Muğla / Dalaman

Dalaman'da hortum korku dolu anlar yaşattı

Dalaman’ı hortum vurdu

Dalaman'da hortum korku dolu anlar yaşattı

Muğla’nın Dalaman ilçe merkezinde başlayan hortum kentte korku dolu anlar yaşatırken, Dalaman Anaokulunun yanı sıra, çok sayıda ev ve iş yerinde büyük hasara yol açtı.
Muğla’da sabahın saatlerinde ilçe merkezinde başlayan hortum, devlet hastanesinin bulunduğu bölgeye kadar ulaştı. Hortum sonucu birçok ev ve iş yerinin camları patladı, güneş enerjileri parçalandı, çatıları uçtu ve ağaçlar gövdelerinden ayrıldı. Hortum, Dalaman Anaokulunda da büyük hasara yol açtı. Anaokulunun demir korkuluklarının yanı sıra, camlarında ve çatısında hasar oluştu. Bahçesinde bulunan çocuk parkının üzerine saç trapez ve demir bloklar çöktü. Hortum üzerinde kaymakamlık, belediye ve itfaiye ekipleri ilçe genelinde hasar tespit çalışmasına başladı. Hortumda can kaybının bulunmadığı öğrenildi.
Hasar gören bina sahiplerinden Mustafa Çaktuğ, “Çatıda kiremitler gitti, çatı uçtu, güneş enerjileri tamamen hasar gördü” dedi. Suat Bulut ise, “Hortum geldi, binayı aldı gitti. Çatıyı komple aşağıya attı, indirdi. Hasarımız yaklaşık 500 bin lira” diye konuştu.
Hortumda can kaybının olmadığını belirten Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ise, “Bugün Dalaman’da hortum olayı yaşadık. Afet Allah’tan gelen bir şey. Can kaybımız yok, maddi hasar var. Şu an Dalaman Anaokulu bahçesindeyiz, hasarı görüyorsunuz. AFAD yetkilileri uyardı ancak bu tür bir olumsuzluk yaşadık. Olayı tamamen maddi hasarlı olarak atlattık. AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri sahaya çıkarak hasar tespit çalışmalarına başladılar. Tüm halkımıza geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
Hortumun geniş bir bölgede etkili olduğunu belirten Karakuş, “Kaymakamlık lojmanlarından Söğütlüyurt tarafına geldi, o mahallelerde zarar var. Dış mahallelerde herhangi bir hasar bilgisi gelmedi” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sultangazi’de dolu yağışı
Bölgesel

Sultangazi’de dolu yağışı

İstanbul yeni haftaya fırtınayla başlarken, Sultangazi’de dolu yağışı etkili oldu.

Elazığ'da dolu yağışı ve sağanak
Bölgesel

Elazığ'da dolu yağışı ve sağanak

Elazığ’da kısa süreliğine sağanak yağış ve dolu etkili oldu.

Şiddetli dolu yaşıyla zarar görmüştü! Üreticilere Destek Verilecek
Bölgesel

Şiddetli dolu yaşıyla zarar görmüştü! Üreticilere Destek Verilecek

Antalya'nın Alanya ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı sonrası seraları zarar gören üreticilere Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden sera naylonu desteği sağlanacak.

Köşk’te dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Bölgesel

Köşk’te dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Köşk’te misket büyüklüğünde dolu yağdı

Bursa'da dolu yağışı vatandaşları zora soktu
Bölgesel

Bursa'da dolu yağışı vatandaşları zora soktu

Bursa’da etkili olan sağanak yağış ve dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sağanak yağış sonrası araçlar, yolda ilerlemekte zorluk yaşarken vatandaşlar araçlarını dolu yağışından karton ve battaniye ile korumaya çalıştı. Bir vatandaşın aracını kartonla korumaya çalıştığı anlar kameralara yansıdı.

Varto’da dolu yağışı sele neden oldu
Bölgesel

Varto’da dolu yağışı sele neden oldu

Muş’un Varto ilçesinde etkili olan dolu yağışı sele neden oldu.