumhurbaşkanımızın ayağına taş değirmesin. Bu dünyadaki tek isteği cumhurbaşkanımızı görüp ellerinden öpmek. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 30 yıllık binam yıkıldı ama rabbim bana sıfır, yepyeni, kaliteli ve güvenli bir daire nasip etti” ifadelerini kullandı

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Fatih Selimoğlu'ndan beğeni toplayan proje
Bölgesel

Fatih Selimoğlu'ndan beğeni toplayan proje

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, 2024-2029 yılları arasında hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıklamaya devam ediyor.

Baki Ersoy Sosyal Medya'dan Müjdeyi Duyurdu! -Haberler
İş Dünyası

Baki Ersoy Sosyal Medya'dan Müjdeyi Duyurdu! -Haberler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Bünyan ilçesinde 200 konutluk 3. Etap TOKİ yapılacağını açıkladı.

Necatibey Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor! İhale Tekrarlandı
Bölgesel

Necatibey Kentsel Dönüşüm Projesi Başlıyor! İhale Tekrarlandı

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Necatibey Kentsel Dönüşüm projesinin ihalesinin tekrarlandığını ve en kısa zamanda inşaatlara başlanacağını açıkladı.

Çifteler’de anahtar teslim töreni ve iftar yemeği programı!
Etkinlik

Çifteler’de anahtar teslim töreni ve iftar yemeği programı!

Eskişehir’in Çifteler İlçesi’nde inşa edilen 205 adet TOKİ (Toplu Konut İdareleri Başkanlığı) konutunun anahtar teslim töreni ve iftar programı düzenlenecek.

Ramazan Ezin'den TOKİ ve GES projesi
Bölgesel

Ramazan Ezin'den TOKİ ve GES projesi

Ramazan Ezin'in projeleri arasında gerçekleşmeyen TOKİ projesi ve GES projesi yer alıyor.

 Milletvekili Tutdere, Kura ile Çıkan Ev Hakkını İhtiyaç Sahiplerine Bırakıyor - Haberler
İş Dünyası

Milletvekili Tutdere, Kura ile Çıkan Ev Hakkını İhtiyaç Sahiplerine Bırakıyor - Haberler

TOKİ kura listesinde ismi çıkan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Bu memlekette depremde birinci derece yakınlarını kaybedenler var ailesinden onlarca şehit verenler var, ben hakkımdan vazgeçiyorum” dedi.